Kızlar yardım...:(((

chatlak_4180

serap
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
535
6
44
yaa kızlar yoğurdum tutmuyo yaa sinir oldum valla iyice gerildim bir su bardağı süte bir çay kaşığı yoğurt dedi doktor yaptım su gibi oldu sonra bir tatlı kaşığı yoğurt koydum bir gece önce yapıp dolaba koydum tutsun diye gene tutmamış napcam yaaa artık babymix almayı düşünüyorum günah valla muhallebi gibi oluyo öylemi olması lazım onuda bilmiyorum ki tutturan var mı kızlar yardımcı olun bana delircem kendimde yapmak istiyorum hazır vermek istemiyorum ama olmuyo olmuyo olmuyo....

aayy canım ya bende çok korkuyorum bu konuda.bende kendimiz için daha önce denemiştim becerememiştim :) çok zor bişey bence yoğurt mayalaması.belkide çok katı olmaması lazımdır.canım normal inek sütüylemi mayalıyorsun?benim dr ek gıdaya başlatmadı henüz o yüzden bilmiyorum.

100 ml (1çay bardağı) süte, 1 çay kaşığı maya ölçüsü ile yapınca tutuyordu. kaymaklı yoğurt alın, onun yoğurdu ile (kaymağını eklemeden) mayalayın.

evet canım doktorum pastorize sütlen mayala dedi bende öyle yapıyorum ama tutmuyo muhallebi gibi oluyo kıvamı tam olarak nasıl oluyo onuda bilmiyorum normal bizim yedigimiz yoğurt gibimi olması lazım benimki sulu muhallebi gibi oluyo valla bu kaçıncı deneyişim ama tutmadı ((

100 ml (1çay bardağı) süte, 1 çay kaşığı maya ölçüsü ile yapınca tutuyordu. kaymaklı yoğurt alın, onun yoğurdu ile (kaymağını eklemeden) mayalayın.

öyle yapıyorum güzelim yaa kaymaklı yoğurtla yapıyorum birde saatler boyu bekliyorum bişeyi beceremiyorum ama bende anlamadım ama valla geldiler artık hadi uğraşmayı geçtim günaha giriyorum yaa lavabo içiyo yoğurdumu....

serapcım belkide normal kıvamı öle sulu olmasıdır.zaten ahmette kaanda muhallebi kıvamında olursa daha rahat yerler gibime geliyor.

ben mamadan yapıyorum.100 ml hazırlanmış mamaya (parmağının dayanacağı sıcaklıkta olucak) 2 çay kaşığı yoğurt ilave et ama fazla karıştırmadan üzerini sıkıca ört.hiç kımıldatmadan 4 saat falan beklet. biraz cıvık oluyor ama mamayla olduğu için öyle olması normalmiş.sonra buzdolabındada bekletince biraz daha kıvamlı oluyor.birde mamayla dene canım istersen.

Sıcak mayalıyor olabilirsin...
Havalar çok sıcak zaten,baya bir ılık dene birde..
Bende yapıyordum tutmuyordu,annem sıcak mayalıyorsun dedi.Baya bir ılık mayaladım,soğuk-ılık..Ve opal saklama kabında yaptım en son çok güzel olmuştu...
Gülegüle büyütün bebeğinizi:1hug:

valla bilmiyorum kızlar bişeyi yanlış yapıyorum yada kıvamı öyle oluyo valla herseyi yazın ben çok inatçıyım tutturana kadar deniycem valla hepsini denerim siz yeterki tecrübelerinizi yazın ben hepsini deniycem tutturana kadar hazır vermek istemiyorum çünkü elimden kurtulamaz inadım inat....şimdiden çok tşk ederim kızlar ya iyiki varsınız...a.s.a.s.a.s.a.s.

Canım ben de tutturana kadar deli oluyodum mamadan yapıyorum ben 90 cc mama yapıyorum içine bi tatlı kaşığı kadar yoğurt ne sıcak olcak ne soğuk ılıyınca yoğurdu karıştır sıkıca sar sabaha da buzdolabına koyuyorum fazla kıvamlı olmuyo ama mamadan olduğu için dr um normal yoğurt gibi olmasını bekleme dedi cıvıkta olsa yedir ben bikeresinde yediremedim o kadar suluyduki biberona koydum öle içirdim :roflol: biraz daha sabret deneee olur şekerim

azar azar dene cnm o zaman. hem israf olmaz, hem de tutturursan taze taze yer bebeğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…