kızlar üniversite tercih ?

fisfis

yalansın dünya..
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
610
599
Kızlar kardeşim ygs ye girdi. ygs 1, ygs 2, ygs-3, ygs-4, ygs-5, ygs-6 puanları var ama sadece y-ygs 3 ve y-ygs 4 var. Neden diğerlerinin y-ygs leri hesaplanmamıştır.

Bir de başvuru kılavuzuna baktığımda üniversiteler ve karşılarında aldıkları puan türlerine bakıyorum hiç y-ygs yazmıyor. Biz tercih yaparken ygs puanlarımıza mı bakacağız yoksa y-ygs puanlarına..

Yani kısacası sadece y-ygs 3 ve 4 hesaplandığı için 1,2,5 ve 6 numaralı puan türlerindeki bölümleri tercih edemeyecek miyiz?

Sorunuzun cevabını bilemiyorum

Ama bulunduğunuz işin MEB sayfasına girin

Tercih desteği sunulan okul listesi var en yakınına gidip görüşün yarın

Sıralamaları nasıl ? Benim çok bilgim yok ama kardeşiniz ne istiyor. Sistem öyle değişti ki :) ayak uyduramadım

Sorunuzun cevabını bilemiyorum

Ama bulunduğunuz işin MEB sayfasına girin

Tercih desteği sunulan okul listesi var en yakınına gidip görüşün yarın

peki teşekkürler

Sıralamaları nasıl ? Benim çok bilgim yok ama kardeşiniz ne istiyor. Sistem öyle değişti ki :) ayak uyduramadım

evet ya sistem görmeyeli baya değişmiş :/
0 mı çekti acaba digerlerinde?

bütün ygs puanları 150 nin üzeinde. ama sadece 3 ve 4 ün y-ygs si hesaplanmış

kardeşinizin alanı nedir? bildiğim kadarıyla o ygs türleri alanla alakalı 1 ve 2 sayısal 3 ve 4 sözel 5 ve 6 eşit ağırlık olması gerekiyor

Fotoğraf atma şansınız var mı
bir yata dalan olmasın
ilk defa duyuyorum çünkü
ygs puanıyla tercih yapacaksa 2 yillik kılavuzda tablo 3 e bakması lazım 4 yıllık tutan varsa ygs puanlı o zaman da tablo 4 e bakmalı diye biliyorum ben

Puanlarının olmadığı yerde barajı geçememiştir bu nedenle yerleştirme puanlarına yansımamıştır.

Y-YGS olan kısma bakmanız gerek. Çünkü o yerleştirme puanları.

peki teşekkürler

evet ya sistem görmeyeli baya değişmiş :/

bütün ygs puanları 150 nin üzeinde. ama sadece 3 ve 4 ün y-ygs si hesaplanmış
Şimdi söyle örgün 4 yıllıkta ham puan baraj 180 .Aöf 2 yıllık ve 4 yıllıkta baraj 150.lys sonuç sayfasından okul puanlı haline baktınız mı.
ayrıca alansız olmaz .Eger düzse sözel.sayısal.tm olması gerek.Acık lise türü nedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…