• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar progestan hakkında bir sorum var lütfen yardımcı olur musunuz ciddi yan etki yaptı bende

Progestani kullanmalisiniz, vajinal yoldan aldığınızda yan etki yapmaz az birsey akinti dışında, bulantiniz varsa gebelikten kaynaklıdır 12. Haftada kesilir , aile hekimine gidin uygun ilacı verecektir size ve zararı yok gebelikte kullanılan bulantı ilacını veriyorlar. Progestan kullanmanız şart, suanki gebelik iyi gitse bile ilerleyen haftalarda ortaya çıkabilir, daha önce başınıza gelen bi durum var ve sağlam ilerlemek gerekiyor kesinlikle , ben vajinal yoldan alınca dediğiniz etkilerin hiçbiri olmadı ağızdan alınca oluyordu.
Evet Doğru söylüyorsunuz Bana da vajinal yoldan kullan dedi zaten bir gün kullanmayı kestim Sorun olmaz değil mi Bugün yine başlasam Sadece bir gün kullanmamış olacağım

Önemli bi hormon yaşam kaliteniz düşüyo diye bırakılma lüksü olmayan bi destek daha yok yolun başı bu inişler çıkışlar olacak ki ben hap alakalı olduğunu düşünmüyorum kendim de kullanmış biri olarak
Tamamdır Sadece bir gün ara verdim sorun olmaz herhalde tekrar kullanmaya başlayacağım zaten daha kullanmaya başladı 3 gün olmuştu Bir gün kullanmadım yine bulantım oldu öğlen vakti ama şimdi biraz daha iyi hissediyorum fakat bebeğim için gerekli ise kullanacağım Tabii ki de en olmadı bulantı giderici hap alırım çünkü kilo vermeye başladım Daha şimdiden 2 kilo verdim 3 günde

Eger kanama lekelenme var ise , kasiklarda çok agri var ise ilk zamanlar , ve daha önceki gebelikte erken doğum, düşük, rahim agzi yetmezliği gibi problemler yasanmissa bu gebeligin nasil durumda olduğuna bakılmaksızın,ne kadar iyi olsa da yani direk veriliyor bu ilac
Mesela bende de ilk gebeliğim düşükle sonuçlandırılmıştı ama ilaçla düşürtmüştük Kimyasal gebelik gibi bir şeydi ve tam 1000in altındaydı 900'lerdeydi. Kese görünmğyordu beta sağlıksız artıyordu. Doktor ilaçla düşürttü. Ondan dolayı mı yazdı bana sizce ? Yani ne olur ne olmaz diye mi yazdı ?

Merhaba canım.ben 31 yaşındayım ilk kızım 10 yaşında.aradan uzun zaman geçti diye doktor progestana başlayabileceğimizi söylemişti iki hafta önce.suan 6 haftalık hamileyim.son randevumda lekelenmem olmamasına rağmen kesenin etrafında kanama alanı görmüş.ve hemen progestoren tedavisi verdi.onu verirken de progestoren hormonu tahlili yaptı.seviye düşük çıktı.gunde iki tane iğne ve 3 adet fitil verdi.ayaga kalkamıyorum.igneler çok kötü yaptı yağlı iğne olduğu için.fitili aldığım zaman çok az bı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum.zaten böyle durumda sürekli dinlenmek gerek.doktor düsük riski gördüğü için o ilaçları veriyor.eger günde iki tane kullanıyorsan fitil tavsiyem çalışmıyorsan sabah saatini kurup fitili alıp tekrar uyuman..gece de yatacagin zaman fitili kullanman.ben bu şekilde yapıyorum.sakin doktoruna sormadan kesme.allah korusun düşükle sonuclanabilir.
Evet canım Haklısın tavsiyeleriniz için teşekkür ederim gerçekten çok kararsız kaldım insanın yaşam kalitesi düşünce haliyle bıraksam mı akışına mı bıraksam artık diyor gerekirse prilam gibi bulantı önleyici ilaçlar alacağım gibi görünüyor Sadece bir gün ara verdim Bir şey olmaz sanırım bugün gece gene kullanırım yatmadan

bu depresyon durumu gebeliğin ilk zamanlarında olan bişey ilaç kullanmadanda olabiliyor
Sanırım öyle daha önce de diş iltihabından dolayı antibiyotik kullanmıştım o zaman da yani 5 haftanın başında başlamıştı bulantılarım ama daha çabuk geçiyordu şimdi her gün sanki midemi üşütmüşüm gibi midemi ellediğimde midemde sürekli bir hassasiyet var iştahsızlık durumum var yemekleri zevkle değil de yemek zorunda olduğum için yiyorum

