Kizlar Süte Başlamalimiyim??

canım benim kızımda 13,ayında şu anda.dr.muz yaşına girince başlayabileceğimizi söyledi..şu anda veriyorum ama direk içmek istemiyor bende kahvaltısını sütle hazırlıyorum..yavaş yavaş alışır sanırım..bu arada hala emiyor..ben ne kadar emzirebilirsem o kadar kardayım gibi görüyorum doğrusu...
 
Allahım bağışlasın bencede yavaş yavaş daha çok küçükmüş acele etme emzirmeye devam et anne sütü gibisi yok,Benim küçük 17 aylık emzirme işini 13 aylık falandı kestiğim halen uyurken ellerini göğsüme sokar biliyormusun:(Aslında keserken çok rahat kestim hiç zorlanmadım belki mama içiyordu ondan ama halen eller göğsümde herhalde psikolojik,Oyüzden emzir benim büyük oğlum 3,5 yaşında 2,yaşına kadar emdi hatta dahada emecekti hamileliğimde zor kestik.
 

Daha çok küçük annesi memeden kesmek için, erken davranmışsın. Süt yerine devam maması kullanmanı öneririm.
 
aslında biliyorum tam olarak ayrıldığında 13 aylıktı bende nasıl olsa devam maması içiyor dedim birde abisini çok zor kestik buda devamlı gece gündüz emme modundaydı yavrum kestim keserken çok zorlanmadı hehalde mamadan ama şimdiki aklım olsaydı kesmezdim çünkü çocuğmun eli hep ordaşimdi ara ara devam sütü birde nestlenin çocuk sütünü veriyorum!!
teşekkürler
 
ben büyük oğluma çok rahat süt içirdim çünkü o zaman yaşına girmesini bekleyin diye birşey demiyordu doktorlar aksine anne sütü az olduğu için doktor daha 40 günlükken tavsiye etmişti küçük oğluma da içiricem dedim ama 10. ayına kadar bekledim daha sonra geceleri vermeye başladım ve çok zorlandım içmek istemedi şu an 22 aylık hala sevdiği söylenemez .bende çok üzülüyorum keşke 10. ayına kadar bile beklemeseydim herşeyi doktorların dediği gibi yapınca iştahsız oluyolar zaten ben inanmıyorum 1 yaşından önce sütün zararlı olduğuna bence mama firmaları tarafından uydurulmuş bişey tabiii bence mamaların üzerinde 3 yaşına kadar diye yazıyo oldu valla 3 yaşına kadar mama verirsek evin ekonomisi alt üst olur.
 
Merhaba Öznur cevabını inan çok şaşırarak okudum 40 günlük bebek nasıl süt içer diye hayretlerde kaldım doğrusu lütfen kızma bana ama bu gerçek,tabi bizde süt le büyüdük fakat hiç sanmıyorum 40 günlükken :1shok:yada 3,5 aylıkken verilmiştir diye düşünüyorum ki çok eskiden beri benim bildiğim mamalar vardı mes benim kuzenim çok ufak doğmuş anne sütünüde yetersiz görüp mama ya başlatmışlar.
Eğer sizin dediğiniz gibi olsa neden süt değil de mama:uhm:
Güzelim benim ufak şimdi 1,5 yaşını geçti zaten 3 yaşın kadar zaten çocuk herşeyi yiyip içiyor,mama ya gerek yok bence çocuktan çocuğa değişir mama olayı ,ben şimdi ayda 1 alıyorum zaten ara ara da çocuk sütü içtiği için problem olmuyor.

merhaba Osi :1shok:Canım yaa çok küçük değilmi süte başlaman için:çok üzgünüm:Maddi yönden evet zorlayablir ama :a015: valla benimki 18 aylık ben bile hala tereddütlü veriyorum ki benimkisi 1 yaşına kadar hem emdi hemde devam maması içti çocuğun şu anda kaç aylık, merak ettim bence iyi araştır.

Herkez in kendi çapında kendi doğruları var benim büyük 3,5 yaşında iki yaşına kadar sadece anne sütü aldı,daha sonra süt verdim kesinlikle ve haklı olarak çocuk istemedi çünkü onun için süt demek ANNE DEMEKTİ şimdi kreşe başladı ve orda süte alıştı azda olsa hergün içiyor,bunada çok şükür:teytey:
bende ozaman kendi kendime kızmıştım neden bu çocuğa hiç süt vermedim,hadi süt vermedim mama bile vermedim :çok üzgünüm:tabi tecrübesizlikte var çocuğum saatlerce emerdi meğerse doymazmış:çok üzgünüm:
 
