Sorunuzun cevabını bilemiyorum
Ama bulunduğunuz işin MEB sayfasına girin
Tercih desteği sunulan okul listesi var en yakınına gidip görüşün yarın
Sıralamaları nasıl ? Benim çok bilgim yok ama kardeşiniz ne istiyor. Sistem öyle değişti ki :) ayak uyduramadım
0 mı çekti acaba digerlerinde?
Kızlar kardeşim ygs ye girdi. ygs 1, ygs 2, ygs-3, ygs-4, ygs-5, ygs-6 puanları var ama sadece y-ygs 3 ve y-ygs 4 var. Neden diğerlerinin y-ygs leri hesaplanmamıştır.
Bir de başvuru kılavuzuna baktığımda üniversiteler ve karşılarında aldıkları puan türlerine bakıyorum hiç y-ygs yazmıyor. Biz tercih yaparken ygs puanlarımıza mı bakacağız yoksa y-ygs puanlarına..
Yani kısacası sadece y-ygs 3 ve 4 hesaplandığı için 1,2,5 ve 6 numaralı puan türlerindeki bölümleri tercih edemeyecek miyiz?
kardeşim açık lise okudu alansız yani 9008 kodlukardeşinizin alanı nedir? bildiğim kadarıyla o ygs türleri alanla alakalı 1 ve 2 sayısal 3 ve 4 sözel 5 ve 6 eşit ağırlık olması gerekiyor
Şimdi söyle örgün 4 yıllıkta ham puan baraj 180 .Aöf 2 yıllık ve 4 yıllıkta baraj 150.lys sonuç sayfasından okul puanlı haline baktınız mı.peki teşekkürler
evet ya sistem görmeyeli baya değişmiş :/
bütün ygs puanları 150 nin üzeinde. ama sadece 3 ve 4 ün y-ygs si hesaplanmış
Barajı geçemezse hesaplanmaz okul puanı eklense bile ham 180 geçmezse örgün tercih edemez.Hiç böyle bir şey duymadım hepsinin hesaplanması gerek ya
Barajı geçemezse hesaplanmaz okul puanı eklense bile ham 180 geçmezse örgün tercih edemez.