kızlar uterin bicornis,çift boynuzlu rahıme sahip olup gebelik gecırenler lütfn bakın

Kızlar bende de uterus bıcornıs var rabbime şükürler olsun bugun test sonucumu aldım hamileyim 4 haftalık bicornıs annelerı neler yaptınız neleredikkat ettınız rabbım ısteyen herkese nasıp etsın saglıcakla kucagına almayı

canım açıkçası ben hsg filmi cekınmeden bana doktorum rahımde perde yanı uterus septus teshısı koydu ve ben perde amelıyatı oldum.ama ben daha önceden kürtaj olmak zorunda kalmıstımya mesela kürtajdan sonra ciddi yapışıklık olmuş onları da temızlemıs.sonrasında işte bır tedavı uygulanmadı hersey yolunda hamıle kaldığında duruma bakıcaz şuan hersey normal denıldı ama uzun zaman gebe kalamayınca rahım fılmı cekındım ve cift boynuzlu rahıme sahıp olduğumu ögrendım..ama bunun için tedavı uygulanmadı gebe de kalırsın çocukta doğurursun dedı profösor.ınternetten araştırdım gebelıgıme cok dıkkat etmem gerektıgını ögrendım ve erken doğum rıskı fılan bunları ögrendım.tedavım böyle.
Naptınız merak ettim çocuk 9 yaşına geldi sanırım

Kızlar bende de uterus bıcornıs var rabbime şükürler olsun bugun test sonucumu aldım hamileyim 4 haftalık bicornıs annelerı neler yaptınız neleredikkat ettınız rabbım ısteyen herkese nasıp etsın saglıcakla kucagına almayı
Uterus bikornusu araştırırken bu konuya denk geldim
Naptınız nasılsınız

Merhaba kizlar bende cift boynuzlu rahim var 9 aydir hamile kalamiyorum lutfen yardimci olalim birbirmize hamile kalmaya engel mi degilmi bazi doktorlar degil diyor ama ben halen kalamadim baska sorunum yok butun testlerim iyi 34 yasindayim ne zormus beklemek her ay rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin
Naptınız 3 yıl geçmiş

Ben de bir hafta önce çift boynuzlu rahme sahip olduğumu öğrendim. Doktor rahim boyutlarının normal rahimden bir tık küçük olduğunu söyledi. Yumurtalıklarım sağlıklıymış. Kısacası ben de gebelik istiyorum ama korkuyorum. Düşük yapabilirsin veya erken doğum riskine sahipsin, dediler. Sanırım sizde de çift boynuzlu rahim varmış. Ne oldu? Sağlıklı bir gebeliğiniz oldu mu?

Ben de bir hafta önce çift boynuzlu rahme sahip olduğumu öğrendim. Doktor rahim boyutlarının normal rahimden bir tık küçük olduğunu söyledi. Yumurtalıklarım sağlıklıymış. Kısacası ben de gebelik istiyorum ama korkuyorum. Düşük yapabilirsin veya erken doğum riskine sahipsin, dediler. Sanırım sizde de çift boynuzlu rahim varmış. Ne oldu? Sağlıklı bir gebeliğiniz oldu mu?
Histeroskopi ile rahimde şekil bozukluğum düzeltildi size önermediler mi
Bana da aynı riskleri söylediler
Tüp bebekle hamile kaldım ama kalbi atmadığı için 9 haftalıkken kürtaj oldum

Çok geçmiş olsun..
Peki sizde de mi çift boynuzlu rahim (bicornu uterus) vardı. Benim doktorum bana ameliyatı önermedi. Bir sene deneyelim dedi. Şimdi deneme sürecindeyim. Gebelik istiyorum ama düşük vs olur diye epey korkuyorum. Yeni bir doktora mı görünmeliyim bilmiyorum.

Çok geçmiş olsun..
Peki sizde de mi çift boynuzlu rahim (bicornu uterus) vardı. Benim doktorum bana ameliyatı önermedi. Bir sene deneyelim dedi. Şimdi deneme sürecindeyim. Gebelik istiyorum ama düşük vs olur diye epey korkuyorum. Yeni bir doktora mı görünmeliyim bilmiyorum
Bir de rahim boyutlarınız nasıldı? Veyahut rahminizde perde mi vardı?

Çok geçmiş olsun..
Peki sizde de mi çift boynuzlu rahim (bicornu uterus) vardı. Benim doktorum bana ameliyatı önermedi. Bir sene deneyelim dedi. Şimdi deneme sürecindeyim. Gebelik istiyorum ama düşük vs olur diye epey korkuyorum. Yeni bir doktora mı görünmeliyim bilmiyorum.
Evet bana da aynı teşhis kondu
Riske atılacak bir konu değil bence düşerse düşsün gibi muamele etmiş sanki doktor deneyelim deyip geçmiş
Bence başka doktora görünün riske atmayın
Düşük olursa pişman olursunuz garantiye almalısın bence elinden geldiğince

Çok geçmiş olsun..
Peki sizde de mi çift boynuzlu rahim (bicornu uterus) vardı. Benim doktorum bana ameliyatı önermedi. Bir sene deneyelim dedi. Şimdi deneme sürecindeyim. Gebelik istiyorum ama düşük vs olur diye epey korkuyorum. Yeni bir doktora mı görünmeliyim bilmiyorum

Bir de rahim boyutlarınız nasıldı? Veyahut rahminizde perde mi vardı?

