kızlar uterin bicornis,çift boynuzlu rahıme sahip olup gebelik gecırenler lütfn bakın

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.791
kızlar y şeklinde rahime sahipseniz veya aynı sey sanırım uterın bicornıs ve Türkçe karsılıgı olan çift boynuzlu rahıme sahıpseniz baana yardımcı olurmusunuz lütfen gebelik gecırdıysenız nasıl gecırdınız?????
hep yatarak mı gecırdınız?? yada düşükle mi sonuçlandı ne bileyım erken dogummu oldu?? ama en merak ettiğim bu tarz bır rahıme sahıp olan kişi hamileliğini hep yatarak hıç kıpırdamadan mı gecırmeli bunu cok merak ediyorum??????????

Benim orta dereceli bicornis. Rahim sekli v gibi ya da benim deyisimle en basit haliyle marti cizimi gibi. 27haftalik hamileyim.3,5 ay kanamalarim oldu yatakli istirahatteyim.ilk aylar daha cok yattim. ama evin icinde rahat dolanabiliyorum. Simdi kendimi de iyi hissediyorum ama maalesf erken dogum riskimizden dolayi yine sansimi zorlamamak adina hareketlerime dikkat ediyorum. Her hamilelige gore durum degisebilir tabii.sen hamile misin?bicornisler hamile kalmada da zorlanabiliyor cunku.

cnm ben de uterın bicornıs y seklınde rahım teşhısı konuldu..ben şuan hamıle degılım fakat iki kere gebelik gecırdım ve ıkısıde karnımda öldü ve kanamam olmuştu fakat ben öyle aman aman istırahat etmedim.2 düşükten sonra ögrendım sorunumu hatta hısteroskopı oldum ama şuan hamıle kalamıyorum..yalnız ılk 2 gebelıgım hemen olmuştu sen bıcornıs olduğunu nasıl anladın su an kac aylık?yatak istırahatını doktorun mu önerdi?

Cnm bendede çift boynuzlu rahim var ..hamile kalamadım 2yıl oluyor ..doktor ameliyat dedi napıcam bilmiyorum ve çok ümitsizim

Lilla cnm cok gecmis olsun.allahim sabir versin.ben bicornis oldugumu gittigim doktor alttan muayenede gorup soylemisti. Hamile kalmaya engel degil sadece dusuk ve erken dogum riskin var dedi.ama saglikli bir gebelik elde etmem 1.5 seneyi aldi. Onu da kendim cozup mantik yuruterek hallettim diyebilirim. Belki sizin de isinize yarar. Hamile kalamiyorum diye kahroluyordum tahmin edersiniz.Farketmem cok uzun zamanimi aldi ama bir cok kez kimyasal hamilelik gecirdim. Adeti 4-5 gun geciyordu supheleniyordum farkli da hissediyordum ama kanama olunca yanlis alarm diyorduk.idrar testinde cikmiyordu. En son idrar testinde cikmadi ama beklemekten sinirlerim bozulunca kan testi yaptim ve orda cikti. deger dusuktu zaten iki gune kalmadi kanama oldu gitti.sonra ayni sey gene basima geldi. Iyice dikkat edince ayni seyleri daha once de yasadigimi farkettim.doktorun demesi sagliksiz olani vucut kabuul etmeyip atiyormus. Ancak ben kendi icimden hepsi mi sagliksizdi diye suphelendim. Baktim hamilelik olusuyor ama tutunmada sorun var gibi geldi. Hemen o ay dedim tutunmanin oldugu gunler istirahat edecegim bu ay da boyle deneyecegim. ve inanamadim ama o ay oldu iste. Su an yaklasik 6,5 ayligim. Yatak istirahatini dr. onermemisti ama ben korkumdan bir iki hafta gene de vucudumu zorlamayim iyice tutunsun dedim tatili de firsat bilerek. Dusecek korkusu cok kotu cunku. Zaten 6. Haftada lekelenmelerim basladi. Ucuncu lekelenme+kanamadan sonra doktor yok artik yatak istirahati dedi. Biraz uzun bir aciklama oldu ama umarim isine yarar bir seyler soyleyebilmisimdir.