Yaşadığınız belirtiler progestandan dolayı değil gebelikten dolayı büyük ihtimalle. Yaşam kaliteniz düşecek çıkacak. Gebelik değişik bir süreç. Vücutta her şey alt üst oluyor. 8. Haftaya doğru mide bulantıları tavan yapar sonra azalışa geçer. Ben de ilk 3 ay kilo vermiştim. Ama doktora gittiğimde 8 haftalıktı progestana da o zaman başlamış oldum. Mide bulantılarım 5 gibi başladı o yüzden ondan olmadığını biliyorum.
Evet gerçekten de çok zorlu bir süreç Ben de 3 günde 2 kilo verdim yemekleri hiç iştahla yemiyorum sadece bebeğe faydası olsun diye ve midem guruldadığı için yapıyorum Gerçekten de bayağı bir değişik ruh haline girdim çok zor Neyse bebeğim sağlıklı olsun da gerekirse prilam gibi bulantı önleyici ilaçtan alırım

Vajinal yoldan bu kadar ya. Etki duymadm ama bana kadindogum doktoru dediki pregesteron çok faydalı mı diye sorarsan çokta düşünmüyorm demişti yani yinede kullan bir süre dedi dusucek olan düşüyor dedi
Evet ben de araştırdım genelde Ağız yoluyla olan da benim gibi etkiler olmuş ama ne bileyim belki benim hamilelik hormonuyla bu birleşince Belki biraz arttırmıştır etkiyi diye düşündüm. Yani doğrudan sebep olmasa da artırmış mjdır bulantıyı diye düşündüm bir an

Mesela bende de ilk gebeliğim düşükle sonuçlandırılmıştı ama ilaçla düşürtmüştük Kimyasal gebelik gibi bir şeydi ve tam 1000in altındaydı 900'lerdeydi. Kese görünmğyordu beta sağlıksız artıyordu. Doktor ilaçla düşürttü. Ondan dolayı mı yazdı bana sizce ? Yani ne olur ne olmaz diye mi yazdı ?
Hayir bu düşük olmaması için verilen birsey

Doktorum ilk gebeliğim sağlıksız beta artışı nedeniyle sonlandırıldığı için (kendiliğinden düşük olmadı ben ilaçla sonlandırdım) ikinci hamileliğimde (5+5te) progestan yazdı bana vajinal yoldan kullan dedi. Şu an 6+3üm. Ama kullandığım süre boyunca yaşam kalitem düştü depresif ruh haline büründüm, midem sürekli bulantı halinde iştahım kesildi yemek yiyesim gelmiyor. Doktoruma almam şart mı dedim cevap vermedi çaresiz kaldım almadım bugün ve kendimi daha iyi hissediyorum.
1-Yoksa bulantı önleyici haplar kullanmam lazım onlar zararlı değil mi ?
2- Çok şart mı kullanmam benim şu anki gebelik iyi gidiyoe rahmimde atma durumu yok sırf önce düşük yaptırıldı diye yazdı şart mı?
3- sizde de vajinal yoldan kullanmanıza rağmen böyle yan etkiler yaptı mı?
Doktorunuz prilam verir bulantınızı o rahatlatır progestan kolay bir ilaç değil aylarca kullandım yan etkisi çok ama bebeğinin tutunmasına yardımcı oluyo ilacı kullanmadan da hamilelik belirtisi yaşarken daha ağır yaşatıyo sadece bence değer 5.aya kadar kullandım ben mecbur kalınca. Önceden bir düşük öykünüz var doktorunuz bunu ciddiye almakla bence doğru olanı yapıyor.

