kızlar uterin bicornis,çift boynuzlu rahıme sahip olup gebelik gecırenler lütfn bakın

Selam kızlar. .
Bende 1.5 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyorum. Hiç gebe kalmadım.
Ekim ayında rahim filmi çektirdim. Doktor herşey normal dedi. O doktorda bir ay da yumurta takibi yaptırdım ama davranışlarından memnun kalmayayıp ayrıldım. Aylar sonra başka bi doktora rahim filmimi gösterdim. Rahim filmin düzgün görüntülenmemiş tam olmamış dendi. Filmi çeken hastanenin Başhekimi ile görüşüp filmi yorumlattık. Ve raporda derin septum ve uterus bicornis var yazılmış.
Doktordan şikayetçi olmak için haftaya yeniden başka hastanede rahim filmi çekilecek. . Aynı tanı koyulursa nasıl bir yol izlemeyelim bilmiyorum. .

Bu rahatsızlık hamile kalamamaya etken mi?

Selam kızlar. .
Bende 1.5 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyorum. Hiç gebe kalmadım.
Ekim ayında rahim filmi çektirdim. Doktor herşey normal dedi. O doktorda bir ay da yumurta takibi yaptırdım ama davranışlarından memnun kalmayayıp ayrıldım. Aylar sonra başka bi doktora rahim filmimi gösterdim. Rahim filmin düzgün görüntülenmemiş tam olmamış dendi. Filmi çeken hastanenin Başhekimi ile görüşüp filmi yorumlattık. Ve raporda derin septum ve uterus bicornis var yazılmış.
Doktordan şikayetçi olmak için haftaya yeniden başka hastanede rahim filmi çekilecek. . Aynı tanı koyulursa nasıl bir yol izlemeyelim bilmiyorum. .

Bu rahatsızlık hamile kalamamaya etken mi?

bu rahatsızlık hamıle kalamamaya etken degıl aslında ama septum alındıktan sonra hamıle kalan cok bunu bılıyorum..durumun netleşsın konuşuruz yıne.hangi sehırdesın kac yasındasın canım??

bu rahatsızlık hamıle kalamamaya etken degıl aslında ama septum alındıktan sonra hamıle kalan cok bunu bılıyorum..durumun netleşsın konuşuruz yıne.hangi sehırdesın kac yasındasın canım??

Hataydayım.. Ve 30 yaşındayım. . Ama tedavi ya da ameliyat gerekirse ailem izmirde ege üniv gitmeyi düşünüyorum. .

Hataydayım.. Ve 30 yaşındayım. . Ama tedavi ya da ameliyat gerekirse ailem izmirde ege üniv gitmeyi düşünüyorum. .
anlıyorum.inş.iyi hekımlerle karşılaşırsın.ama amelıyat derken sadece histeroskopı ameliyatını ol derlerse olmanı önerırım.
yoksa diğer rahım düzeltme amelıyatı gıbı rısklı olanı asla önermem.bu önerılerı kendı gitmiş olduğum güvendıgım (prof.)doktorumdan aldım:KK66:

anlıyorum.inş.iyi hekımlerle karşılaşırsın.ama amelıyat derken sadece histeroskopı ameliyatını ol derlerse olmanı önerırım.
yoksa diğer rahım düzeltme amelıyatı gıbı rısklı olanı asla önermem.bu önerılerı kendı gitmiş olduğum güvendıgım (prof.)doktorumdan aldım:KK66:

Bugün gittim doktora. . Salı gününe hsg film randevusu aldım. Bakalım haftaya görcez ne olduğunu. .

arkadaşlar uterın bıcornıslilier bırbırımıze destek olalım..yokmu bu durumda olup gebeliğinden bahsetmek isteyen??

