kızlar transferden sonra gusül abdest ve namazla ilgili ....

kızlar transfer yapıldıktan sonra gusül almamız gerekiyormu
ben namaz kılıyorum ne zaman namaza başladınız ve duş aldınız ......

:17: cevaplarınız için şimdiden herkese çok teşekkür ederim ....

" Kadının haznesine erkek tenasül aletinden başka parmak, plastik alet ve ya benzeri şeyler sokulması gusül gerektirmez.Ancak kadın bunlardan şehvet duymuş ve ya bu maksatla sokmuşsa gusül gerekir.Kadının haznesine tedavi için doktorun parmak ve ya alet ile müdahale etmesinde kadına gusül gerekmez.Tedavi için kullanılan fitil v.s. de aynıdır."

Yukarıdaki bilgileri evimdeki kadın ilmihalinden alıntılayarak yazdım. Dolayısıyla gusülde sorun olmadığına göre namazlarımızı aksatmamız için de herhangi bir engel söz konusu değil.
Yukarıda bir arkadaşımız teyemmüm alarak namazını kıldığını yazmış, teyemmüm suyun olmadığı durumlarda alınan bir abdesttir, su bulunduğu zaman teyemmüm abdesti bozulur.

Namaz konusuna gelince:
" Bir kişinin namazı; ya uykuda, ya unuttuğu için, ya da kılmasını imkânsız hale getiren fiziki şartlardan dolayı kazaya kalabilir. Bunların dışında namazı kazaya bırakmak haramdır. "

Tüp bebek tedavisi bizim namazlarımızı kılmaya asla engel değil arkadaşlar. Benim şu an 3.denemem.Daha önceki 2 denememde de hep kıldım namazlarımı çok şükür sonuç pozitif oldu,hamdolsun Rabbime bir kızım var, şimdiki tedavimde de gusül almadım, bugün transferimin 7.günü, daha önce yapma fırsatım olsaydı banyomu daha erken de yapardım ama bugüne kaldı. Namazlarımı aksatmamaya gayret gösterek normal haliyle kılmaya çalıştım.Kafanızdaki soru işaretlerini bir kenara bırakarak siz de gönül rahatlığı içerisinde kılabilirsiniz namazlarını, biz tevekkülümüzü yapalım gerisi Allah' ın takdiri.

hatres canım çok teşekkür ederim :16:
inşallah bu tedavimde kılıcam namazlarımı içim rahatladı
inşallah sende pozitif sonucu alırsın ..

mehlikaerva teşekkür ederim canım :16:
gerçekten soru işaretlerim kalktı sayenizde
içim rahat rahat abdestimi alıp namazımı kılıp duamı edicem ALLAH ın izni ile

RABBİM inşallah 2.denememde benimde meleğimi gönderir inşallah :49:

oncelıkle bıcok arkadas dogru olanı soylemıs zaten. . . .ben dıyanet mensubuyum. . .bu konudakı fetvamız sudur kı, vajınal muayenelerden sonra gusul gerekmez. . . opu vajınal muayene transfer seklınde hıcbı ıslem guslu bozmaz. . . Zevk almak gerek guslunbozulması ıcın. . .Bende transferımden sonra ayaklarımı tasla dusakabınde yıkadım normal abdestımı aldım sandalyede oturarak kıldım namazımı. . . Ben bunların bereketı olduguna ınanıyorum su an hamıleyım :) bence fazla supheye dusmeyın,kafanızı karıstırmayın. . . Kalkın abdestınızı alıp bebısınızle namaz kılın :) sızı bırakmazlar ınsaallaah. . . Sadece yemek namaz ve wc ıcın kalktım yataktan hep yattım. . . Oyle :)

peki tranferden ne kadar süre sonra namaza başladınız aynı gün mü namaza başlamıştınız onu merak ettimde:17: bu konuyu çok merak ediyordum çok saolun bilgiler için:69:

kizlar ben hocaya gittim sordum transferden sonra gusul gerekmez zevk alma olayi olmadigi icin dedi.ama icin rahat etmiyorsa teemmum yap dedi.benim tedabvime cok az kaldi tememmum yapicam.
doktorlar 2 gun sonra oilik yapin dio ama kiz gunu ilik yapmak cok zor bu sefer hasta olmaktan korkuyorum.bence yine de 5 gun banyo yapmayin.
namazi da 2 gun ilmayin bence kizlar sonra da oturarak kilin.cunku ilk iki gun oturmak yasak kizlar.

peki tranferden ne kadar süre sonra namaza başladınız aynı gün mü namaza başlamıştınız onu merak ettimde:17: bu konuyu çok merak ediyordum çok saolun bilgiler için:69:

canım sabah 8bucukta transferım oldu. . . Ogle namazımı kıldım cok sukur. . Ama oturarakkıldım sandalyede. . . Ne demek bıdenemm. . Recaa ederımm:)

Çok faydalı bir başlık olmuş. Allah cevap verenlerden de razı olsun.

kızlar vajinal muaynenin gusül abdestini bozduğunu düşünüyorum ben ve gelir gelmez yıkanıyorum namazlarımı öyle kılıyorum. ilk tüp bebek transferimde doktorum bugün yıkanma yarın duş alabilirsin demişti ben de öyle yaptım. duşumu ayakta aldım ve çok sıcak yıkanmadım sıcak su damarları genişlettiği için zararlı ılık su ile kısa bir duş aldım. namazımı da 1 gün fire verdim yani transfer günü. sonrasında başladım. oturarak da kılmadım yavaş hareketlerle normal kıldım. hareketsizlik de iyi değil namaz egzersiz olmuş oluyor. sürekli yatmak kan akışını etkiler ilk 3 gün yatmak yeterli. sonra kendinizi sıkmadan gündelik hayatınıza devam edebilirsiniz 15 dk dan fazla yürüyüşten ve saatlerce ayakta kalmaktan kaçınmalısınız.
bu arada ilk denemem kimyasal oldu yani tutmuştu ama devamı gelmedi. şuan ikincisine başladım.

Back
X