ÜZGÜNÜMM
Inek sütü bebekler için uygun degildir. Anne sütüne ve mamaya kiyasla çok fazla tuz ve protein içerir. Bu da bebegin minik böbrekleri için zararlidir. Ayrica demir de içermez. Sadece inek sütüyle beslenen bebekler ve demir ilave edilmemis mamalarla beslenenler demir katkisina ihtiyaç duyarlar. (Vitamin-mineral damlalari veya suruplari seklinde). Inek sütü baska açilardan da anne sütünden farklilik gösterir. Bazen inek sütü bebeklerin bir kisminda bagirsak kanamasina yol açabilir. Diskiya çikan kan gözle görülmez ancak kanama bebekte kansizliga neden olabilir.
* Sütüm gelmiyorsa, bebeğimi nasıl beslemeliyim? Anne sütüne eş değer üretilen bebek mamaları verilmelidir. Bebeğe 6-12 ay arasında inek sütü vermemek gerekiyor. Bu hem İtalya'da hem de gördüğüm kadarıyla Türkiye'de önemli bir problem ve tehlikeli bir durumdur. Yaşamın ilk yılı tamamlanmadan önce inek sütü verilen bebeklerde, demir eksikliği görülmesi çok yaygındır. Zekâ geriliği ve psikolojik gelişim eksikliği de sık gözlenir. Bir yaşından önce inek sütüyle tanışan çocuklarda, 3 yaşına doğru zekâ düşmesi olur.

* Acaba şişman çocuk, sağlıklı çocuk mu? Avrupa ülkelerinde bile; 'normal ağırlığından fazla olan bebeklerin sağlıklı kabul edilme hatası' sıklıkla yapılıyor. Dünya Sağlık Örgütü, annelere ilk altı ay sadece anne sütünü öneriyordu. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda, dünyanın 6 değişik bölgesi için başka bir beslenme planı açıklaması bekleniyor. Şu andaki beslenme planları, hem anne sütü hem de mama alan bebeklere yönelik. Oysa sadece anne sütü alan bebekler, ilk ayın sonunda büyüme grafiğinde normalin altında kalıyor. Mama ile beslenenler ise aynı grafiğin yukarısına çıkıyor.

* Ek besinlere ne zaman başlamalı? En uygun dönem 6'ncı aydan sonrasıdır.

* Süt geldikçe bebeği emzirmeye devam mı etmeliyim ya da bir yaşında sütten kesmeli miyim? Süt mevcutsa, anne bebeğe süt vermeye devam edebilir. Ancak birinci yıldan sonra sütün besin değerinden çok, bebeğin ruhsal gelişimine katkısı vardır. Gıda değeri ise zayıflamış olur. Bebeğin memeyle teması da ruhsal gelişimini destekler.

* Bebeğimi üç yaşına kadar biberonla besleyebilir miyim? 18 aya kadar bebek biberonla beslenebilir. Daha sonrasında suluk tarzı aletlerle verilmesi daha sağlıklıdır. Bebeklerin ağızlarında çok uzun süre biberon tutması da, ruhsal gelişiminde bir sorun olduğunu işaret eder. 'Bebek annesinden veya başka birinden ekstra bir şeyler bekliyor' anlamına gelir ki, bu da doğru bir yaklaşım değildir.

* Yaşıtlarına göre boyunun iki kat daha uzun olması tehlikeli midir? Bu normal bir durumdur. Toplumda sağlanan gelişmeyle ilgilidir. Çocuğun sağlıklı beslendiğinin ifadesidir. Bu nedenle yeni jenerasyonlar, her zaman daha uzun olur.

* Mama seçerken sizce nelere dikkat etmeliyim? Anne-babalar mama seçerken kompozisyonuna değil etkisine dikkat etmelidir. Ancak bu anne-babalar tarafından değil; bir çocuk uzmanının yönlendirmesiyle daha sağlıklı olarak gerçekleştirilebilir. Bazı ülkelerde mamalar rafta açık olarak dururken, aileler bunları fiyatlarına göre seçer. Ancak bu seçim doğru değildir. Bebek için en doğru mama tercihini çocuk uzmanları yapacağından, onların önerilerine göre hareket etmeleri daha sağlıklı olacaktır.

* Ek vitaminlerini tablet şeklinde mi vermeliyim yoksa doğal gıdalardan mı desteklemeliyim? Başlangıç mamaları, bebeğin besinsel bütün ihtiyaçlarını karşılamanın dışında bağışıklık sistemine de katkıda bulunan ana maddeleri içermelidir. Eğer mama gereğinden fazla protein içerirse, bu bebeğin ilerleyen yaşlarında tansiyon ya da börek yetmezliği gibi sorunlar yaşamasına neden olur. Fazla protein, bebeğin böbreğine yük olur. İtalya'da bebeklerin aldığı protein miktarıyla ilgili olarak yapılan bir araştırmada; ilk yıl içinde almaları gerekenin 3 katı daha fazla protein aldıkları tespit edildi. Anne sütü ve mama alanlarını ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor. Eğer İtalya'da bebek yaz aylarında doğarsa, genelde ek vitamin verilmiyor; doğal yollardan D vitamini alması tavsiye ediliyor. Ancak kışın doğan bebekler ile Uzakdoğu ülkelerinde; özellikle de kundaklama geleneği olan toplumlarda doğmuş bebeklere D vitaminini vermek gereklidir. Eğer bebek anne sütü ile birlikte mama alıyorsa, vitamin takviyesinde bulunulmasına gerek yoktur.

