kızlar yardım lütfen göğüsler yumuşayınca süt azalıyomu ?

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
40
İstanbul
kızlar 15 günlük bir prensesim var biraz zayıf doğdu zaten suan 15 günlük 3300 gr sütüm var ama az sankı yada banamı öyle gelıyo göğüslerım yumuşadığını hıssedıyorum süt azaldımı demek daha fazla süt olması ıcın neler yapabılırım şimdiden tşkrler

yumuşaklıkla sütün alakası yok bence.benimde yumuşak ama 7 aydır emziriyorum çocuğumu.dereotu yemeni şiddetle tavsiye ederim.ye ve izlenimlerini burada yaz lütfen

Pamuk benimde aynı,15 günlük bebeğim,sertleştiği zamanlar oluyo,diyorum çok süt var sanırım,sonra gün içerisinde göğüslerim çok yumuşak oluyo,bende tereddüt ediyordum..ii oldu konuyu açtığın..
Bugün bebeğim saat başı emmek istiyor,birde sol göğsümü daha dün aldı,göğüs ucu problemi yaşıyorum yeni annecik dereotunu bende denicem,yazarım..

daha çok yenisin kısa bi süresonra göğüslerin dolup taşacak hiç merak etme bol sıwı iç
günde 1 kilo süt, 1 kilo meywe suyu iç başka bişeye gerek yok..
Soğanlı bulgur pilawı
komposto....

daha çok yenisin kısa bi süresonra göğüslerin dolup taşacak hiç merak etme bol sıwı iç
günde 1 kilo süt, 1 kilo meywe suyu iç başka bişeye gerek yok..
Soğanlı bulgur pilawı
komposto....

canım sağol yardımın ıcınde sımdı demek istedığın azalmısmı oluyo yanı böyle sününce :):) pamuk gıbı yeni olduğum doğru evet vara yoka korkuyorum gece kalkmak uykusuz kalmak zor deyıl ama meraklanmak tedırgın olmak zormus azcık birde bişy daha sacma gelıcek ama ben ezmzırırken kızımın yantarafında oluyo ya elım bağırsakları sanırım gurul gurul ses cıkarıyo elım hıssedıyo sesı duyuyorum normalmı arasammı doktoru uzun oldu kusurabakmayın :)

sütün artması için, öncelikle yüksek moral, günde en az 3 lt su, ekstra humana still tea, ısırgan otu çayı, bol bol emzirmek... ve uykuuu... ayrıca sütü makineyle sağmanın da artırdığını düşünüyorum. bir de bebek emerken zaten sütün geldiğini hissediyorsun. yani ne kadar ekmek o kadar köfte gibi. ne kadar emerse o kadar süt :)

sakın üzülme çünkü normal bi durum.sadece ilk günler çok şişiyo göğüsler sonra bebeğin emme durumuna göre süt üretimi olduğu için biraz yumuşuyo. ama emin olmak için sütünü sağ.her göğüsten en az 40-50 ml süt gelmesi lazım 15 günlükse.eczanelerde süt sağma pompası satılıyo 5 tl falan. bi tanede biberon al ölçmek için sadece ,sakın sağdığın sütü biberonla verme kaşıkla içir.bi de yorgunsan , uykusuzsan süt üretimi azalıyo ondanda göğüsler yumuşuyo. bebeğe 1-2 saat bakacak kimse varsa yanında o bebekle ilgilensin sen uyu. sakın stres yapma sütüm azaldı diye iyice azalır rezene çayı iç sakinleşirsin sütün artar.

bebeğinin karnından gelen ses sindirim sesi. bebişinin bağırsağı zar kadar ince şuan bi de çok hava yutuyosa onun sesidir.benim bebişimde küçükken daha emmeyi doğru dürüst beceremiyoken çok hava yutuyodu öyle sesler geliyodu emerken karnından.endişelenecek bi durum yok yani. ama her emmeden sonra gazını çıkar yoksa sancı çeker bebişin.

