kızlar benim asıl vurgu yapmak istediğim de bu zaten, mesele kişinin neye ihtiyacının olduğunu kavrayamamış ve çılgınca her gördüğünü alması...
elbetteki herkesin ihtiyacı kullanım alanı farklıdır...
mesela ömründe kahveyi sevmeyen birinin sırf çeyizdir alınmalıdır diye gidip bilmem çift öğütücülü yok espresso bilmem ne özelliklerine sahip kahve makinesi alması gibi...allah bilir bir yılda bir kez kullanır belki...yazık günah...
demek istediğim bu, ama sanırım hiçbişey almayın dedim gibi algılamış birçok kişi...
aslında vurgu yaptığım nokta İHTİYACIN OLMAYACAĞINI BİLDİĞİN HALDE SIRF ÇEYİZDE BULUNSUN, YOK DEMESİNLER DİYE ALMAK !
elbette gün aşırı tost yapan, krep seven biri bunların ekipmanlarını almalıdır...
ama kalkıp da hem tost makinesi hem ekmek kızartma makinesi almak ne mantıktır?
veya catle (su ısıtıcısı) alıp birde çaycı almak ne mantıktır? zaten catle da suyu kaynatıp çaydanlığa demlersin, bu kadar uç noktada bir fark için yazık değilmi?
mesela benim bir arkadaşım ocak alırken ocağın fırınında mikrodalga ayarı olmasına rağmen, ektradan birde mikrodalga aldı ayrıyeten..
çok büyük saçmalık...neymiş mikro dalgası yok derlermiş...
madem mikro dalga alıcaktın, fırınını neden mikro ayarlı aldın onca para verdin?
benim belirtmek istediğim bu kızlar, yoksa dileyen istediği gibi alsın ama işin israf boyutunu da hesaba katın..yazık bence...
bizler o hatayı yaptığımız için, henüz evlenmemiş olanlara tavsiye amaçlı açtım zaten konuyu...
çünkü bizimkiler iş işten geçti artık...zaten ben birçok fazla eşyamı hediye götürdüm...o şekil değerlendirdim birazını...