Kızlar yadım edin yoksa çıldırcağım -Kayınpeder

muslukum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2008
308
0
96
İstanbul
kızlar eşimin anne ve babası 6 yıldır ayrı ama boşanmış değil.eşimle 10 yıldır tanışıyoruz ve 2 yıllık da veliyiz 5 aylık bir kızımız var.eşimin babası hiçbirşeyimizde yanımızda değildi ne maddi ne manevi, evlenirken bişeye ihtiyacınız var mı diye sormayı bırakın bişey istiyeceğiz diye sorun çıkardı, evlendik hiçbirşeyimizde yok, ev aldık benim ailemin desteği ve krediyle gene yok, torunu oldu 1 ay sonra gördü ve torununa bir düğüme bile almadı ve ben artık bunu kaldıramıyorum. 10 yıldır eşim ünv ,askerdeyken ve askerlik dönüşü iş ararken de hiç yanında olmadı hiç sen erkek çocuğusun paraya ihtiyacın olur deyip bi sigara parası bile vermedi ama saygı bekliyor, onu saymamızı bekliyor. benim ailem herşeyimizde bize maddi manevi destek oldu, ama yaranamadılar gibi bişey eşim bana mı yapıyorlar sana kızlarına yapıyorlar diyor, kendi ailesi onu düşünmeyip yalnız bıraktığı için. ve babasına hiç birşey sormuyor, hiçbişey yokmuş gibi davranıyor.annesiyle beraber adamı resmen pişpişliyorlar ve ben artık dayanamıyorum buna, adam kayınvalideme etmediğini bırakmamış ve kadın hala seviyor (kafayı yiyeceğim) daha çok anlatacak şey var ama çok uzun oluyor. kızlar takamk istemiyorum ne hali varsa görsün demek istiyorum ama yapamıyorum. biz istanbulada oturuyoruz ailelerimiz burdan 2 saat uzak biryerde ve haftasonları gidiyoruz, o zaman hangi yüzle geliyorsa torununu görmeye geliyor hiçbirşey yokmuş gibi, ne adi bir insan bu, insan bi bez alır torununa, ama dayanamayıp artık söyliycem dedesi hani kızımızın hediyesi diye.off kızlar böyle sorunlar yaşanlar var mı??? nolur beni rahatlatın

öncelikle ayrı yaşadığı karısına ne yaşatmış olursa olsun kadının kocasını sevip sevmeyecği kendi insiyatifindedir..

kayınpederinizin sizinle ilişkisine gelirsek,
tam anlamıyla ne yararı olmuş size, ne de zararı..
bırakın almasın hiçbirşey, size evlenirken de yardım etmemiş olsun; boşverin..
manevi anlamda zarar veriyor mu size, arkanızdan kuyunuzu kazıyor mu, ailevi işlerinize karışıyor mu?
eğer hayırsa bırakın maddi destek de hediye de vermesin..

Eğer eşin senin ailenin değerini bilmiyor da onlara hak ettikleri gibi davranmıyorsa en çok buna sinir olurum.En azından babasının hatasını görse senin ailenin farkını da bilse sabret derim.ama bunlar da yoksa insan dayanamaz anlıyorum seni.

arkadaş son sözü söylemiş
sizin yuvanıza bir zararı yoksa sana bir saygısızlığı yoksa hiç kafana takma boşuna huzurunu kaçırma
en azından ben olsam hiç tınlamam bile ve öyle birinden evladım için hiçbişeyde beklemem

esmeraldaya katılıyorum.Kayınpederinin size ne yararı var ne zararı anlattığınıza göre bırakın bişey almayıversin.O onun düşüncesizliği.Ayrıca kayınvalideniz hala seviyorsa kocasını yaşadıklarına rağmen kendi bileceği iştir.Siz kendi keyfinize bakın.

Kayınpederinin hediyesine ihtiyacın mı var:1no2:
Bunu problem haline getirmen çok yanlış,boşuboşuna yıpratıyorsun sinirlerini:1closedeyes:
Manevi destek olmuyorsa da kendi bilir
Şimdi bir bez,bir hediye almadı diye sinirlenmenin kime zararı oluyor:Sadece sanaÇok üzgünüm çoook
Yazdıklarını dön bir daha oku,saygı görmek için en gerekli şey paraymış gibi konuşmuşsun,
cidden öyle mi düşünüyorsunfisfisfis(oğlu askerdeyken para vermemiş,bi de sizden saygı bekliyormuş)
Siz yine de saygınızı gösterin,
Ama anlar ama anlamaz,neticede çocuğunuzun dedesi:sm_confused:

Adamın bir faydası olmaış, ama anlattığın kadarıya bir zararı da olmamış... Neyi problem ediyosun ki....
Kayınvalidenle kayınpeder arasındaki olay seni ilgilendirmez, hatta eşinle kayınpeder arasındaki de seni ilgilendirmez çünkü onlar baba oğul.. Babası ona maddi destek olmasa da o ona saygı gösterecek ve sevecektir... Cocuklar anne babalarını maddiyatla sevmezler....
Sizin aileniz size yardımcı olmasaydı siz anne babanızı sevmekten vaz mı geçerdiniz???
Sevgi ve saygıyı maddi yardım boyutuna indirgemeniz çok sçma olmuş....

