kızlar yardım annem cevaplarınızı bekliyor

Öncelikle danışma ücrete tabidir bunu belirtmek isterim. Nasıl ki özel klinikte doktora gidip öksürüyorum neyim var dediğinizde şu şu hastalığınız var reçete yazıyorum diyor ve para ödüyorsanız aynı şekilde avukatlarada danıştığınızda aldığınız bilginin parasını ödemelisiniz.

Konu sahibi size gelince babaanneniz suç işlemiş. Çocuğun soybağını değiştirmek, gizlemek suçtur. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını gerektirir. Anneniz nesebin tashihi davası açarak kardeşinizi kendi nüfusuna alabilir.

Son düzenleme:
Valla canım babanenın malı mulku cokmu bılmıyorum ama insallah cokturda ablanda ıstıfade eder bu durumdan

Bence ablan istemiyorsa annen kendi kendine dava filan açmasın. Madem ablana sormadan kafasına göre iş yapacaktı daha çocukken o reşit olmamışken yapsaydı, 30 yaşına gelene kadar aklı nerdeydi? Ablana hukuki olarak birşey olmaz, suçlu konuma düşmez. Şu saatten sonra istemiyorsa belki resmi işlemlerde uğraşmak istemiyor, belki miras açısından babaannenden beklentisi var, kalkıp planlarını bozmayın kızın. Açmak istese kendi açar zaten.

Canım acaba ablanız doğduğunda sizinkilerin resmi nikahımı yokdu babaanne ondan üstüne almış olabilir eskiden nikahsız çocuklar kimlik alamıyordu 30 sene önce öleydi.

Annem kafasına göre yazdırmamıs.haberi yokmuş

daha önce 3 farklı jinekoloji kliniğine gittim doktorun özel kendi muayenehanesi yani. sonuçlarımla ilgili danışacağım şeyler vardı. muayene olmadığım için para almadılar. bunu örneğinize dayanarak söylüyorm. avukata danışmanın ücretsiz olduğu sonucunada bir arsa davasıyla ilgili hiç tanımadığım bir avukata girip ofisine bir şey danışmıştım ve danışma ücreti almamıştı burdan yola çıkarak söyledim. belki avukatın vicdanıyla alakalıdır. çünkü avukatın işi davalarda müvekkilerini temsil etmek. bir doktoru arayıp telefonda ilaçla ilgili bilgi sorduğumuzda yada benim jinekolog örenğimdeki gibi sadece danışmada ücret alınmamalı bence. çünkü doktorun işi muayene etmek olduğu gibi avukatın işide beni davada temsil etmek. yani bir konu danıştığımda ayrı tarife uygulanması etik değil bence.

Babannemde zamanında beni nüfuzuna almak istemiş ama babam karsi cikmis.
Amaç ne anlamadim bu babanneler ilginç hakikaten. Ben senin annenim o değil deyip durmuştu kucukkende .
Anneme anne bile dedirtmemisti .. Tövbe tövbe..
Bence aldirin anneniz hakli, evladi yani ne gerek var boyle bir şeye.
Babanizda suçlu ya neyse

Evet en büyük suç babamda.sizin babanız gibi engel olsaydı durum buraya gelmiyecekti

Ben ablanızın yerinde olsam babama kırılırdım.
Allah korusun en ufak bir hastalıkta bile annenizin söz hakkı yok ablanızın üzerinde. Ablanızında mirasta hakkı olmuyor .
Bilemedim , ben olsam değişmesini isterdim ama annemin, babamın çabalamasını beklerdim.

Ceza alacaklarını sanmıyorum. Konuyu hukuk bolumune açsanız daha faydalı olacaktır.

Mahkemeye annemmi kardesimmi vermeli.annem kardesimi ikna edemediği icin annem vermek istiyor.annem soruları soruyor ben yazıyorum. :)
bakin tekrar sotluyorum. Kendinizi onun yerine koyun. Butuuunnn resmi isleri karisacak kadinin. Bir evleniyorsun da soyadi degistirene kadar canin cikiyor. Kaldi ki wnne adi degisecek e bunun hukuki boyutu var. 30 sene once yapilacak isi bu saatten sonra ben de sahsen gereksiz bulurum. Valla burda ne babaannenizi ne annenizi dusunuyorum. Yazik kardesinizi dusunuyorum.
Bir de zaten anneniz buyutmus etmis. Misal damay kayi valide olarak kimi biliyor. Kardesiniz kime anne diyor. Bilmem ama coook cooookkk cook gec kalinmis bu saatten sonra anlami olmadigini dusunuyorum.
Bunlari da kardesinizin istememesine istinaden yazdim.

Kardesim anneme anne.babannemede babanne diyor bunda sorun yok.damatta herşeyi biliyor.sadece nufusta anne ,baba adı doğru değil.annem babannemle çok sorunlar yaşamıs zamaninda.artık onun üzerinde olmasın dayanamıyormus.ölene kadar içimde uhde kalacak diyor.

peki o zamanlar babaanneniz nasıl yapmış bunu hem çok kolayca ve kimsenin haberi olmadan?
ne yapılır bilemiyorum size en iyi burdaki avukat olanlar yardımcı olabilir ama babannenin yaptığına çok kızdım.

Babamdan kalacak hiç miras yok.ne evi ne arabası.zaten öylede olsa biz zaten hakkını veririz.kardesim babama kırgında olsa hiç ne söyledi nede belli ettirdi.bilemiyorum belkide kırgındir.küçükken okul zamanı cok zorluk cekti ama simdi alıştı gibi.

peki o zamanlar babaanneniz nasıl yapmış bunu hem çok kolayca ve kimsenin haberi olmadan?
ne yapılır bilemiyorum size en iyi burdaki avukat olanlar yardımcı olabilir ama babannenin yaptığına çok kızdım.
Eskiden doğum kâğıdı istemiyorlarmış.annemin demesine göre banada mantıklı gelmiyor ama ozamanlar öyle olabiliyormuş.ozamanlar evde dogum yapanlar çok olduğu için herhalde.annemde kardesimi evde dogurmus.ben hastanede olmusum

Nikahları varmış.
Ben buna benzer bi olay daha duymuştum eskiden vardı böyle ne denirki mahkemeye giderseniz babaanneniz ceza alabilir siz şikayet etmesenizde kamu davası açılır bence anneniz ablanızı dinlesin ve uğraşmasın iyi akşamlar

Avukatın danışma karşılığı ücret alması veya almaması vicdanla alakalı bir durum değil. Yani ücret talep eden avukat vicdansız olmuyor.Bu ücret avukatın yasal hakkıdır ve emeğinin karşılığını alıyor etik olmayan bir durum yok. Derseniz ki ne emek harcıyor o bilgileri edinebilmek için yıllarını harcıyor.Avukatın bilgisi sermayesidir.Çoğu büroda da müvekkillerin görebileceği şekilde de asılıdır ama çoğu insan bilgiye, emeğe saygı duymadığı için işine gelip ödemez. Malesef bazı avukatlar da talep etmez.Ancak talep etmemesi bir bedeli olmadığı anlamına gelmez.Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim. Ayrıca evet muayeneden sonraki kontroller test sonuçları falan ücretsizdir. Ama muayene ücretlidir. Avukatın danışmanlığı da muayene gibidir avukat dinler gerekirse araştırmasını yapar hukuki sorun veya çözümü ortaya koyar ki bu da reçetedir. Dileyen devam etmek ister davayı açalım der dileyen devam etmeyelim der. Dava yani temsil kısmıysa ilaç tedavisi veya ameliyat gibidir. Yani avukatın tek işi temsil değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…