Pastörize süt anne sütünün yerini alamaz

İnek sütü (pastörize); demir ve C vitamini açısından yetersizdir, bağırsaklarda gözle görülmeyen gizli kanamalara ve demir eksikliği anemisine neden olur.

İlk bir yıl inek sütü ile beslenen bebeklerde, alerjik hastalıklara yakalanma çok yüksektir.

İnek sütü ile beslenen bebekler, daha mineral, özellikle sodyum, potasyum klor alır. Bu da bebeğin henüz tam gelişmemiş böbrek fonksiyonlarını ve su elektrolit dengesini olumsuz etkiler. Bebek kaybına daha yatkın olur.

İnek sütü, anne sütünde ve bazı mamalarda bulunan ve hayati öneme sahip olan bebeğin retina tabakası, beyin hücreleri ve doku hormonlarının gelişiminde rol oynayan Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri gibi maddeleri içermez.

İnek sütünün içerdiği yağ nedeniyle hazmı oldukça güçtür. Düşük D vitamini içeriği nedeniyle; kemik ve iskelet gelişimini de sağlayamaz.

alıntı
(Sabah)
 
teşekkürler hepinize bunların hepsini daha önce defalarca okudum.kızıma devam maması cok kullandık. hiç işe yaramadı .o yüzden aklıma her yolu denemek geliyor

a.s.mutlaka okumuşsundur arkadaşım ben sadece paylaşım olsun diye ekledim, dediğim gibi herkezin kendine göre doğruları olabilir,:sm_confused:Vermek yada vermemek sizin bileceğiniz ayrıca 4 yaşında yiğemin var 5 aylıkken süte başladı çok sağlıklı tercih meselesi fakat riskleride görmek gerekir.
 
bende kizima tam 1 yasinda sute basladim suan ucbucuk yasinda hala sut iciyor vede cok saglikli oglum 5 yasinda oda hala sutten vaz gecemiyo siseyle sut oglumun sunnet dügününde diyorum ben emzile biboron takacagim.
 
bende kizima tam 1 yasinda sute basladim suan ucbucuk yasinda hala sut iciyor vede cok saglikli oglum 5 yasinda oda hala sutten vaz gecemiyo siseyle sut oglumun sunnet dügününde diyorum ben emzile biboron takacagim.

:teytey:Arkadaşım ne güzel işte daha ne istiyorsun maşallahbenim büyük oğlan 4 yaşına girecek halen çok severek içmez işteee dişlerin dökülür,çürür diyerek baz akşamlar içiyor oda 6 yaşında kuzeninin dişlerinin çürüyüp döküldüğünü gördü biraz korktu açıkcası oyüzden içiyor,Küçüğüm19 aylık bazen devam sütü bazan da süt veriyorum onda problem yok çok şükür
Allah bağışlasın :1hug:
 
gülsecim tabiki başlayacaksın süt ve yoğurt alma zamanı dişleri,kemikleri neyle güçlenecek....gaz içermeyen pastörize sütlerle başlamanda fayda var ama mutlaka içir derim...
 
gülsecim tabiki başlayacaksın süt ve yoğurt alma zamanı dişleri,kemikleri neyle güçlenecek....gaz içermeyen pastörize sütlerle başlamanda fayda var ama mutlaka içir derim...

Sağol canım yok tabi başladım bu topiğ çok önce açmıştım ben şimdi içiyor çok şükür abimiz biraz nazli içer yinede çok sağol canım tabi haklısın ne ile güçlencekler
 
oğlum 17 aylık 12. ayından itibaren devam sütlerine başladım.Şimdi haftada bir iki kez inek sütüde veriyorum. Pınarın ve nestle nin ilk adım sütleri var.Bence onlarla başlayabilirsin.
 
ben kızıma 1 yaşından önce inek sütü vermedim.bir yaşına gelince devam sütünden sonra inek sütüne başladım ama ilk dönem sürekli ishal oldu cok az miktarda başlamak gerekiyor ilk günler 25 cc verip sonra yavaş yavaş artırabilirsin.benim arkadaşım cocuğuna 2 yaşında vermeye başladı ama cocuğu cok zor içiyor çokda gecikmemek gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…