• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar Sütüm BESLEMİYOO:(

bugün gene tartıldı.5 gunde sadece 10 gr almış:(( dr aptemil pre dıye bı mama verdi.gunde 4 kezemzırdıkten sonra vericez.çok moralım bozuk:((

canım ben şom ağazlılık yapmak istemedim ama 60 ml süt az bitanem. sütünün artması zaman alabiliyor. sakın bundan sonra mama vereceğim diye düşünme... beslenmene dikkat et. sütünü arttırıcı şeyler ye. moralini yüksek tut. en önemlisi de mutlaka dinlen. mamayı kaşıkla ver. . moralini de bozma. özellikle aptamil anne sütüne çok yakın bir mama. bebeişinin aç kalmasından iyi mama yemesi unutma.ara ara kendini sağarak süt miktarını kontrol et. sütün artınca doktoruna danışarak hemen kes mamayı. sakın canını sıkarak bebişinin bu günlerinin keyfini çıkarmayı unutma canım.kaydirigubbakcemile3

eczaneden oğluma mama alırken eczacı bayana sütüm bulanık yaramıyor mu acaba diye sordum.
oda sütümün içine mama ekleyerek verebileceğimi yada anne sütünün değeri arttıran toz mama olduğunu ama bunları yapmadan önce mutlaka doktorumuza danışmamız gerektiği söyledi.
bebeğinizi dr.daha iyi tanıyor gerek görürse verelim dedi.
benim oğlumda ayda 600gr.aldığı için dr.mama takviyesi yap dedi ve veriyorum.
sma plus kullanıyoruz.

ilk 2 ay sütümü sağdığımda üzeri yağlı duruyordu ve tam beyazdı ama yazın gelmesi ve yediklerime dikkat etmemem sanırım sütümün kalitesini azalttı.
şimdi suyla karışık gibi duruyor tam beyaz değil.
netten araştırdım sebze,meyve ağırlı beslenmek,sıvı tüketmek gerekiyor.
2 gündür yediklerime dikkat ediyorum ama hala değişmedi.

canım, bebeğin büyüdükçe anne sütünün içindeki etkin maddeler ve oranları da değişir. sütünün il aylardaki gibi olmaması normal. beslenmene dikkat etmen önemli tabii. ama sütün aylar içinde bebeişinin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecek.

eczaneden oğluma mama alırken eczacı bayana sütüm bulanık yaramıyor mu acaba diye sordum.
oda sütümün içine mama ekleyerek verebileceğimi yada anne sütünün değeri arttıran toz mama olduğunu ama bunları yapmadan önce mutlaka doktorumuza danışmamız gerektiği söyledi.
bebeğinizi dr.daha iyi tanıyor gerek görürse verelim dedi.
benim oğlumda ayda 600gr.aldığı için dr.mama takviyesi yap dedi ve veriyorum.
sma plus kullanıyoruz.

canım ayda 600 gr az değilki
açıkcası ben olsam vermezdim mamayi
bizim dr.umuz hafta 150 gram alırsa yeterli 200 alırsa çok çok iyi olur demişti
o yüzden aylık 600 gr. hiçde az değil bence

canım hiç canını sıkma benim oğlum 4,730 doğdu 3,930 a kadar düştü ve ne yiyip içtiysem fayda etmedi..doktor tavsiyelerde bulundu pekmez tahin filan diye ben ne duyduysam denedim..vitamalta varana kadar..ama sonuç değişmedi bizde preaptamile başladık...ve aldığım kilolar cabası...o yüzden bebeğin için endişelenme ve mamayı kaşıkla ver..ben dayanamayıp biberonla verdim..ama 4,5 aya kadar anca emdi..şimdi ise maşallah 10 kilo oldu :) çok zor bi durum ama bazen oluyo işte en önemliside stres olma...

canım ayda 600 gr az değilki
açıkcası ben olsam vermezdim mamayi
bizim dr.umuz hafta 150 gram alırsa yeterli 200 alırsa çok çok iyi olur demişti
o yüzden aylık 600 gr. hiçde az değil bence

dr.tam sınırda dedi.
yani 600 ün altı düşük sayılır günde 1 kez mama takviyesi yap dedi.
ama hergün mama vermiyorum.
bir yere gittiğimizde sağdığım süt bitmişse ek olarak mama yapıp veriyorum.

Back