Çok kafaya takıp büyütmüşsün gibi geldi bana .Adi insan falan demişsin abartmışsın bence.Durumları yoktur belki yardım edecek,bide erkek olduğu için öyle dediğin gibi bebeğe bezdi falan pek düşüneceğini sanmıyorum.Eğer evlenirken yardım edecek gücü vardı da yardım etmediyse üzülürsün tabi ama bu saatten sonra değişmiyorsa senin bunları kafaya takıp düşünmen seni mutsuz etmekten başka bir işe yaramaz

kızlar sadece maddi yat önemli gbi algılamışsınız daha nişanlıyken evlilik hazırlıkları sürecinde beni arayıp ortada bişey yokken bişey isteyeceğiz diye iyi günümede kötü günümede gelmeyin dedi bana, oğluna söyle bana niye arayıp söylüyorsun! kendinin bize faydası yok bi de gelip kredi kartının borcu için oğlundan para istiyor, biz okadar ev kredisi öderken ve istanbul gibi bi şehirde kirada yaşamaya çalışırken, adam tam bencil ve yüzsüz. adam zaten alkolik gibi bişey, torununu ilk görmeye geldiğinde bile körtütük geldi, bi de ağlıyor, adamda vicdan diye bişey yok, çıplak ayak karısını çocuğunu dışarı atmış bir adam. karısını evde bırakıp bodruma tek başına tatile gitmiş biri ve daha neler neler.
evet benim ailem herşeyde yanımızdalar, ama eşim bunu pek görmek istemiyor, onunkiler yapmadığı için belki de, annem bebeğimize yatak alacak diye sorun çıkardı, bizimkiler kızımıza bebek arabası alacaklar diye sorun çıkardı, sanırım o da eziliyor, ama ne gerek var insanları üzmeye, kayınvalidem emekli ve kirada oturuyor, hani o yapamaz diye üzlüyor ama benim ailemin ne suçu var, insanlar ellerinden geleni yapmak istiyor, bi de kayınvalidem kendine bilgisayar aldı şimdi, demek ki insan isteyince yapabilir, siz olsanız canınız sıkılmazmıydı???
ama haklısınız olan bana oluyor, üzülüyorum boşuna değmez, yıpratıyorum kendimi.
en önemlisi sağlık, herşey ortada zaten. ama işte eşimin tavrından dolayı taktım belki bu kadar, kıymet bilmemesinden yapılanları, sorun çıkmasından.

iyide canım sen neden bukadar üzüyorsun kendini
adam seni değil karısını ve oğlunu atmış bırakıp gitmiş vs.
oğlu affediyorsa sen neden bukadar takıyorsun
size ve bebeğe bişey almamış, yapmamış olabilir zaten mecbur olduğunda düşünmüyorum
içinden geliyorsa yapsın zorlan yapcaksa hiç yapmasın
sorun sadece maddiyat değil diyrosun ama ben sadece bişey almadı, torununa bişey yapmadı, oğluna para vermedi gibi şeyler okuyorum
tamam senin ailen size yardım etmiş ama onlarda mecbur değillerdi bunu yapmaya
içlerinden gelmiş yapmışlar şimdi burda kimseyi suçluyamayız heleki eşinin babası size bişey yapmadı diye eşin babasını atıp senin aileni baş tacı yapmasını hiç bekliyemeyız, eşini dediği doğru sonuçta senin ailen size yardım ediyorsa damatları rahat yaşasın diye değil seni düşündükleri için yardım ediyorlar. Senin ailen yardım etmeseydi ozaman sen kendi aileni atacakmıydın hani hediyemiz diyecekmiydin peki

ben evlenirken de daha sonrasında da eşimin ailesi hiçbirşey yapmadı hatta beni gelin olarak istemediler ama ben eşime olan sevgimden dolayı ailesine karşı hep saygılı oldum şimdi beni çok seviyorlar maddi yardım yapmıyorlar varsın yapmasınlar .en güzeli insanın kendi yağıyla kavrulması.anne baba atılmaz ben böyle düşünüyorum .hem hiç bir erkek kalkıp da senin annen baban iyi benimki kötü demez dememeli de zaten.