3300 gr 15 günlük bir bebek için hiç de az değil cnm. Göğüslerin yumuşak olması sütün yetmediği anlamına gelmiyor, bebeğin emiyorsa sütün var demektir. Aksine doktorlar anne sağlığı için göğsün yumuşak olmasını tercih ediyor. Sütün yetip yetmediği aylık kilo alımıyla anlaşılır. Bunu doktorunuz sana söyler. Bol sütlü günler..

benimde 3 aylık bir oğlum var
şu son 1 aydır falan bende şüphelenmiştim acaba sütümmü yok diye
ama sanırım qöğüslerin yumuşamasıyla sütün bi alakası yok canım boshayallersmile

gercekten cok tskr ederım cok sağol

e tabi öyle oluyor ilk 3-4 ay göğüsler taş gibi olur daha sonra yumuşuyor ama süt olmaığı anlamına gelmiyor sadece taşacak kadar yok demek oluyoryerimseniben
gün içinde imkanın warsa uyu bebişinle bol bol emin ol taşlaşacak memişlerkaydirigubbakcemile5

İŞTE SORUNUN CEWABIU BURDA CANIM AYNEN BU!

bunu bende çok araştırmıştım ama yaşadım bilirim göğsün yumuşamasıyla sütün azalmasının alakası yok benim kızım 16 ay %80 anne sütü aldı halada emiyor ama daha az.sürekli emdikleri için ve vücut artık talebe göre süt üretmeye başladığı için bu yumuşama oluyor.

yalnız benım doktorum humana still tea nın ılerde bebekte bagırsaklarda problem olabıldıgını soyledı onun yerıne bıtkı caylarını tercıh etmemı soyledı.. ısırgan otu cayı, dere otu, papatya cayı,dut pekmezi bol sıvı tuketımı bırde zencefıl cayı cok guzel süt yapar... tabı guzel saglıklı bır beslenme olmadan kalıtelı sutunuz olmayabılır..
bebegınde gaz problemı olanlar süt tüketmeyın ilk üc ay bebegınıze cok gaz yapar..lmazlaelaelaelaelae

Cnm öncelikle nbr? Hayat nsl? Sütün verimliliğinin artması için ben de humana still tea iciyorum günde 2-3kere. 2gun oldu baslayali, yararlı sanki, doktora sormadım gerçi. Eczanede satiliyo 20lira.

Hurma, bulgur pilavı, taze soğan, su, meyve suyu tuket diyorlar bana.

Bense yememle alakalı olmadıgını düşünüyorum.

Hatize derler bizim orda, 1su bardağı suya 1yemek kasığı nişasta ilave edip istediğin kadar seker koy, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişir. tabağa koy. Bir tavada tereyag erit, üzerine dok, cevizle birlikte ye. Bunu yaptığımda gercekten 1saat sonra tas gibi oluyor göğüslerim, bebeğim emerken her çektiğini yuttu, yutma sesini duydum.

Bu arada duyduğun sesi bende duyuyorum, mideye süt gidince Bos mide doluyor ondan gurulduyor diyordum.

Kursa gitmem gerek, haftada 2gun 6sar saat, bebeğimi nsl birakacagim bilmiyorum. Yanından ayrıldım uyuyordu, eve geldim 10 dakikaliga. Anneme gittiğimde katılmıştı aglamaktan. Tel yanımda degildi arayamadilar. Bugunde esimle arabada bıraktım 10dakika sonra döndüğümde yine ağlıyordu, bı tek bende duruyor ağlaması.

Yoruldum çok, gece uykusuzluk bazen zorluyor, gündüz uykusu da yok oğlumun. Günde 10 saat uyuyor sadece. Artık evimde olmak istiyorum biryanda korkuyorum herseyi ben yapmak zorunda kalcam, yemek,temizlik,çamaşır,bulaşık,ütü...

Korkuyorum....

benim oğlum 3 kilo doğdu 2900le eve geldik.
hiç gögsümü tutmayı beceremiyordu ilk zamanlar hele sol gögsü hiç emmek istemiyordu ilk 3 hafta.
ben mecburen sağdım kaşıkla verdim ama emmeye de zorladım.
zamanla oğlum kuvvetlendikçe kendisi emmeye başladı sağıp sağıp gögsü uyardığımdan sütüm de çok bol şükür.
bence beslenmene sıvı alımına dikkat et; birde pompa al.
ben lansinoh'un manuelini çok da ucuza almıştım şimdi inanılmaz işime yarıyo.

Bence en önemlisi moral arkadaşlar. ben lohusalığımın ikinci haftasından itibaren ciddi problemler yaşadım ve bir gün resmen neredeyse hiç sütüm gelmedi. hoş hala aynı sıkıntılar devam ediyor ama ben takmamaya çalısıyorum. simdi daha iyi geliyor. ben de sağdıkça sütün geldiğine inanıyorum. medela'nın mini elektrikli pompasını kullanıyorum. hiç acı vermeden iyi sağıyor bence.. bebeğim bir göğsümü emerken diperini sağınca daha cok geliyor süt sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…