öncelikle ayrı yaşadığı karısına ne yaşatmış olursa olsun kadının kocasını sevip sevmeyecği kendi insiyatifindedir..
kayınpederinizin sizinle ilişkisine gelirsek,
tam anlamıyla ne yararı olmuş size, ne de zararı..
bırakın almasın hiçbirşey, size evlenirken de yardım etmemiş olsun; boşverin..
manevi anlamda zarar veriyor mu size, arkanızdan kuyunuzu kazıyor mu, ailevi işlerinize karışıyor mu?
eğer hayırsa bırakın maddi destek de hediye de vermesin..
kızlar eşimin anne ve babası 6 yıldır ayrı ama boşanmış değil.eşimle 10 yıldır tanışıyoruz ve 2 yıllık da veliyiz 5 aylık bir kızımız var.eşimin babası hiçbirşeyimizde yanımızda değildi ne maddi ne manevi, evlenirken bişeye ihtiyacınız var mı diye sormayı bırakın bişey istiyeceğiz diye sorun çıkardı, evlendik hiçbirşeyimizde yok, ev aldık benim ailemin desteği ve krediyle gene yok, torunu oldu 1 ay sonra gördü ve torununa bir düğüme bile almadı ve ben artık bunu kaldıramıyorum. 10 yıldır eşim ünv ,askerdeyken ve askerlik dönüşü iş ararken de hiç yanında olmadı hiç sen erkek çocuğusun paraya ihtiyacın olur deyip bi sigara parası bile vermedi ama saygı bekliyor, onu saymamızı bekliyor. benim ailem herşeyimizde bize maddi manevi destek oldu, ama yaranamadılar gibi bişey eşim bana mı yapıyorlar sana kızlarına yapıyorlar diyor, kendi ailesi onu düşünmeyip yalnız bıraktığı için. ve babasına hiç birşey sormuyor, hiçbişey yokmuş gibi davranıyor.annesiyle beraber adamı resmen pişpişliyorlar ve ben artık dayanamıyorum buna, adam kayınvalideme etmediğini bırakmamış ve kadın hala seviyor (kafayı yiyeceğim) daha çok anlatacak şey var ama çok uzun oluyor. kızlar takamk istemiyorum ne hali varsa görsün demek istiyorum ama yapamıyorum. biz istanbulada oturuyoruz ailelerimiz burdan 2 saat uzak biryerde ve haftasonları gidiyoruz, o zaman hangi yüzle geliyorsa torununu görmeye geliyor hiçbirşey yokmuş gibi, ne adi bir insan bu, insan bi bez alır torununa, ama dayanamayıp artık söyliycem dedesi hani kızımızın hediyesi diye.off kızlar böyle sorunlar yaşanlar var mı??? nolur beni rahatlatın
kızlar sadece maddi yat önemli gbi algılamışsınız daha nişanlıyken evlilik hazırlıkları sürecinde beni arayıp ortada bişey yokken bişey isteyeceğiz diye iyi günümede kötü günümede gelmeyin dedi bana, oğluna söyle bana niye arayıp söylüyorsun! kendinin bize faydası yok bi de gelip kredi kartının borcu için oğlundan para istiyor, biz okadar ev kredisi öderken ve istanbul gibi bi şehirde kirada yaşamaya çalışırken, adam tam bencil ve yüzsüz. adam zaten alkolik gibi bişey, torununu ilk görmeye geldiğinde bile körtütük geldi, bi de ağlıyor, adamda vicdan diye bişey yok, çıplak ayak karısını çocuğunu dışarı atmış bir adam. karısını evde bırakıp bodruma tek başına tatile gitmiş biri ve daha neler neler.evet benim ailem herşeyde yanımızdalar, ama eşim bunu pek görmek istemiyor, onunkiler yapmadığı için belki de, annem bebeğimize yatak alacak diye sorun çıkardı, bizimkiler kızımıza bebek arabası alacaklar diye sorun çıkardı, sanırım o da eziliyor, ama ne gerek var insanları üzmeye, kayınvalidem emekli ve kirada oturuyor, hani o yapamaz diye üzlüyor ama benim ailemin ne suçu var, insanlar ellerinden geleni yapmak istiyor, bi de kayınvalidem kendine bilgisayar aldı şimdi, demek ki insan isteyince yapabilir, siz olsanız canınız sıkılmazmıydı???
ama haklısınız olan bana oluyor, üzülüyorum boşuna değmez, yıpratıyorum kendimi.
en önemlisi sağlık, herşey ortada zaten. ama işte eşimin tavrından dolayı taktım belki bu kadar, kıymet bilmemesinden yapılanları, sorun çıkmasından.
kızlar sadece maddi yat önemli gbi algılamışsınız daha nişanlıyken evlilik hazırlıkları sürecinde beni arayıp ortada bişey yokken bişey isteyeceğiz diye iyi günümede kötü günümede gelmeyin dedi bana, oğluna söyle bana niye arayıp söylüyorsun! kendinin bize faydası yok bi de gelip kredi kartının borcu için oğlundan para istiyor, biz okadar ev kredisi öderken ve istanbul gibi bi şehirde kirada yaşamaya çalışırken, adam tam bencil ve yüzsüz. adam zaten alkolik gibi bişey, torununu ilk görmeye geldiğinde bile körtütük geldi, bi de ağlıyor, adamda vicdan diye bişey yok, çıplak ayak karısını çocuğunu dışarı atmış bir adam. karısını evde bırakıp bodruma tek başına tatile gitmiş biri ve daha neler neler.