Boşver sağlık olsun kayınpederi kafaya takma. Ama eşini de uyar de ki ben senin ailenin hiçbir yardımı olmamasına birşey demiyorum o zaman sen de benim ailemin bize yardım etmesine ses çıkarma de.Böylece karşılıklı bir anlaşma yapmış olun.

kayın pederin senin çocugubu sevmesi için bi düğme yada bez mi alması gerekiyor kaynananla ayrı yaşıyormuş o kaynananla onun hayatnı sevmesine kişinin bileceği bişey..ne zararı olsun ne yararı sokak takii insandan nasıl bişey beklemiyorsanız bırakın ondan da bişey beklemeyin maddi destek ği olmamış siz kendiniz yapmışsınız herşeyi onun yapamadıgıda sizin basınızın gözünüzün sakası olsun..zararı yoksa bırakın yararına olmasın moralinizi, bunlarla bozmayın..

arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum. ayrıca bence maddiyat elbette ki çok önemli. çünkü maddiyat bazen maneviyatın göstergesidir. fedakarlığın göstergesidir. ben ailemden o şekilde gordum. babam borç içinde yuzerken bütün mutfak eşyalarımı aldı. annem bebek bakıp bana çeyiz düzdü. bu açıdan maddiyat maneviyatın gostergesı dıyorum. ınsan sevdıklerı için bazen borca girer, bütçeyi zorlar. ayrıca hediyeleşmek, karşıdakinin ihtiyaçlarını sormak insanlık gereğidir. eşine gelince bence o kendi ailesi aynı şeyleri yapmadığı için eziklik hissediyor ve sizinkilerin bişeyler almasından şikayetçi oluyor. o da kendi çapında haklı, gururu inciniyodur. babasından o da bekliyodur bişeyler çünkü insan torununa daha farklı davranıyor. evladına bile yapmadıklarını torunları için seve seve yapıyorlar. sonuç olarak durum can sıkıcı ama en azından evin barkın ayrı. sana baskı, dayak yok. kendi içinizde huzurlu olmaya bakın. yavrunuzla mutlu mesut yaşayın. düşünmemek olmuyor ama zamanla alışırsın bu duruma. beklentiye girme ki hayal kırıklığı yaşamayasın. öpüyorum...

canım çok teşekkür ederim öyle iyi anlamışsın ki beni, evet ben de ailemden öyle gördüğüm için bana çok ters geliyor ben evladım için canımı veririm, elimde avucumda ne varsa ona faydam olsun diye veririm, sonuçta kim evladı için yaşamıyor ki, evladım zor durumdayken koşarım, babalık bu mu yani, hayat zaten 2 günlük ben evladımın hiçbirşeyinde yanında olmayacaksam, onu hayatta yapayalnız bırakacaksam ne anlamı var, ki durumu olmaz insan yapamaz zaten hiçbirşey diyemem ben elimde varsa yapabileceğimi yaparım ben destek olurum, ama burda art niyet var, benim gözümde hayat bu değil, bu kadar hayatımızın içinde ve bu kadar da yabancı, işine geldiği gibi davranması beni üzen. benim çevremde herkes çocukaları için çabalıyor, herşeyiyle yanlarında olmaya çalışıyor, o yüzden anlayamıyorum belki. zaten takmak bu konuya takılmak istemiyorum değmez çünkü, ama bi şekilde bende alışıcam herhalde. torun insanı değiştirir derler ama umrunda bile değil, ohh ne güzel babalık bu. evet eşimi de anlıyorum ama ben nasıl onun babasına tek kelime etmiyorsam o da benim ailemi insanlar bişeyler yapıyor diye üzemez. ama bende zamanı geldiğinde öyle yapıcam, benimde işime gelmeyecek kim ne derse dedsin, benim hiçbirşeyimde olmayanın bende olmak zorunda değilim.

