kızlar takvim usulu korunup hamile kalan varmı?

S

sev_al

Ziyaretçi
kızlar 5 aylık bebeğim var ve takvim usulune göre korunmaya başladım. ama bu günlerde bir korku sardı. daha regli olmadım. içinizde bu şekile korunup gebe kalan varmı acıkçası bende korkuyorum.

canım bu bi korunma yöntemi deildir..hamile kalabilirsin........

benim kuzenim kaldı ama günleri karıştırdığı için
normalde 9 senedir böyle korunuyor

canım bence daha emin bi yöntem seç ,daha bebeğin cok kücük ,ben bu sekılde korunmaya calısıp hamıle kalan cok bılıyorum

Ben de onlardan biriyim....gerçi adetlerim çok düzenli değildi benim o yüzden karışıklık olmuş da olabilir ama hiç güvenme bu yönteme...hatta geri çekilme yöntemine de....ben hem takvim hem geri çekilme yöntemiyle hamile kamlış biriyim şu an....:)

Takvim usulune göre korunma mı ?? bu nasıl bir yöntem açıklar mısınız

takvim usulu korunma

Her kadının hamile kalacağı, kalamayacağı ve riskli olduğu günler vardır. Gelecek adet kanamasından yaklaşık 12-14 gün önce kabul edilen yumurtlama günü, orta zamana rastlar. Yapılan bazı hesaplara göre, bu yumurtlama zamanı dolayısıyla gebe kalma tehlikesinin en yüksek olduğu zaman, adet kanamasının yedinci gününden itibaren 22. gününe kadar, yani yeni kanamaya yedi gün kalana kadar geçen iki haftalık zamandır. Dolayısıyla ilk ve son hafta yapılan cinsel temasta, hamile kalma riski son derece azdır.

Aybaşı periyodunu gün*lere ayırarak şöyle diyebiliriz:
♀ 1. - 6. günler Kanamalı dönem.
♀ 7. - 9. günler Tehlikesiz birinci dönem.
♀ 10 - 17. günler Yumurtanın döllendiği, yâni hâmileliğin başladığı dönem.
♀ 18 - 28. günler Tehlikesiz ikinci dönem.

arkadaşım da böyle korunuyordu şimdi bi oğlu var.yani bu bi korunma yöntemi olamaz bence.doktorlarda aynı şeyi söylüyor.

kızlar bebeğım 45 gunluk,bana spıral takmazlar yanı yenı dogum yaptım sezeryanla ,esımede guvenemem ,ne yapmalıyım

takvim usulu korunma

Her kadının hamile kalacağı, kalamayacağı ve riskli olduğu günler vardır. Gelecek adet kanamasından yaklaşık 12-14 gün önce kabul edilen yumurtlama günü, orta zamana rastlar. Yapılan bazı hesaplara göre, bu yumurtlama zamanı dolayısıyla gebe kalma tehlikesinin en yüksek olduğu zaman, adet kanamasının yedinci gününden itibaren 22. gününe kadar, yani yeni kanamaya yedi gün kalana kadar geçen iki haftalık zamandır. Dolayısıyla ilk ve son hafta yapılan cinsel temasta, hamile kalma riski son derece azdır.

Aybaşı periyodunu gün*lere ayırarak şöyle diyebiliriz:
♀ 1. - 6. günler Kanamalı dönem.
♀ 7. - 9. günler Tehlikesiz birinci dönem.
♀ 10 - 17. günler Yumurtanın döllendiği, yâni hâmileliğin başladığı dönem.
♀ 18 - 28. günler Tehlikesiz ikinci dönem.

hımm , anladım ama açıkçası ben bu korunma yöntemini fazla sağlıklı bulmadım . Riskli buldum

X