• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kızlar yardım ederseniz çok mutlu olurum buna çok htiyacım var

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

miss_dd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
130
0
96
İstanbul
Selam kızlar sizlerden bir konuda yardım bekliyorum bayramın 2. günü sözüm oldu ve en geç şubat ayı gibi Nişan alışverişine gidilecek eğer bilen daha önce bu durumu atlatanlarınız varsa bana yardımcı olabilir mi alışverişte biz kız tarafı olarak neler alacağız,bohçalar nasıl olmalı?mesela benim sözlümün iki kız kardeşi var onlara neler alınır,nasıl bohçalar hazırlanacak,anne babaya neler konulacak damat bohçası nasıl olur bunların hiç birini bilmiyorum
ve bunların maliyeti ortalama nedir tecrübeli olanlar fikir vermek adına yardımcı olabilirler belki yani nişan alışverişi deyince A dan Z ye alınacak şeyler nelerdir?
son olarak erkek tarafı neler alır açıklarsanız çok sevinirim
şimdiden çok teşekkürler :)

Son düzenleme:
erkeğe nişanda traş takımı çorap iç çamaşır gömlek kravat ev terliği havlu pijama bornoz takımı alınabilir kız kardeşlerinede içinden ne geliosa makyaj malzemesidir çoraptır çamaşırdır anne babaya yine bunların içinden bişeyler ama bence bitek gelin damada alınmalı aileler katılmamamlı bohça işine ....... onlarda sana gecelik iç çamaşır makyaj takımı sabahlık bornoz takımı havlu terlik falan alır tatlım benim başımdan geçmedi ama iyi biliyorum kaydirigubbakcemile3

canım aslına bakarsan keşke sadece dediğin gibi ben sözlüme onlar da bana alsa hem maddi olarak büyük yük hem de gerçekten insanın aklını çok yoruyor ama benim sözlüm tek erkek ve çok özeniyorlar biz sözde karşılıklı konuştuk sağ olsun kayınvalidem sözde hiç bişey yapılmasın bohça hazırlamaya gerek yok sadece ben çok özeniyorum sana söz akşamı için takım elbise iç çamaşırı takımı ayakkabı çanta çorap ve ayrıca 2 tane de bluz aldı söz bileziğim ve yüzüğüm dışında
başka da bir bohça hazırlama durumu olmadı öyle anlaşıldı
ancak biz ilk olarak bohça hazırlanır düşüncesiyle söz bohçası için anne babaya iç çamaşırı takımı kız kardeşlere iç çamaşırı takımı hepsine birer çorap almıştık ve sözden sonra kayınvalidem çaya davet ettiğinde onlara niyetle alınmış olan şeyler olduğu için yine de küçük bir bohçanın içine tüm bunları hazırlayıp götürmüştük.
tabiki nişan oldukça teferruatlı
bir de bilgim var demişsin ya bişey daha sorucam takım elbise gömlek ayakkabı gibi şeyler nişan alışverişinde alınacak ama onun dışındaki iç çamaşırı traş takımı ve bohçanın içerisine koyacağımız diğer şeyleri kendimiz ayrı olarak mı alıyoruz yoksa nişan alışverişinde mi alınacak hepsi sözlüm ve kayınvalidemin yanında mı?
mesela traş takımı falan hazır olarak satılanlar çok uyduruk ben bir sandık alıp kendim tamamlamak istiyorum kaliteli şeylerle ama tüm bunlar toplu nişan alışverişinde mi alınır yoksa ben ayrı da alabilir miyim onu bilmiyorum.

Öncelikle hayırlı olsun canım..
Benim bildiğim bu bohça alışverişlerinde ne kızın annesi nede damadın annesi olmaz..
Ki bu çok mantıklı sen çamaşırlarını onların yanında seçmek zorunda değilsin..
Evet benim bildiğim damada alıncak takım nişan alışverişinde alınıo fakat sen istersn onları başka zamanda alabilrsn o traş setini falan..
Sen erkeğe bnm bildiğim iç çamaşırı çorap pijama havlu terlik gömlek traş takımı parfüm kısaca Allah ne werdiyse koyuosun kaydirigubbakcemile3
Kızada makyaj takımı iç çamaşırı gecelik sabahlığı 6lı seti çorapları terliği parfümü havlusu tülbenti bazıları seccadede koyuyo walla aklıma gelenler bunlar..
Kaynana kayınpederede yine iç çamaşırı çorap keza kardeşlerede birer tülbent koyarsın babayada bi seccade tamam işte başta aşşa giydirmeye ne gerek war bohça bu yıllık alışweriş deil sonuçta :roflol:
Aile olcaksınız siz sonuçta her iki tarafında birbirini düşünüp abartmaması lazım bence..