Ferideei seni cok iyi anliyorum cnm zaten bu derdi cekmeyen anlayamaz. Ben de kendimi cok yipratiyordum niye olmuyor diye.en son psikolga da gittim bir seans yetti farkli bir bakis acisi elde etmeme on ayak oldu. Hemen toparlanmadim ama kafama yatmisti dedikleri. Sen de lutfen kendini yipratmamaya calis. Psikolojinin gercekten buyuk etkisi var. Kendimi kahrettigim aylarda olacagi varsaydi da engellemisimdir diye bakiyorum simdi. Herseyin bir hayirlisi vardir.bak sorunlu bir hamilelik geciriyorum ama onceden cektigim sikintilardan dolayi yine de sukrediyorum.belki de o sikintilari cekmesem simdiyi gogusleyecek gucu bulamazdim. Sadece bil cogu doktor soylemez ama bicornisler zorlanabiliyor hamile kalmada.bak sen de once bir vucudunu dinle, tani, arastir cunku seni senden daha iyi cozumleyecek bir doktor yok. Yine de istersen edebilecegim olcude biz de birbirimize destek oluruz.

canım benım Allah sana nur topu gıbı tatlı bır evlat versın açıklamalarınla gerçekten rahatladım..bu arada doktorun hemen alt muayene ıle bıcornıs teshısını koymusya maşallah yanı.genelde doktorlar anlamıyorlar.şımdı takıbını yapan dr aynı doktormu pekı ? az kalmış doğuma sabret cnm..darısı basımıza

Cnm bendede çift boynuzlu rahim var ..hamile kalamadım 2yıl oluyor ..doktor ameliyat dedi napıcam bilmiyorum ve çok ümitsizim

ferideei doktor ne amelıyatı dedi? hısteroskopı ıle müdahale mı? yoksa rahım düzeltme operasyonu mu?
rahım düzeltme amelıyatı cok zor bır operasyon bunu zaten her doktor yapamaz prof.lar yapıor nadiren.yaşın kaç? bu rahım düzeltme amelıyatını genelde yaşı büyük ve 7-8 düşüklerı olan kişilere mecburen yapıorlar ben profosöre gittim bana bunları söyledı.ayrıca bıcornıs rahımın gebelıge engel olmadığını hamıle kalabılecegımı söyledı.senın rahım fılmın cekıldı mı??

Cnm raporda tam olarak şöyle yazıyor ;uterus bikornus unikollis ile uyumlu görünüm ... Doktor Rahmi'nde derin bir perde var dedi ama raporda bu yazıyor ,yani çift boynuzlu rahmim varmış ..
Ben daha yeni öğrendim ,yarın izmire gidiyorum ,9eylülde hem muayene hemde sonuçlarımı götürcem ,ameliyat için ..
Buradaki doktor bna hem histeroskopiyi hem lakaroskopi dedi ..ne bileyim cnm ya,cnm rahim düzeltme değil bnm ..bakacak işte ne var ne yok .. Hsg den sonra bunları öğrendim .. Tüplerin açıkmış ama rahmim bu şekilde işte ..gerçekten hem korkuyorum hemde çok umutsuzum ya ,2yıldır korunmuyoruz hiç hamile kalamadım ben

Cnm gerçekten çok sağol ,damdan düşenin halinden damdan düşen anlıyor gerçekten .. Ya bnm psikolojim çok kötü değilde ,galiba ben gerçekçiyim biraz ..ya normal hayatımı engellemiyorum ,görsen B'ni sürat habire şu şekil :):) amma 2yıldır olmayınca ,öğrenilmiş çaresizlik oluyor ...birde B'nde pko da var ..düşün yani ..ne diyim ,kader planında daha vakti var demekki bebeğin

Cnm bu arada inş sağlıklı şekilde alırsın bebeğini kucağına ..bak eğer Arapça biliyorsan Meryem süresini oku bol bol

Evt umarim tez zamanda mujdeni bize verirsin.yumurtlamadan bir hafta sonra rahme dusuyor.ondan sonraki hafta hep tutunma gunleri. Adet gunlerine yakin gunler yani.vucudunu zorlama o gunler.
bicornis olusumu ilk doktor anlamamisti polip var dedi.Gittigim ikinci doktor anlamisti. Ama o da paragozdu cok.hemenden tup bebege yonlendiriyordu bizi.simdi baska bir dr.a gidiyorum.

