• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar tezgah üzerine neler koyuyorsunuz anlatır mısınız lütfen..?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
selam kızlar küçük bir mutfağım ve mütakibinde ufak bi tezgahım var.. mecburi koymam gereken şeyler var..kaldırıyorum elim ayağıma dolaşıyor koyuyorum tezgahım daralıyor anlayamadım gitti napsam..tezgah üzerini sadeleştiremedim gitti.. mesela tezgahın solunda ocağın dibinde duran iki kavanozum var tuz ve çay kavanozu..hemen dibinde yağdanlık var.. bunları üst dolaba kaldırsam her an alıp koyması baya mesele oluyor..aşağı koysam oğlum ufak döküp saçıyo kurcalıyo dolapları devamlı bi yer bulamadım.. en sağ tarafta bulaşıklık çöp kovası ve deterjan var.. gayet sade ama ne bileyim ayarlayamadım gitti..sizler neler koyuyor veya koymuyorsunuz fikir veren varmı bana..

canım çöp kovanı ve deterjanlarını lavabonun altına koy ben oyle yapıyorum. ocagının yanına da yagdanlıklarını koy. çöp kovasının lavabo altında olması daha ıyı bence. bırde oyle dene. çay kavanozlarını ust dolaba koy her zaman rahat uzanabılecegın yere. yoksa yığım yığım oluyor bango.

canım tezgahın darsa kavanozları ocağın hemen üstündeki dolaba koy.deterjanıda alt dolaba kaldır.elinin altında çöp iyi oluyor ama eğer büyük çöp kovan varsa küçüğü iptal edebilirsin.gerçi yeni aldın ama..ya da lavabonun altındaki dolaba koy işi bitince ...Allah sana büyük mutfaklı bir ev versin canım.

selam kızlar küçük bir mutfağım ve mütakibinde ufak bi tezgahım var.. mecburi koymam gereken şeyler var..kaldırıyorum elim ayağıma dolaşıyor koyuyorum tezgahım daralıyor anlayamadım gitti napsam..tezgah üzerini sadeleştiremedim gitti.. mesela tezgahın solunda ocağın dibinde duran iki kavanozum var tuz ve çay kavanozu..hemen dibinde yağdanlık var.. bunları üst dolaba kaldırsam her an alıp koyması baya mesele oluyor..aşağı koysam oğlum ufak döküp saçıyo kurcalıyo dolapları devamlı bi yer bulamadım.. en sağ tarafta bulaşıklık çöp kovası ve deterjan var.. gayet sade ama ne bileyim ayarlayamadım gitti..sizler neler koyuyor veya koymuyorsunuz fikir veren varmı bana..

aslında tezganın resmini çekip koysana daha iyi yardımcı olabiliriz benimde ufak aslında ama herşeyi koyuyorum belki koyarsan daha iyi yardımcı olabiliriz

KUZUM VALLA TEZGAH KÜÇÜK OLUNCA ZOR ANNEMİN DE ÖYLE LAVABO VE OCAK ARASINDA 1 METRE Bİ YER YA VAR YA YOK HAMUR İŞİDİR FALAN YAPARKEN YA DA KALABALIK MİSAFİR GELİNCE ÇIKAN TABAK ÇANAĞI KOYACAK YER BULAMIYO ...Bİ DE KOLAY OLMASI AÇISINDAN ÇAYDI ŞEKERDİ YAĞ FALAN DERKEN OFF DAHA DA DARALIYO ANNEM DE ÇÖZÜM OLARAK BU KOÇTAŞTA FALAN SATILAN DUVARA MONTE EDİLEN
2000010281.jpg
642206001.jpg

650284001.jpg

4016-500x500.jpeg

BU ŞEYLERDEN ALDI ŞİŞELERE KOYUP YAĞI ORAYA KOYUYA ÇAYI DA ÖYLE UFAK KAVANOZLARA BÖLÜP KOYUYO BİTTİKCE EKLİYO ANCAK ÖYLE RAHATLADI TEZGAH..DÜŞÜNEBİLİRSİN BUNLARDAN HEM ŞIK DA DURUYO...AMA BAZEN DE BAKIYORUM KOSKOCA TEZGAH ÜZERİ BOMBOŞ KOYACAK BOL DOLAP VARSA NE ALA ZEVK MESELESİ DE AMA KULLANILAN HEMEN ELİN ALTINDA OLMASI GEREKEN EŞYALAR OLUYO ONLARI DA KOYMAYACAKSAM NİYE Bİ DÜNYA PARAYA KOCA TEZGAH YATIRIYORUM DEMİ...:53::53:BENİM ŞÜKÜR TEZGAHTAN YANA SIKINTIM YOK AMA BANA DA ÇOK DOLU DİYE YORUMLAR GELİYO BAZEN..