canım benimde nişan carşım yarın olacak nişanda aralık 27 çarşıda benim bildiğim kadarıyla kıza terlik ,makyaj seti, iç çamaşırı, sandık kücüklerden, çorap , parfüm . gecelik , tarak seti aklıma gelen bunlar biz erkek tarafına gömlek gravat pijama takımı terlik corap parfüm tras seti alıcaz ayrıyetten bohca içine havlu iç çamaşırı lif gibi seyler koyucaz kemer cüzdan da alabilirsin maddi durumuna göre bide okudum herkes takım elbise ayakkabı alıyor bızde alınmıyo erkege o yuzden almıyorz.. gelelim kayınvalıdeye onada kazak aldık basörtu takıyosa basörtu iç çamarısı tulbent havlu yelek patik bide kaynanaya pike takımı koyucaz kaynana bohcasının icinde kayınpederede bişeler koyucaz işde gömlek iç çamasırı gibi secadede koyuluyo baska amcası varsa yapılcaksa ablası yada abısı bu gibi seyler konuluyo dıgerlerınede bu gibi seyler tabı bu kadar fazla koyma onlara bıde ben ablasına süslü atkı ördum ondan koyucaz.

herkesn adeti farklı oluo cnm biz nişan da filan hiç bohca hazrlamıoruz normalde sadece erkk tarafı bana getirıo bohca..ama nişanlımn tarafında nişanda werlırmıs damada bohca bizde nişanımzda werdık bohcayı..içindede gomlek seti,tras takımı,terlik,parfum seti,pijama takımı,iç çamasırı,corap,damat hawlusu bunlar wardı hatrladıgım kadarıyla..saat aldık bide e tabi bide alyans..bizde normalde bu dugunden snra teyseye halaya bohca werlır ya o zman werlırdı ama onların adeti boyleymiş bizde nişnda werdık..takım elbise filan ilk kez duyuyorum ben nişanda alındıgını..dugunde damatlık alınıo.. gerci bunlarda adete gore deişio ama..merak ettim şimdi sen damadın kız kardeşine annesine filan nişanda bohca hazrlıcan bide ayrıyetten dugunde hazırlıcak mısın yoksa sizde adet nişanda werılıo baska werılmıomu?

canım bizde nişan olmadan anlaştık bohça yapılmıcak denildi ama kayınvalidem gelirken sandık yapmış bana sandığın içindekiler.

terlik,2 adet tül çorap,iç çamaşırı takımı komple,parfüm,deodorant,kalem,ruj,far,vücut kremi
anneme kazak ve çorap
babama gömlek ve çorap

bizim erkeğe yaptığımız ufak bi bohça işte

nişanlıma: beyaz gömlek,kol düğmeleri,parfüm,deodorant,koltuk altı rolonu,çorap,baxer,alet,damat terliği,

k.valideme:kazaka hırka tarzı,çorap,tülbent,patik,havlu,
k.pederime gömlek ve çorap
dedesine:seccade,tespih,havlu,gömlek,çorap,

herkesn adeti farklı oluo cnm biz nişan da filan hiç bohca hazrlamıoruz normalde sadece erkk tarafı bana getirıo bohca..ama nişanlımn tarafında nişanda werlırmıs damada bohca bizde nişanımzda werdık bohcayı..içindede gomlek seti,tras takımı,terlik,parfum seti,pijama takımı,iç çamasırı,corap,damat hawlusu bunlar wardı hatrladıgım kadarıyla..saat aldık bide e tabi bide alyans..bizde normalde bu dugunden snra teyseye halaya bohca werlır ya o zman werlırdı ama onların adeti boyleymiş bizde nişnda werdık..takım elbise filan ilk kez duyuyorum ben nişanda alındıgını..dugunde damatlık alınıo.. gerci bunlarda adete gore deişio ama..merak ettim şimdi sen damadın kız kardeşine annesine filan nişanda bohca hazrlıcan bide ayrıyetten dugunde hazırlıcak mısın yoksa sizde adet nişanda werılıo baska werılmıomu?

benim bildigim herkezden de öle duydum nişanda erkekge bohca gidiyo bide kayınvalıdeye dügünde dede varsa ona anlasmaya göre işde aile buyuklerınde bi kac tanesıne die biliyorum hem nişanda hem dugunde gitmiyor ama bende nişanda kaynama göturcem butun bohcaları dügünden sonra kaynanamdan alıp amca ve dayıya el öpmeye giderken göturcez :kahve:

benim bildigim herkezden de öle duydum nişanda erkekge bohca gidiyo bide kayınvalıdeye dügünde dede varsa ona anlasmaya göre işde aile buyuklerınde bi kac tanesıne die biliyorum hem nişanda hem dugunde gitmiyor ama bende nişanda kaynama göturcem butun bohcaları dügünden sonra kaynanamdan alıp amca ve dayıya el öpmeye giderken göturcez :kahve:

hımmm bende nişanda sadece askıma yaptım o da onların adette ole oldugu için..dugunden sonrada herkese el opmeye gidp bohcalarını wercez..anane babane kaynana teyseler halalar amcalar filan hepsine bohca wercez yani bi askıma wermicez...