bu düşüncelerin çoğuna katılıyorum ben eşin eziklik hissetmiş bunu farklı şekillerde dışarı vuruyo olabilir çünkü benim annem ve babam kızım doğmadan önce neredeyse tüm ihtiyaçlarını aldılar bizim aldığımız 5 parmağı geçmez üstüne doğunca verdikleri hediye baya büyüktü bana bile hediye almışlar fakat eşimin ailesi çok umursamazdı bu konuda halada öyle ama torunlarını çok seviyorlar tabi bunun için bişey diyemem annem bir sürü hediye gönderir örgüler örer ve benim ailem zengin insanlar değil eşimin ailesine göre daha kötü bile denebilir fakat onlar doğumda bile bana bir hediye vermediler ki bizim oralarda adettir kızımada küçük bir hediye almışlar ben bizimkiler aldıkça rahatsız olmaya başlamıştım sırf eşim kendini kötü hissedebilir diye..maddi şeyler bunlar belki ama durumları olduğunu bildiğiniz için insan bir hediye bekliyor
sorun yapma ben yapmadım sadece içimde küçük bir nukte kaldı okadar

doğru moral bozmamak lazım değmez çünkü, ama sizde torunlara bişey yapılmaz mı? ne güzel babalık dedelik bu ne torunu ne evladı için maddi manevi bişey yapmayacak, evet yabancı gibi görüyorum zaten ileride de o da beni mümkünse yabancı gibi görsün. ama o kadar yüzsüz bir insan ki, o zaman pat diye yüzümüze söyler. hiç mi insan oğlum kendini hiç strese sokma ben yanındayım arkandayım demez, en azından sözle destek ol, tek oğlu var hayatta, hayat bu kadar mı kötü yani??? siz ileride eşiniz evladınıza böyle yapsa iki çift söz söylemez misiniz?

yani içten gelmesi lazım ve iyi niyetli olmak lazım, hadi bizim için tek çocuğun için kılını kıpırdatmadın bu belki de senin ilk ve son torunun, ben kesinlikle anlamıyorum ve kasten yapılan bişey diye düşünüyorum. umrunda değiliz demek ki, demiştim ya annem yakağı ben alırım demişti eşimde annesi alamıyacak diye üzülüp sorun çıkarmıştı ama sonuçta kayınvalidem de yaptı yapabileceğini bişey demiyorum, ama kayınvalidem de geçen gün bilgisayar aldı ve o zamanlar eşimin sorun çıkarmış olması beni çok sinirlendi demek ki insan isteyince herşeyi yapabiliyor, bizim ailemizde önce çocuklar gelir, ama eşimde annesinde önce ben sonra işte oğlum, babasında zaten sadece ve sadece ben. düşündüm de bu adam hehalde bizi düşman gibi görüyor, canım bende doğum yaptım ve bana da hiçbirşey yapılmadı ufacık bişey bile ne bilim bipijama bile alınabilirdi, ama keyfi bilgisayar alınabiliyor, böyle olunca da canım sıkılıyor, kim ne derse desin..
canım haklısın inş bende bunu içimde atlatıcam, önemli olan bizim mutluluğumuz, ama eşimde bunu aşmalı, o da artık yapmıycam, özrümü diledim diyor ama ailem de onu yapayalnız bıraksaydı o zaman anlardı belki, zaten bazen keşke onlar da yapmasaydı diyorum. ev aldık insanlar yıllarca emekleriyle çalışara ordan burdan kısarak biriktirdiklerrini bize verdiler krediyi daha az çakalim diye, kızıma bebek mevlüdü yaptık onlar da çoğunu yaptılar, gördüler çünkü eşimin zorlandığını, sonuçta ev kredisi ödüyoruz, ne bilim kızımın arabasını aldılar. o zaman hayat bu kadar basitse onlarda yapmasın, hiçbirşeyimizde yanımızda olmasın, dşledikleince yaşasınlar hayatlarını. bu mu yani, haksız mıyım canım? bak senin ailen de ne güzel hep yanında kendini ne kadar güvende hissediyorsundur aşın sıkışsa sığınacağın ailen yanında

mesela ben kızıma oda almadım kısa bir süre beşikle idare ederiz sonra güzel bir oda alırım diye düşünmüştüm eltimin kzıının beşiği vardı ardiyada duruyordu kayınvalidem dediki onu ben almıştım şimdi siz kullanın ben bunu duymasaydım o beşiği alırdım belki ama bunu duyduktan sonra çok teşekkürler park yatak alıcaz dedim eltime hiç sormadım size neler yaptı diye ama demekki baya şeyler alınmış.. 2 dostum vardır derki seni gelin vermediler damat aldılar diye ben benimle ilgili şeyleri hep geçtim te ne bileyim keşke torunlarına ...birde kendi anne ve babanda emek görünce bu sadece maddi değil manevide ister istemez karşılaştırıyorsun ben bunları ilk defa dile döküyorum Allahtan kocama aşığım ve ayrı şehirlerdeyizde bunları umursamıyorum

valla herhalde derdini çok net anlatmamışsın ki senin neden bu kadar kafaya taktığını anlayamadık.
tamam eşinin ailenin kıymetini yeterince bilmemesi hoş değil ama kayınpederin de birebir rahatsız edecek bir şey yapmıyor sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…