kızlar üniversite tercih ?

fisfis

yalansın dünya..
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
610
599
Kızlar kardeşim ygs ye girdi. ygs 1, ygs 2, ygs-3, ygs-4, ygs-5, ygs-6 puanları var ama sadece y-ygs 3 ve y-ygs 4 var. Neden diğerlerinin y-ygs leri hesaplanmamıştır.

Bir de başvuru kılavuzuna baktığımda üniversiteler ve karşılarında aldıkları puan türlerine bakıyorum hiç y-ygs yazmıyor. Biz tercih yaparken ygs puanlarımıza mı bakacağız yoksa y-ygs puanlarına..

Yani kısacası sadece y-ygs 3 ve 4 hesaplandığı için 1,2,5 ve 6 numaralı puan türlerindeki bölümleri tercih edemeyecek miyiz?

Sorunuzun cevabını bilemiyorum

Ama bulunduğunuz işin MEB sayfasına girin

Tercih desteği sunulan okul listesi var en yakınına gidip görüşün yarın

Sıralamaları nasıl ? Benim çok bilgim yok ama kardeşiniz ne istiyor. Sistem öyle değişti ki :) ayak uyduramadım

Sorunuzun cevabını bilemiyorum

Ama bulunduğunuz işin MEB sayfasına girin

Tercih desteği sunulan okul listesi var en yakınına gidip görüşün yarın

peki teşekkürler :KK66:

Sıralamaları nasıl ? Benim çok bilgim yok ama kardeşiniz ne istiyor. Sistem öyle değişti ki :) ayak uyduramadım

evet ya sistem görmeyeli baya değişmiş :/
0 mı çekti acaba digerlerinde?

bütün ygs puanları 150 nin üzeinde. ama sadece 3 ve 4 ün y-ygs si hesaplanmış

Kızlar kardeşim ygs ye girdi. ygs 1, ygs 2, ygs-3, ygs-4, ygs-5, ygs-6 puanları var ama sadece y-ygs 3 ve y-ygs 4 var. Neden diğerlerinin y-ygs leri hesaplanmamıştır.

Bir de başvuru kılavuzuna baktığımda üniversiteler ve karşılarında aldıkları puan türlerine bakıyorum hiç y-ygs yazmıyor. Biz tercih yaparken ygs puanlarımıza mı bakacağız yoksa y-ygs puanlarına..

Yani kısacası sadece y-ygs 3 ve 4 hesaplandığı için 1,2,5 ve 6 numaralı puan türlerindeki bölümleri tercih edemeyecek miyiz?

kardeşinizin alanı nedir? bildiğim kadarıyla o ygs türleri alanla alakalı 1 ve 2 sayısal 3 ve 4 sözel 5 ve 6 eşit ağırlık olması gerekiyor

Fotoğraf atma şansınız var mı
bir yata dalan olmasın
ilk defa duyuyorum çünkü
ygs puanıyla tercih yapacaksa 2 yillik kılavuzda tablo 3 e bakması lazım 4 yıllık tutan varsa ygs puanlı o zaman da tablo 4 e bakmalı diye biliyorum ben

Puanlarının olmadığı yerde barajı geçememiştir bu nedenle yerleştirme puanlarına yansımamıştır.

Y-YGS olan kısma bakmanız gerek. Çünkü o yerleştirme puanları.

peki teşekkürler :KK66:

evet ya sistem görmeyeli baya değişmiş :/

bütün ygs puanları 150 nin üzeinde. ama sadece 3 ve 4 ün y-ygs si hesaplanmış
Şimdi söyle örgün 4 yıllıkta ham puan baraj 180 .Aöf 2 yıllık ve 4 yıllıkta baraj 150.lys sonuç sayfasından okul puanlı haline baktınız mı.
ayrıca alansız olmaz .Eger düzse sözel.sayısal.tm olması gerek.Acık lise türü nedir.

X