Kızlar sükür edin halnze 5düşüğüm var ve artk bbgm olmuyr

kızlar benimde arkuat uterusum var hafif üstten basık kendi doktorum ameliyat olman lazım dedi. başka bir doktor ise ameliyat daha riskli gerek yok rahim içi yeterli büyüklükte dedi:KK43: çok kararsızım ameliyat olup olmama konusunda haziran ayında aşılama programına gircem eğer olmazsa ikinci kez ve sonrasında bir kez de tüp bebek deneyelim en son çağre ameliyat olalım diyorum:KK43:(( inşallah sağ salim alırız bebişleri kucaklarımıza:S:SS

Ben korkudan hiç rahim filmi çeknmdm ve ben dış geblk amlytı oldm işte bn smdi klomn +çatlatma iğnsne geçtk yani çok zor rabbmdn umut keslmz rabbm kmsyı bu yol da bırakmsn kucagmza versn

Ben korkudan hiç rahim filmi çeknmdm ve ben dış geblk amlytı oldm işte bn smdi klomn +çatlatma iğnsne geçtk yani çok zor rabbmdn umut keslmz rabbm kmsyı bu yol da bırakmsn kucagmza versn

amin canım ama film için korkma çok basit bir işlem ben yaptırdım sonra kalktım otobüsle eve gittim sonrada arkadaşlarla yemeğe gittik korkma yani:)

Kısmette varsa çeklck rabbm istyn herkese banada dahıl ekız ekız versnnnnnn aminnn

Bend e geçen hafta çektirdim emari çocuğum olmuyor diye doktor bna rahmin 2 boynuzlu dedi tabi o an anlamadım eve geldiğimde araştırdım ki hüsrana uğradım böyle olupta çocuk sahibi olan var mi?

Meraba benimde rahmim çift boynuzlu 3 doktora sordum hiç bir sorun teşkil etmiyor dedi doktor

Ferideei seni cok iyi anliyorum cnm zaten bu derdi cekmeyen anlayamaz. Ben de kendimi cok yipratiyordum niye olmuyor diye.en son psikolga da gittim bir seans yetti farkli bir bakis acisi elde etmeme on ayak oldu. Hemen toparlanmadim ama kafama yatmisti dedikleri. Sen de lutfen kendini yipratmamaya calis. Psikolojinin gercekten buyuk etkisi var. Kendimi kahrettigim aylarda olacagi varsaydi da engellemisimdir diye bakiyorum simdi. Herseyin bir hayirlisi vardir.bak sorunlu bir hamilelik geciriyorum ama onceden cektigim sikintilardan dolayi yine de sukrediyorum.belki de o sikintilari cekmesem simdiyi gogusleyecek gucu bulamazdim. Sadece bil cogu doktor soylemez ama bicornisler zorlanabiliyor hamile kalmada.bak sen de once bir vucudunu dinle, tani, arastir cunku seni senden daha iyi cozumleyecek bir doktor yok. Yine de istersen edebilecegim olcude biz de birbirimize destek oluruz.
Bendede aynı sorun var sizce ameliyat olmalımıyım korkuyorum

Cnm raporda tam olarak şöyle yazıyor ;uterus bikornus unikollis ile uyumlu görünüm ... Doktor Rahmi'nde derin bir perde var dedi ama raporda bu yazıyor ,yani çift boynuzlu rahmim varmış ..
Ben daha yeni öğrendim ,yarın izmire gidiyorum ,9eylülde hem muayene hemde sonuçlarımı götürcem ,ameliyat için ..
Buradaki doktor bna hem histeroskopiyi hem lakaroskopi dedi ..ne bileyim cnm ya,cnm rahim düzeltme değil bnm ..bakacak işte ne var ne yok .. Hsg den sonra bunları öğrendim .. Tüplerin açıkmış ama rahmim bu şekilde işte ..gerçekten hem korkuyorum hemde çok umutsuzum ya ,2yıldır korunmuyoruz hiç hamile kalamadım ben
Sonra sonuc çünkğ şuan aynı sorundan muzdar

Merhaba kizlar bende cift boynuzlu rahim var 9 aydir hamile kalamiyorum lutfen yardimci olalim birbirmize hamile kalmaya engel mi degilmi bazi doktorlar degil diyor ama ben halen kalamadim baska sorunum yok butun testlerim iyi 34 yasindayim ne zormus beklemek her ay rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin

X