Perde polip miyom şekil bozukluğu ne ararsan vardı bende
Histeroskopiyle hepsi temizlendi

Çok geçmiş olsun..
Bir de rahim boyutlarınız nasıldı? Veyahut rahminizde perde mi vardı
Evet bana da aynı teşhis kondu
Riske atılacak bir konu değil bence düşerse düşsün gibi muamele etmiş sanki doktor deneyelim deyip geçmiş
Bence başka doktora görünün riske atmayın
Düşük olursa pişman olursunuz garantiye almalısın bence elinden geldiğince
Evet ben de öyle hissettim. Şehir Hastanesine gittim. 4 -5 tane doçent, profesör doktor vs muayeneye geldi. Çok nadir görülüyormuş. Çift boynuzlu rahim demek birbirinden bağımsız iki rahim anlamına geliyor. Eğer siz de çift boynozlu rahimseniz perde olmaz ki

Perde polip miyom şekil bozukluğu ne ararsan vardı bende
Histeroskopiyle hepsi temizlendi
Çok geçmiş olsun. Ben de rahimler temiz ama işte iki rahim ve birbirinden bağımsız ve bu iki rahimde tek kanala açılıyor. Bu tür rahimlere ameliyat yapmıyoruz dediler. Ama diyor ki düşük, erken doğum vs olabilir. Ee denek miyim ben? Şaştım kaldım. Özele gitmek istiyorum ama yeni evliyim krediler vs ödüyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım

Çok geçmiş olsun. Ben de rahimler temiz ama işte iki rahim ve birbirinden bağımsız ve bu iki rahimde tek kanala açılıyor. Bu tür rahimlere ameliyat yapmıyoruz dediler. Ama diyor ki düşük, erken doğum vs olabilir. Ee denek miyim ben? Şaştım kaldım. Özele gitmek istiyorum ama yeni evliyim krediler vs ödüyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım
Merhaba benim de sizin gibi çift boynuz tek boyun. Şuan 8 haftalık hamileyim. Şimdiye kadar 4-5 doktora muayene oldum. İlk 3ü (ki bence bu konuda daha az tecrübesi olanlar) sadece erken doğum riskli olduğunu söyledi. Bir doçent ve proföser ise (ikisi ayrı ayrı) düşük riskimin olduğunu progestan başlamam gerektiğini söyledi. Biraz daha sıkı takip edileceğini ve rahim ağzında gevşeme olursa serklaj yani dikiş atılacağını söyledi. Bende çok stres yaptım bu konuda bu yüzden araştırdım bu kadar. Ama bu doğuştan gelen bir durum ve ameliyat önerilmiyor. Bazı perde vs durumlarında ameliyat yapılıyor ama bizim şekilde bikornis unikollis için tıpta artık ameliyatın yapılmadığını söyledi son muayene olduğum prof. Umarım sağlıkla bir gebelik elde edip sürdürürsünüz.

Merhaba benim de sizin gibi çift boynuz tek boyun. Şuan 8 haftalık hamileyim. Şimdiye kadar 4-5 doktora muayene oldum. İlk 3ü (ki bence bu konuda daha az tecrübesi olanlar) sadece erken doğum riskli olduğunu söyledi. Bir doçent ve proföser ise (ikisi ayrı ayrı) düşük riskimin olduğunu progestan başlamam gerektiğini söyledi. Biraz daha sıkı takip edileceğini ve rahim ağzında gevşeme olursa serklaj yani dikiş atılacağını söyledi. Bende çok stres yaptım bu konuda bu yüzden araştırdım bu kadar. Ama bu doğuştan gelen bir durum ve ameliyat önerilmiyor. Bazı perde vs durumlarında ameliyat yapılıyor ama bizim şekilde bikornis unikollis için tıpta artık ameliyatın yapılmadığını söyledi son muayene olduğum prof. Umarım sağlıkla bir gebelik elde edip sürdürürsünüz.
Selamlar, şu an ne durumdasınız? Serklaj düşünüyor musunuz?

Selam Şuan 11 haftanın içindeyim henüz rahim ağzı ölçülüp takibe başlanmadı. Haftaya 2li taramada bakılacağını söyledi doktor. Ama Şuan erkendir diye düşünüyorum umarım farklı birşey gelişmez
Ben bebeğimi 8+4 te kaybettim. Fakat bunun uterin yapısıyla alakası olmadığını söylediler. Onun etkilemesi için 16-20 haftalık gebelik olması lazım dediler. Yani sizin bebeğiniz de şu an çok küçük. Rahimin yapısı etkilemez. 12. haftada serklaj yapılıyor

Ben bebeğimi 8+4 te kaybettim. Fakat bunun uterin yapısıyla alakası olmadığını söylediler. Onun etkilemesi için 16-20 haftalık gebelik olması lazım dediler. Yani sizin bebeğiniz de şu an çok küçük. Rahimin yapısı etkilemez. 12. haftada serklaj yapılıyor
Çok üzgünüm kaybınız için. Başınız sağolsun. Umarım tekrarını yaşamazsınız hiç birinin. Kısa zamanda herşeyin gönlünce olmasını dilerim. Sizin farklı bir genetik birşey çıktı mı? Neye bağladılar bu kaybı

Çok üzgünüm kaybınız için. Başınız sağolsun. Umarım tekrarını yaşamazsınız hiç birinin. Kısa zamanda herşeyin gönlünce olmasını dilerim. Sizin farklı bir genetik birşey çıktı mı? Neye bağladılar bu kaybı
Teşekkür ederim. Henüz test yapamadık. 2 saat önce aldılar bebeğimi. Kromozom anomalisi vardır büyük ihtimalle dediler. Biraz toparlanınca tüm genetik testleri yapacam.

X