- Konu Sahibi pamukprensesim_
-
yumuşaklıkla sütün alakası yok bence.benimde yumuşak ama 7 aydır emziriyorum çocuğumu.dereotu yemeni şiddetle tavsiye ederim.ye ve izlenimlerini burada yaz lütfen
daha çok yenisin kısa bi süresonra göğüslerin dolup taşacak hiç merak etme bol sıwı iç
günde 1 kilo süt, 1 kilo meywe suyu iç başka bişeye gerek yok..
Soğanlı bulgur pilawı
komposto....
kızlar 15 günlük bir prensesim var biraz zayıf doğdu zaten suan 15 günlük 3300 gr sütüm var ama az sankı yada banamı öyle gelıyo göğüslerım yumuşadığını hıssedıyorum süt azaldımı demek daha fazla süt olması ıcın neler yapabılırım şimdiden tşkrler
sakın üzülme çünkü normal bi durum.sadece ilk günler çok şişiyo göğüsler sonra bebeğin emme durumuna göre süt üretimi olduğu için biraz yumuşuyo. ama emin olmak için sütünü sağ.her göğüsten en az 40-50 ml süt gelmesi lazım 15 günlükse.eczanelerde süt sağma pompası satılıyo 5 tl falan. bi tanede biberon al ölçmek için sadece ,sakın sağdığın sütü biberonla verme kaşıkla içir.bi de yorgunsan , uykusuzsan süt üretimi azalıyo ondanda göğüsler yumuşuyo. bebeğe 1-2 saat bakacak kimse varsa yanında o bebekle ilgilensin sen uyu. sakın stres yapma sütüm azaldı diye iyice azalır rezene çayı iç sakinleşirsin sütün artar.
e tabi öyle oluyor ilk 3-4 ay göğüsler taş gibi olur daha sonra yumuşuyor ama süt olmaığı anlamına gelmiyor sadece taşacak kadar yok demek oluyoryerimsenibencanım sağol yardımın ıcınde sımdı demek istedığın azalmısmı oluyo yanı böyle sününce :):) pamuk gıbı yeni olduğum doğru evet vara yoka korkuyorum gece kalkmak uykusuz kalmak zor deyıl ama meraklanmak tedırgın olmak zormus azcıkbirde bişy daha sacma gelıcek ama ben ezmzırırken kızımın yantarafında oluyo ya elım bağırsakları sanırım gurul gurul ses cıkarıyo elım hıssedıyo sesı duyuyorum normalmı arasammı doktoru uzun oldu kusurabakmayın :)
bebeğinin karnından gelen ses sindirim sesi. bebişinin bağırsağı zar kadar ince şuan bi de çok hava yutuyosa onun sesidir.benim bebişimde küçükken daha emmeyi doğru dürüst beceremiyoken çok hava yutuyodu öyle sesler geliyodu emerken karnından.endişelenecek bi durum yok yani. ama her emmeden sonra gazını çıkar yoksa sancı çeker bebişin.
sütün artması için, öncelikle yüksek moral, günde en az 3 lt su, ekstra humana still tea, ısırgan otu çayı, bol bol emzirmek... ve uykuuu... ayrıca sütü makineyle sağmanın da artırdığını düşünüyorum. bir de bebek emerken zaten sütün geldiğini hissediyorsun. yani ne kadar ekmek o kadar köfte gibi. ne kadar emerse o kadar süt :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?