aslında normali öyle dügünden sonra giderken göturuyosun ama ben öle fazla bişe koymıcam amcalara falan o yuzden hepsını kaynanaya göturup ordan alıcaz bı kazak bı gölek işde öle aslından onlarda kız tarafına bohca gider erkege gitmez o yuzden bızde fazla ayrıntılı yapmıyoruz erkege nısan bohcası ayrıntılı bıde kaynanaya digerlerıne fazla koymıcam zaten kıyamıyorumm zemuszemus kaydirigubbakcemile2

ocakta biz de nişan alışverişine çıkacağız, benim de kafama takılanşey bu: nişan bohçası için alınacak şeyler toplu halde nişan alışverişine çıkınca mı alınıyor ? Bir sürü ufak tefek şey var, onları tek tek aramak almak gözümde büyüyor şimdiden.

maddi anlamda çok açılmak istemiyoruz dersen, belli başlı alacakların ve sana alınacaklar şunlar;

kıza;
gecelik-sabahlık takımı
iç çamaşırı
terlik
makyaj çantası
makyaj takımı
havlu
parfüm

senin bohçana kayınvaliden gönlünden kopan birkaç parça yemeni patik vs ekleye de bilir.

Erkeğe;

pijama takımı
terlik
traş takımı
iç çamaşırı
çorap
kemer
cüzdan
havlu
parfüm

ben önceden gidip ne nerde diye bakmıştım. fiyatlarını öğrendim. ertesi gün nişanlımla çıktık bütün gün dolandık hepsini aldık bitti gitti...

ben anlaştım kımseyı getırmeyelım dıye tek basıma cıktım herseyın yerını belırleyıp notlarımı aldım ertesı gun kendısı geldı beraber onun elbısesını ve ayakkabısını benımkını ayakkabımı bana farklı 2 takım kıyafet takılar fılan hepsını aldık bı anda. Bohcalar tamamıyle senın kendı aılenle cıkıcagın bı alısverıs olur onlar karısmazlar ama onlar senın bohca alısverısını senle yapabılrıler

Hayırlı olsun öncelikle, benim nişanda 20 şubatta... bohça tamamen maddiyatla alakalı bence,:delphin: maddi durum kuvvetliyse içine koyulacak o kadar çok şey çıkıyorki kızlar... 2 hafta önce ben kendi annem ve sözlüm bana nişan kıyafeti bakmaya çıkmıştıkki o ara sözlüme takım elbise beğendik girdik hemen aldık, aslında bizde yoktur takım elbise ayakkabı fln ama ödeyecek olan benim dedim anneme ve girdik aldım, elin oğuluna almıyorum sonuçta dimi ömrümü birlikte geçireceğim insana alıyorum feda olsun... neyse işte, traş takımını, losyonu jeli vs... hepsini parça parça internetten uygun fiyatlara aldım sakın öle hazır almayın fena kazık söyliym, kalan alıcakları ise çarşıya çıkıp alıcaz

Son düzenleyen: Moderatör:
bende yazayım dedım bızım kı bıraz garıp oldu benım sozumde kayınvalıdem abıyemı ıccamasırımı ayakkabımı salımı aldı daha sonra sozluyken bayramda pantolan ceket takım yagmurluk kaban etek bluz badı corap yuzuk kupe aldı daha sonra bız nısanla kınayı bır yaptık bu nedenle dugun alısverısı yapıldı bızde o zamanda
ayakkabı normal gun ıcın gelınlık ayakkabımı terlık gecelık sabahlık takımı kıslık pjama yazlık pjama ıc camasırı makyaj takımı patık basortu namazlık 2 tane takım aldık normal etek aldık uzun hırkalardan mont gıbı olanlardan badı bornoz havlu falan aldılar bana
bız esıme
cuzdan traş makınası saat gomlek pjama parfum corap seccade havlu camasır tras losyonu koyduk

ayrıca esıme terlık ayakkabı koymustuk bızde bu arada gorumcelerıme havlu basortu patık namazlık lif koyduk gorumcelerımın esınede gomlek aynı takımdan kaynımada koyduk
kayınvalıdeme basortu nevresım takımı ve dıgerlerıne konanlar bıde bluz

Biz dün alışverişe çıktık, aldıklarımızı yazayım belki fikir olur. Çünkü çıkmadan önce ben de herkese soruyordum ne alacağım diye .

Erkek için: Nişanda giyeceği takım elbise, pijama takımı, ayakkabı, terlik, traş seti, gömlek, süveter, saat, çorap, kemer-cüzdan, çamaşır.

Kız için (bana alınan) : Nişanlık, ceket/etek tk, ayakkabı-çanta, terlik, iç çamaşırı-sabahlık tk, pijama tk , süveter, kaban, eşarp, makyaj sandığı...

tabii önceden çıkıp ne nerde diye araştırmak en iyisi.

Back