Kızlar yardım edin sözlüyüm :(

İşte araya aileler girince ortalık velveleye veriliyor o tartışmanızdan annenin haberi olmasaydı yada anneniz karşı tarafı aramasaydı ikiniz aranızda çözseydiniz tüm bunlar bu kadar büyümezdi fakat anneniz neden arayıp bitti diyor diyelim ki evlendiniz tartıştınız o zamanda boşanın mı dicekti damadına ? Ayrıca siz henüz sözlüyseniz neden eşyalarınız karşı tarafın evinde ? Sizde kalmicam demişsiniz neden orda kalıyordunuz ki ? Karşı tarafta görümce sizden neden nefret ediyor ? Ayrıca sizin kayınvalide adayınıza Allah belanızı versin demeniz büyük terbiyesizlik kötü de olsalar iyi de olsalar saygısızlık çok hatalarınız var yaşlarınız kaç sözlünüzle? Ben evliyim asla evimde yaşanan tartışmamız ne annem ne kayınvalideme anlatmam çünkü benim ilişkim benim hayatım benim sorunum ben çözmeliyim absürt,aşılamaz bir konu olmadığı sürece. Yaşınızı bilmiyorum ama ne olursa olsun bence sizin biraz büyümeye ihtiyacınız var daha olgun, daha saygılı, daha düşünceli ve ince hesaplı davranmanız gerekir başka türlü yol katedemezsiniz

Onların evinde kalman da yanlış, barışacağını bile bile ayrıldık diye herkese duyurmanız da yanlış, annenin kaynana kişisini araması bitti demesi de yanlış, kaynanaya sizin allah belanızı versin demen de yanlış, sözlünün buna susması da yanlış.
Komple yanlış yani.

2 senedir beraberiz 6 aydır sözlüyüz gecen aylarda biz sözlümle tartıstık annem de çok üzüldü ve annesini arayıp bitti dedi sonra biz barıştık ve onun annesi siz birbrinizi tanıyın falan dedi ve bizim nişanı erteledi sürekli aylar geçti sözlümle ailesinin yanına gittik bana sürekli soğuklar özellikle görümcem nefret ediyor benden sonra bi kaç gün geçti sizin nişana daha var diyolar erteliyolar istemez bi tavırdalar ben de nişanlıma kızdım ve bu iş olmıcak o zaman ben esyalarımı evinizden alayım sizde kalmıcam dedim o da sinirle tamam dedi ben evlerine çıktım annesi vardı noldu falan dedi ben de ağlayarak saydım sizin allah belanızı versin falan diye sözlüm geldi ve ikimizde ağlayarak evlerinden çıktık 3 gündür ikimiz de ağlıyoruz sadece babası babamı aramış bitti demiş aileler bitirdi yani ailesi benden nefret ediyor artık ama sözlüm çok iyi onu çok seviyorum seni bırakmam diyor sen en kıymetlimsin diyor ben napıcam yardım edin nasıl olur böyle
Açıkçası ben ailesinin tavrını doğru buluyorum tabi belli bir noktaya kadar çünkü abimler de nişan öncesi çok tartisiyodu biz de biraz daha bekleyin sorunlarınızı çözün henüz uzlaşmayı basaramiyosunjz demiştik . Benim anlamadığım sozlunuzun evinde neden kalıyorsunuz ,bitirdiniz neden Allah belanızı versin söylemlerine girdiniz çok çirkin siz öyle söylemlerde bulunup onların ne demelerini bekliyorsunuz .siz öyle sözler söylerken yalvarsinlar mı siz birbirinizi seviyorsunuz ayrılmayın diye .