Eklentiler

• $mtf-002.webp
    $mtf-002.webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 189
Son düzenleme:
KUZUM VALLA TEZGAH KÜÇÜK OLUNCA ZOR ANNEMİN DE ÖYLE LAVABO VE OCAK ARASINDA 1 METRE Bİ YER YA VAR YA YOK HAMUR İŞİDİR FALAN YAPARKEN YA DA KALABALIK MİSAFİR GELİNCE ÇIKAN TABAK ÇANAĞI KOYACAK YER BULAMIYO ...Bİ DE KOLAY OLMASI AÇISINDAN ÇAYDI ŞEKERDİ YAĞ FALAN DERKEN OFF DAHA DA DARALIYO ANNEM DE ÇÖZÜM OLARAK BU KOÇTAŞTA FALAN SATILAN DUVARA MONTE EDİLEN
2000010281.jpg
642206001.jpg

650284001.jpg

4016-500x500.jpeg

BU ŞEYLERDEN ALDI ŞİŞELERE KOYUP YAĞI ORAYA KOYUYA ÇAYI DA ÖYLE UFAK KAVANOZLARA BÖLÜP KOYUYO BİTTİKCE EKLİYO ANCAK ÖYLE RAHATLADI TEZGAH..DÜŞÜNEBİLİRSİN BUNLARDAN HEM ŞIK DA DURUYO...AMA BAZEN DE BAKIYORUM KOSKOCA TEZGAH ÜZERİ BOMBOŞ KOYACAK BOL DOLAP VARSA NE ALA ZEVK MESELESİ DE AMA KULLANILAN HEMEN ELİN ALTINDA OLMASI GEREKEN EŞYALAR OLUYO ONLARI DA KOYMAYACAKSAM NİYE Bİ DÜNYA PARAYA KOCA TEZGAH YATIRIYORUM DEMİ...:53::53:BENİM ŞÜKÜR TEZGAHTAN YANA SIKINTIM YOK AMA BANA DA ÇOK DOLU DİYE YORUMLAR GELİYO BAZEN..

aaaa canım yaa çok güzelmiş..son resim çok beğendim..hem sade hem kullanışlı belli..bak hiç böyle düşünmemiştim inan..tekzende var bunlardan ama aklımda olmayınca dikkat etmemiştim..vallahi iyi oldu canım yaa fikirlerine hastayım :) kavanozlar biraz irice..bu minik raflara sığmayabilir..ama daha ufak bi kavanoza koyabilirim eklerim bittikçe.. çok iyi fikir gerçekten canım çok teşekkür ederim.. sinir oluyorum bi görsen rukiyecim ya hele misafir gelince dediğin gibi çay bardağını koyup dolduracak yer kalmıyor..tezgah büyük olacak bacım mutfak dar olsada tezgah büyük olmalı..ömrün tezgahda geçiyo ya..benimde en fazla bir buçuk metre bişey..aslında L tipi yapsalarmoş tezgahı, mutfak dar olsa bile o kadar mühim olmazdı yani..nede olsa herşey dolapların içinde.. benim mutfağımı alandan kazanmak için böyle ufak tezgah yapmışlar yapan kişi öyle dedi... maşallah iyi yapmışsın dedim.. :30:

şu duvara motne edilen sıvı sabunluklar vrya onlardan alın bence içine doldurursun bulaşık deterjanını bir de duvara asmalı yine böyle bulaşık süngeri koymak için teller vr paslanmazçelik hem sünger hava alarak çabuk kuru hemde tezgahın üzerinden kalkmış olur. birde bence çöp kovasını tezgah üzerinden kaldırın oldum olası hiç alışamadım tezgah üzerinde çöp kovasına birşey yapacağım zaman ben küçük bir poşet açıyorum poşetlikten tezgahın üzerine işim bitnce de toplayıp atıyorum.bahsettiğim süngerlik ve sabunluk bu tarz canım