evet benim ailem herşeyde yanımızdalar, ama eşim bunu pek görmek istemiyor, onunkiler yapmadığı için belki de, annem bebeğimize yatak alacak diye sorun çıkardı, bizimkiler kızımıza bebek arabası alacaklar diye sorun çıkardı, sanırım o da eziliyor, ama ne gerek var insanları üzmeye, kayınvalidem emekli ve kirada oturuyor, hani o yapamaz diye üzlüyor ama benim ailemin ne suçu var, insanlar ellerinden geleni yapmak istiyor, bi de kayınvalidem kendine bilgisayar aldı şimdi, demek ki insan isteyince yapabilir, siz olsanız canınız sıkılmazmıydı???
ama haklısınız olan bana oluyor, üzülüyorum boşuna değmez, yıpratıyorum kendimi.
en önemlisi sağlık, herşey ortada zaten. ama işte eşimin tavrından dolayı taktım belki bu kadar, kıymet bilmemesinden yapılanları, sorun çıkmasından.
arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum. ayrıca bence maddiyat elbette ki çok önemli. çünkü maddiyat bazen maneviyatın göstergesidir. fedakarlığın göstergesidir. ben ailemden o şekilde gordum. babam borç içinde yuzerken bütün mutfak eşyalarımı aldı. annem bebek bakıp bana çeyiz düzdü. bu açıdan maddiyat maneviyatın gostergesı dıyorum. ınsan sevdıklerı için bazen borca girer, bütçeyi zorlar. ayrıca hediyeleşmek, karşıdakinin ihtiyaçlarını sormak insanlık gereğidir. eşine gelince bence o kendi ailesi aynı şeyleri yapmadığı için eziklik hissediyor ve sizinkilerin bişeyler almasından şikayetçi oluyor. o da kendi çapında haklı, gururu inciniyodur. babasından o da bekliyodur bişeyler çünkü insan torununa daha farklı davranıyor. evladına bile yapmadıklarını torunları için seve seve yapıyorlar. sonuç olarak durum can sıkıcı ama en azından evin barkın ayrı. sana baskı, dayak yok. kendi içinizde huzurlu olmaya bakın. yavrunuzla mutlu mesut yaşayın. düşünmemek olmuyor ama zamanla alışırsın bu duruma. beklentiye girme ki hayal kırıklığı yaşamayasın. öpüyorum...
arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum. ayrıca bence maddiyat elbette ki çok önemli. çünkü maddiyat bazen maneviyatın göstergesidir. fedakarlığın göstergesidir. ben ailemden o şekilde gordum. babam borç içinde yuzerken bütün mutfak eşyalarımı aldı. annem bebek bakıp bana çeyiz düzdü. bu açıdan maddiyat maneviyatın gostergesı dıyorum. ınsan sevdıklerı için bazen borca girer, bütçeyi zorlar. ayrıca hediyeleşmek, karşıdakinin ihtiyaçlarını sormak insanlık gereğidir. eşine gelince bence o kendi ailesi aynı şeyleri yapmadığı için eziklik hissediyor ve sizinkilerin bişeyler almasından şikayetçi oluyor. o da kendi çapında haklı, gururu inciniyodur. babasından o da bekliyodur bişeyler çünkü insan torununa daha farklı davranıyor. evladına bile yapmadıklarını torunları için seve seve yapıyorlar. sonuç olarak durum can sıkıcı ama en azından evin barkın ayrı. sana baskı, dayak yok. kendi içinizde huzurlu olmaya bakın. yavrunuzla mutlu mesut yaşayın. düşünmemek olmuyor ama zamanla alışırsın bu duruma. beklentiye girme ki hayal kırıklığı yaşamayasın. öpüyorum...
kayın pederin senin çocugubu sevmesi için bi düğme yada bez mi alması gerekiyor kaynananla ayrı yaşıyormuş o kaynananla onun hayatnı sevmesine kişinin bileceği bişey..ne zararı olsun ne yararı sokak takii insandan nasıl bişey beklemiyorsanız bırakın ondan da bişey beklemeyin maddi destek ği olmamış siz kendiniz yapmışsınız herşeyi onun yapamadıgıda sizin basınızın gözünüzün sakası olsun..zararı yoksa bırakın yararına olmasın moralinizi, bunlarla bozmayın..
bu düşüncelerin çoğuna katılıyorum ben eşin eziklik hissetmiş bunu farklı şekillerde dışarı vuruyo olabilir çünkü benim annem ve babam kızım doğmadan önce neredeyse tüm ihtiyaçlarını aldılar bizim aldığımız 5 parmağı geçmez üstüne doğunca verdikleri hediye baya büyüktü bana bile hediye almışlar fakat eşimin ailesi çok umursamazdı bu konuda halada öyle ama torunlarını çok seviyorlar tabi bunun için bişey diyemem annem bir sürü hediye gönderir örgüler örer ve benim ailem zengin insanlar değil eşimin ailesine göre daha kötü bile denebilir fakat onlar doğumda bile bana bir hediye vermediler ki bizim oralarda adettir kızımada küçük bir hediye almışlar ben bizimkiler aldıkça rahatsız olmaya başlamıştım sırf eşim kendini kötü hissedebilir diye..maddi şeyler bunlar belki ama durumları olduğunu bildiğiniz için insan bir hediye bekliyor
sorun yapma ben yapmadım sadece içimde küçük bir nukte kaldı okadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?