kızlar uterin bicornis,çift boynuzlu rahıme sahip olup gebelik gecırenler lütfn bakın

Merhaba benim de sizin gibi çift boynuz tek boyun. Şuan 8 haftalık hamileyim. Şimdiye kadar 4-5 doktora muayene oldum. İlk 3ü (ki bence bu konuda daha az tecrübesi olanlar) sadece erken doğum riskli olduğunu söyledi. Bir doçent ve proföser ise (ikisi ayrı ayrı) düşük riskimin olduğunu progestan başlamam gerektiğini söyledi. Biraz daha sıkı takip edileceğini ve rahim ağzında gevşeme olursa serklaj yani dikiş atılacağını söyledi. Bende çok stres yaptım bu konuda bu yüzden araştırdım bu kadar. Ama bu doğuştan gelen bir durum ve ameliyat önerilmiyor. Bazı perde vs durumlarında ameliyat yapılıyor ama bizim şekilde bikornis unikollis için tıpta artık ameliyatın yapılmadığını söyledi son muayene olduğum prof. Umarım sağlıkla bir gebelik elde edip sürdürürsünüz.
Son durumunuz nedir? Bende de çift boynuzlu rahim yapısı mevcut ve şuan 5 haftalık hamileyim. Daha önceki gebeliğimi 8+4 haftalıkken sonlanmıştı

Son durumunuz nedir? Bende de çift boynuzlu rahim yapısı mevcut ve şuan 5 haftalık hamileyim. Daha önceki gebeliğimi 8+4 haftalıkken sonlanmıştı
Merhabalar benim de çift boynuzlu ve perde olmadığı için ameliyat önermedi doktorum siz de aynı durumda olduğunuz için yazmak istedim gebeliğiniz ne durumda

Merhabalar benim de çift boynuzlu ve perde olmadığı için ameliyat önermedi doktorum siz de aynı durumda olduğunuz için yazmak istedim gebeliğiniz ne durumda
Maalesef ikinci gebeliğimde bebeğin kalbinin durması sonucu kürtaj ile sonlandırıldı. Size de mi y şeklinde çift boynuzlu rahim tanısı konuldu? Ayrıca bende faktör 5 leidan adlı kan pıhtılaşması sorunu da varmış.

Maalesef ikinci gebeliğimde bebeğin kalbinin durması sonucu kürtaj ile sonlandırıldı. Size de mi y şeklinde çift boynuzlu rahim tanısı konuldu? Ayrıca bende faktör 5 leidan adlı kan pıhtılaşması sorunu da varmış.
Y şeklinde diye birşey demedi ama çift boynuzlu olduğunu ve aradaki kapatan şeyin perde değil et parçası olduğu için ameliyat yapılamayacağını söyledi doktorum perde olunca düzeltiliyor demişti. Acaba düşük olma sebebi kan pıhtısından olabilir mi çünkü normal Rahime sahip olup pıhtılaşma sonucu düşük olduğunu duymuştum. Sizin adınıza üzüldüm

Y şeklinde diye birşey demedi ama çift boynuzlu olduğunu ve aradaki kapatan şeyin perde değil et parçası olduğu için ameliyat yapılamayacağını söyledi doktorum perde olunca düzeltiliyor demişti. Acaba düşük olma sebebi kan pıhtısından olabilir mi çünkü normal Rahime sahip olup pıhtılaşma sonucu düşük olduğunu duymuştum. Sizin adınıza üzüldüm
Teşekkür ederim. Anladım. Benimki de çift boynuzlu rahim. Bakalım İnşaAllah bir yıl tedavime bakacağım. Siz de mi gebelik düşünüyorsunuz?

Teşekkür ederim. Anladım. Benimki de çift boynuzlu rahim. Bakalım İnşaAllah bir yıl tedavime bakacağım. Siz de mi gebelik düşünüyorsunuz?
evet canım düşünüyorum iki yıla yakındır korunmuyoruz ama herhangi bir durum olmadı şimdiye kadar o yüzden doktora gittim o da çift rahim oldugunu söyledi devlet hastanesi yumurtalıkları ve rahimi tekrar kamerayla girip görmek istediğini söyledi küçük bir ameliyat tarzı dediler görüntülemeden sonra aşılama yapılma kararı vericekler duruma göre bizimkinde şuana kadar döllenmeme sorunu da pldugu için göbek deliğinden yumurtaların görüntülenmesini istedi. Bazen rahim ikiye bölündüğü için şeklinde orantısızlık olup spermi yakalama durumu da düşük oluyormuş. Bakalım artık nasip diyorum herşeyin bir zamanı vardır sonuçta bizimki de zamanını bekliyor 😌

X