$sabunluk.webp $süngerlik.webp

şu duvara motne edilen sıvı sabunluklar vrya onlardan alın bence içine doldurursun bulaşık deterjanını bir de duvara asmalı yine böyle bulaşık süngeri koymak için teller vr paslanmazçelik hem sünger hava alarak çabuk kuru hemde tezgahın üzerinden kalkmış olur. birde bence çöp kovasını tezgah üzerinden kaldırın oldum olası hiç alışamadım tezgah üzerinde çöp kovasına birşey yapacağım zaman ben küçük bir poşet açıyorum poşetlikten tezgahın üzerine işim bitnce de toplayıp atıyorum.bahsettiğim süngerlik ve sabunluk bu tarz canım

Eki Görüntüle 366091 Eki Görüntüle 366092

esracım süngerlik çok hoşmuş gerçekten haklısın hem çabuk kurur sünger.. ama ben çöpsüz yapamam canım bi ara denedim kaldırdım inan elim ayağıma dolandı..her seferinde eğilip tezgahın altına atması zoruma gitti.. her seferindede poşet açıp biriktirip sonra toplayıp atması baya mesele gibi geliyo bana..çöpten vazgeçemem ama bu süngerlik işi baya iyi fikir.. kavanozlar için de buradan bi arkadaştan aldığım tavsiyeyi uygulamayı düşünüyorum.. aynen bu süngerlik gibi asılıyo duvara telden..baya toparlar tezgahı dimi..

esracım süngerlik çok hoşmuş gerçekten haklısın hem çabuk kurur sünger.. ama ben çöpsüz yapamam canım bi ara denedim kaldırdım inan elim ayağıma dolandı..her seferinde eğilip tezgahın altına atması zoruma gitti.. her seferindede poşet açıp biriktirip sonra toplayıp atması baya mesele gibi geliyo bana..çöpten vazgeçemem ama bu süngerlik işi baya iyi fikir.. kavanozlar için de buradan bi arkadaştan aldığım tavsiyeyi uygulamayı düşünüyorum.. aynen bu süngerlik gibi asılıyo duvara telden..baya toparlar tezgahı dimi..

toplar tbikide arkadaşların paylaştığı metal askılı rafları çok beğendim gerçekten çk pratik :)

benim tezgah büyük ama ben dağınıklığı sevmiyorum
mecbur olduğumdan set üstü fırın yanında su ısıtıcı var ocak yakınında da tost makinam bunun dışında bir şey yok
temizlik malzemeleri lavabo altındaki dolapta
tuzluk biberlik v.s. fırın üstü dolapta
yağlarım ocak üstü dolapta
yaz gelince tahminim tost makinasınıda kaldıracağım
kepçeler v.s. çekmecede
bulaşıklık ise kullanmıyorum en ufak bir şeyi makinaya koyuyorum.
hee birde dolaplara sığmayan tepsiler var onuda duvar ile fırın arasına sıkıştırdım:37:
açıkcası bana dolap kapağı açmak hiç zor gelmiyor

Son düzenleme:
tezgahım L biçiminde

çay makinamve baharat takımım $imagesCAB9DLPR.webp$imagesCAU6AZDM.webp

lavabomun yanındada baharat takımımla aynı desenli sabunlugum ve süngerim sarı bezim

baharat takımımla aynı desenli yemek yaparken kepceyi koyduğum kasıklık sadece bunlar var benim tezgahımda :9:

çay makinem
katı meyve sıkacağım
bıçak setim
yağdanlık ve tuz
bide deterjanım ve süngerim var

Mikrodalgam, kettle, lavabo yanında dekoratif bir deterjan-sünger için sabunluk, ocağın yanında yağdanlık. Fazla kalabalık tezgahı sevmiyorum. Baharatlıklar, kavanozlar çok çabuk kirlenip kötü yapış yapış olabiliyor. Yer genişse vakit sıkıntısı da yoksa olabilir ama bana göre değil.

canım çöp kovanı ve deterjanlarını lavabonun altına koy ben oyle yapıyorum. Ocagının yanına da yagdanlıklarını koy. çöp kovasının lavabo altında olması daha ıyı bence. Bırde oyle dene. çay kavanozlarını ust dolaba koy her zaman rahat uzanabılecegın yere. Yoksa yığım yığım oluyor bango.

evet çok mantıklı şu çöp kovası benim mutfakta köşe bucak geziyordu bir aydır lavabo altındaki dolaba yerleştirdim ohhh niye önceden hiç düşünemedim diye kızdım kendme...tezgah üstü çok kalabalık olmamasıda tercihim.

Back
X