Doktorunuz prilam verir bulantınızı o rahatlatır progestan kolay bir ilaç değil aylarca kullandım yan etkisi çok ama bebeğinin tutunmasına yardımcı oluyo ilacı kullanmadan da hamilelik belirtisi yaşarken daha ağır yaşatıyo sadece bence değer 5.aya kadar kullandım ben mecbur kalınca. Önceden bir düşük öykünüz var doktorunuz bunu ciddiye almakla bence doğru olanı yapıyor.
Evet ama benim kafama takılan benim rahmim atmadı çocuğu mecburiyetten ilaçla düşürdük. Ona rağmen yine de almam gerekiyor mu

Evet ama benim kafama takılan benim rahmim atmadı çocuğu mecburiyetten ilaçla düşürdük. Ona rağmen yine de almam gerekiyor mu
Mecburiyetten de olsa düşük sonuçta yine bir nedeni vardı ki onu düşürmek zorunda kaldılar gelişim geriliği mi oldu kalbi mi durdu vs doktorunuzun bildiği vardır

Mecburiyetten de olsa düşük sonuçta yine bir nedeni vardı ki onu düşürmek zorunda kaldılar gelişim geriliği mi oldu kalbi mi durdu vs doktorunuzun bildiği vardır
Doktorum şöyle açıklama yaptı organ gelişim döneminde hayati organlarından birinin yani kalp akciğer ya da beynin ciddi hasarlı olduğu o nedenle vücudun gebeliği ilerletmediğini söyledi. Bir nevi kimyasal gebelik gibi ama düşmedi beta 900lere kadar iki katı artmayıp geldi sonra ağır ilerledi
Gunde kac kez aliyorsunuz
Sadece geceleri canım

Tamam tekrar deneyeceğim Umarım bir sıkıntı yaşamam Sadece biraz çalıştığım için de yaşam kalitemi düşürüyor mahvoluyorum Bana da Doktorum pirelam yazdı Bir sıkıntı olmadı değil mi sizde
İşte o hamilelikten bence ağızdan almış olsanız ilacı o yapıyor derim de. Evet bi sıkıntı olmadı hamilelikte kullanılabilen bi ilaç sonuçta 20 haftaya kadar kullandım ben

Doktorum ilk gebeliğim sağlıksız beta artışı nedeniyle sonlandırıldığı için (kendiliğinden düşük olmadı ben ilaçla sonlandırdım) ikinci hamileliğimde (5+5te) progestan yazdı bana vajinal yoldan kullan dedi. Şu an 6+3üm. Ama kullandığım süre boyunca yaşam kalitem düştü depresif ruh haline büründüm, midem sürekli bulantı halinde iştahım kesildi yemek yiyesim gelmiyor. Doktoruma almam şart mı dedim cevap vermedi çaresiz kaldım almadım bugün ve kendimi daha iyi hissediyorum.
1-Yoksa bulantı önleyici haplar kullanmam lazım onlar zararlı değil mi ?
2- Çok şart mı kullanmam benim şu anki gebelik iyi gidiyoe rahmimde atma durumu yok sırf önce düşük yaptırıldı diye yazdı şart mı?
3- sizde de vajinal yoldan kullanmanıza rağmen böyle yan etkiler yaptı mı?
Valla bende aşırı kalp çarpıntısı aşırı baş dönmesi yaptığı halde doktor yapacak bir şey yok kullanacaksın dedi

Evet gerçekten de çok zorlu bir süreç Ben de 3 günde 2 kilo verdim yemekleri hiç iştahla yemiyorum sadece bebeğe faydası olsun diye ve midem guruldadığı için yapıyorum Gerçekten de bayağı bir değişik ruh haline girdim çok zor Neyse bebeğim sağlıklı olsun da gerekirse prilam gibi bulantı önleyici ilaçtan alırım
12+4ten bildiriyorum. Prilam kullandığım halde hayat kalitem yok 😂 inşallah 2.trimesterı premses gibi geçiririm demekten başka çare yok.