Hatalı oldugumun farkındayım zaten cok yanlıs yaptım 26 yasındayız ikimiz de ailesi bana surat yaptıkca dayanamadım.Onların yanında kalmam da şöyle 2 günlügüne ziyarete gittik buzlar erisin diye

Farklı şehirlerde oldugumuz için onların evinde kaldım iki aile aynı yerde oturmuyor

Onların evinde kalman da yanlış, barışacağını bile bile ayrıldık diye herkese duyurmanız da yanlış, annenin kaynana kişisini araması bitti demesi de yanlış, kaynanaya sizin allah belanızı versin demen de yanlış, sözlünün buna susması da yanlış.
Komple yanlış yani.
Nasıl güzel özetlemişsin :)

Konu sahibi sizin evlenmenize bi 10 yıl var bence. Yaşınıza uygun davranmamışsınız hiç. Anneniz ve sözlü de dahil. Olgunlaşın önce.

2 senedir beraberiz 6 aydır sözlüyüz gecen aylarda biz sözlümle tartıstık annem de çok üzüldü ve annesini arayıp bitti dedi sonra biz barıştık ve onun annesi siz birbrinizi tanıyın falan dedi ve bizim nişanı erteledi sürekli aylar geçti sözlümle ailesinin yanına gittik bana sürekli soğuklar özellikle görümcem nefret ediyor benden sonra bi kaç gün geçti sizin nişana daha var diyolar erteliyolar istemez bi tavırdalar ben de nişanlıma kızdım ve bu iş olmıcak o zaman ben esyalarımı evinizden alayım sizde kalmıcam dedim o da sinirle tamam dedi ben evlerine çıktım annesi vardı noldu falan dedi ben de ağlayarak saydım sizin allah belanızı versin falan diye sözlüm geldi ve ikimizde ağlayarak evlerinden çıktık 3 gündür ikimiz de ağlıyoruz sadece babası babamı aramış bitti demiş aileler bitirdi yani ailesi benden nefret ediyor artık ama sözlüm çok iyi onu çok seviyorum seni bırakmam diyor sen en kıymetlimsin diyor ben napıcam yardım edin nasıl olur böyle
Siz tartışırsınız sonra barışırsınız , unutursunuz ama aileler unutamıyor malesef. Siz gibi yelkenleri suya indiremiyor. Herkeste bu böyle. Aranizdaki tartismayi keske ailelere yansıtmasaydiniz. Zamana bırakın biraz. Bence değişir düşünceleri zor da olsa.

Ayrıca neden nişanınlızın ailesinde kalıyordunuz ?

Siz tartışırsınız sonra barışırsınız , unutursunuz ama aileler unutamıyor malesef. Siz gibi yelkenleri suya indiremiyor. Herkeste bu böyle. Aranizdaki tartismayi keske ailelere yansıtmasaydiniz. Zamana bırakın biraz. Bence değişir düşünceleri zor da olsa.
[/QUOT bunları ailesi nasıl unutacak ki annesi özellikle

Önce ne istediğinize karar verin onla. Büyüyün. Biz cok seviyoruz deyin mecbur yumusayacaklar. Ama zar zurt surekli kavgalariniza,tartismalariniza tanik etmeyin kimseyi bence.

Bak benden abla tavsiyesi. Asla kendi ailene eşinin lafini yapma. Çok kotü fena birsey de olsa hemen ailenle paylasma. Zamanla bilenirler adama sen affetsen de onlarin ici sogumaz. Olur ufak tefek seyler iliskilerde. Biz mutluyuz de gec.

bu gemi yürümez, aileler yuvanın kurulmasında da yıkılmasında da maalesef önemli rol oynuyor. Tavsiyem saygısı eksik bir evliliğe adım atmayın. Evlilik öyle sizin sandığınız gibi iki kişilik mutlu mesut gitmiyor, bakıyorsun kayınvalide evinde bütün haftasonun biterken kendini bulaşık yıkarken buluyorsun. Hayaller hayatlar olma sonra.

Evlenirken aile ilede evleniliyor. Bir yere varmaz. Yol yakınken vazgeç

Kadına Allah belanızı versin demişsin. Bunu ASLA unutmaz onu bil. Şimdi yanında duran sözlünde ilerde arada kaldığı için sık sık hatırlatacak bu tartışmaları ve annenlere düşman olacak büyük ihtimalle. Yine illa evlenmek istiyorum diyorsan bekle. Ama bikaç yıl sürer bence.

X