Cnm bu arada inş sağlıklı şekilde alırsın bebeğini kucağına ..bak eğer Arapça biliyorsan Meryem süresini oku bol bol

Sagolasin, kader kismet gercekten zamani gelince geliyor.inş senin bebisin de yakin zamanda gelir. Duymamistim ama meryem suresine bir bakayim. Ben salati tefriciyeyi okumustum hamile kaldigim ay.

Evet cnm salavatı bliyorumda ,Meryem süresi doğumu kolaylaştırıyor diye biliyorum

inşallah canm tamam o günler dıkkat edıcem..şimdi tüp bebeğe yönlendirme durumu cok fazla gerçekten iyiki dikkate almamışsın.istanbuldaysan bende dr arıyorumda tavsiye de bulunabılırsın.

canım umutsuz olma muhım olan gebe kalmak degıl,bir nevi,o gebelıgı hayırlısıyla sürdürüp bebegını elıne almak..bak ben ıkı kez gebe kaldım ıkısıde karnımda öldü.evlenelı 2,5 yıl oldu.1 sene evvel hıstereskopi oldum.doktorunu ıyı sec her doktor bu amelıyatı yapamıyor ama para için yapan cok.genellıkle tüp bebek doktorları pratık yaptıkları için onların güzel yaptığını duydum ama tabı hemen pat diyede tüp bebeğe yönlendirmeyecek paragöz olmıcak.
aynı senın durumunda olup bu operasyonlardan sonra hamıle kalan bır tanıdığım var ama hemen kalmadı 1 yıl sonra kaldı.doktoru ona bıraz rahım kendını toparlama muhletı olur ,hemen kalamayacağını söylemıs.ama bana öyle bısey demedı doktorum.beklıyorum ıns senınde benımde tüm ısteyenlerın hayırlı çocukları olur.sana tavsıyem alanında uzman bır kac hekıme gıdıp fıkırlerını alman.

cnm sen tam olarak rahmine nasıl bir tedavi yaptılar .. yani histeroskopiyle içerde ne yaptılar anlatırmısın ..yani sadece teşhis içinmi hısteroskop oldun

inşallah canm tamam o günler dıkkat edıcem..şimdi tüp bebeğe yönlendirme durumu cok fazla gerçekten iyiki dikkate almamışsın.istanbuldaysan bende dr arıyorumda tavsiye de bulunabılırsın.

Yok canm istanbulda degilim, sana ordan birini onerebileyim.ama tavsiyem sana usenmeden herseyi aciklayan bir doktor bulman. Doktordan ciktiginda kafanda soru isareti kalmasin. Ve de verdikleri en ufak bir tahlili bile sorgula, arastir.
Bu arada kizlar beklenen oldu 28.haftada sancilarim basladi valla.ilac+serum ile baskiladilar sanciyi iki gun hastanede.bugun eve geldik cok sukur simdilik durumlar iyi...

cnm sen tam olarak rahmine nasıl bir tedavi yaptılar .. yani histeroskopiyle içerde ne yaptılar anlatırmısın ..yani sadece teşhis içinmi hısteroskop oldun

canım açıkçası ben hsg filmi cekınmeden bana doktorum rahımde perde yanı uterus septus teshısı koydu ve ben perde amelıyatı oldum.ama ben daha önceden kürtaj olmak zorunda kalmıstımya mesela kürtajdan sonra ciddi yapışıklık olmuş onları da temızlemıs.sonrasında işte bır tedavı uygulanmadı hersey yolunda hamıle kaldığında duruma bakıcaz şuan hersey normal denıldı ama uzun zaman gebe kalamayınca rahım fılmı cekındım ve cift boynuzlu rahıme sahıp olduğumu ögrendım..ama bunun için tedavı uygulanmadı gebe de kalırsın çocukta doğurursun dedı profösor.ınternetten araştırdım gebelıgıme cok dıkkat etmem gerektıgını ögrendım ve erken doğum rıskı fılan bunları ögrendım.tedavım böyle.

canım teşekkür ederım..cok gecmıs olsun cok dınlen evde.hayırlısıyla doğumunu yaparsın ınsallah.duacıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…