İşin şakası bir yana, ben gebeliğimi kanama ile öğrendim ve rahim kalınlaştıktan sonra progestana başladım. Bu arada benim beta değerim sınırda artış gösteriyordu, kimyasala dönme ihtimali vardı. Amaç bebeğin daha iyi tutunması. Ki ben ağızdan alıyordum ilacı, o yüzden yatmadan önce kullanıyordum yan etkileri sabaha geçmiş olsun diye. Kalp atışını duyduktan sonra da gün aşırı dozlarla bıraktım. Bir anda bırakmak da etkiliyormuş çünkü.

Ama şunu söyleyeyim; gebelikte bir gün güne değil, bir saat bir saate uymuyor. Bebişlerimizin sağlığı için yaşam kalitesine 9 ay ara vereceğiz. Benim için doktor ne derse odur. Tabi burda doktorunuzun size güven vermesi de önemli.

12+4ten bildiriyorum. Prilam kullandığım halde hayat kalitem yok 😂 inşallah 2.trimesterı premses gibi geçiririm demekten başka çare yok.

İşin şakası bir yana, ben gebeliğimi kanama ile öğrendim ve rahim kalınlaştıktan sonra progestana başladım. Bu arada benim beta değerim sınırda artış gösteriyordu, kimyasala dönme ihtimali vardı. Amaç bebeğin daha iyi tutunması. Ki ben ağızdan alıyordum ilacı, o yüzden yatmadan önce kullanıyordum yan etkileri sabaha geçmiş olsun diye. Kalp atışını duyduktan sonra da gün aşırı dozlarla bıraktım. Bir anda bırakmak da etkiliyormuş çünkü.

Ama şunu söyleyeyim; gebelikte bir gün güne değil, bir saat bir saate uymuyor. Bebişlerimizin sağlığı için yaşam kalitesine 9 ay ara vereceğiz. Benim için doktor ne derse odur. Tabi burda doktorunuzun size güven vermesi de önemli.
Evet çok haklısınız öyle yapmak lazım. Bebeğimizi düşünmemiz lazım dqyqnamax isem ben de prilama başlayacağım. Sadece yapı olarak biraz acı eşiğim düşük maalesef tek kötü yanı o hemen karalar bağlıyorum vücudum rahatsızlanınca.
Size de çok geçmş olsun umarım bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz 😇 ilacı birden bırakınca nr oluyor peki?

Evet çok haklısınız öyle yapmak lazım. Bebeğimizi düşünmemiz lazım dqyqnamax isem ben de prilama başlayacağım. Sadece yapı olarak biraz acı eşiğim düşük maalesef tek kötü yanı o hemen karalar bağlıyorum vücudum rahatsızlanınca.
Size de çok geçmş olsun umarım bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz 😇 ilacı birden bırakınca nr oluyor peki?
Ben de çok çabuk etkilenen bir bünyeye sahibim, düşünün adetimden 2 hafta sonra gaz sancısı ve mide bulantısı yüzünden hüngür hüngür ağladım, 1 hafta sonra da zaten hamile olduğumu öğrendim. Ancak sabredeceğiz inşallah onlar için 😍

Progestan bir hormon sonuçta. Hormonların ani dalgalanmasının etkisi gebelikte görüyoruz; mide bulantısı, ağlama krizleri, bazen lekelenmeler, stres vs vs

Ben de çok çabuk etkilenen bir bünyeye sahibim, düşünün adetimden 2 hafta sonra gaz sancısı ve mide bulantısı yüzünden hüngür hüngür ağladım, 1 hafta sonra da zaten hamile olduğumu öğrendim. Ancak sabredeceğiz inşallah onlar için 😍

Progestan bir hormon sonuçta. Hormonların ani dalgalanmasının etkisi gebelikte görüyoruz; mide bulantısı, ağlama krizleri, bazen lekelenmeler, stres vs vs
evet ya sormayın benim de canım aşıorı tatlı ne yazık ki acıyı çok çabuk duyuyorum zaten bulantım var bir de bu hormon takviyesi olunca 2 katı gibi hissediyorum çalıştığım için hayatımı uzun süre olumsuz etkilediğinden ilaca başladım mide bulantısı giderici Zofer ve Prilam DR. Sağlıkla doğsunlar inşallah:dua::anneadayı::emir_bebek:

Back
X