• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar progestan hakkında bir sorum var lütfen yardımcı olur musunuz ciddi yan etki yaptı bende

Kendi doktorum kullan dedi başka bir doktor da kanama varsa öneriyoruz genelde her şeye gerek yok dedi. Her doktordan farklı ses çıkıyor. Ben dün almayı kestim Bugün de bulantım oldu ama Şimdi biraz daha iyiyim Bakalım ilerleyen süreçlerde Göreceğiz ama yeniden alabilirim bir yandan bebek için her şeyi yapmak istiyorum ama bir yandan da iştahsızlık ve kötü ruh hali artınca bulantı artınca ne yapacağımı şaşırıyorum Evet bulantı giderici hap vermişti doktor bana aldım ama henüz kullanmadım zorunda kaldığım zaman kullanacağım zararı olmaz değil mi o ilacın
Progesteron hormonu hamilelikte önemli benim tekrarlayan gebelik kaybım vardi. Progesteron hormonun eğer düşük ise bebek tutunamayanlar. Benim ilk test yaptığımda düşüktü bu ilacı kullandığım süre zarfında yükseldi. Bebeğin rahme tutulmasından destekçi. Ben fitil seklinde kullandım. Ama kesinlikle kanamayı önlüyor diyemem benim farklı sıkıntılarım vardi bu ilacı kullandığım sure zarfında kanamam oldu ve kaybettim. Bu ilaç tamamen önlem amaçlı ama eğer önemsemeyin kullanmayalım kendimi çok suclardim ben bebegim bu kanamaya artık kalbi durmuştur dediğim halde kontrol gününe kadar bütün ilaçlarımı kullanmaya devam ettim.

Hem kanama olursa veriliyor.hemde kanama olmadan kandaki progestan seviyesi düşük çıktığında bebeğin düşme tehlikesi olduğu için veriliyor.mesela benim bir kere çok hafif pembe akıntım oldu.hemen doktor progestan seviyeme baktı düsük çıkmış seviyem.hem iğne hem fitil kullandım.

Doktorum ilk gebeliğim sağlıksız beta artışı nedeniyle sonlandırıldığı için (kendiliğinden düşük olmadı ben ilaçla sonlandırdım) ikinci hamileliğimde (5+5te) progestan yazdı bana vajinal yoldan kullan dedi. Şu an 6+3üm. Ama kullandığım süre boyunca yaşam kalitem düştü depresif ruh haline büründüm, midem sürekli bulantı halinde iştahım kesildi yemek yiyesim gelmiyor. Doktoruma almam şart mı dedim cevap vermedi çaresiz kaldım almadım bugün ve kendimi daha iyi hissediyorum.
1-Yoksa bulantı önleyici haplar kullanmam lazım onlar zararlı değil mi ?
2- Çok şart mı kullanmam benim şu anki gebelik iyi gidiyoe rahmimde atma durumu yok sırf önce düşük yaptırıldı diye yazdı şart mı?
3- sizde de vajinal yoldan kullanmanıza rağmen böyle yan etkiler yaptı mı?
Merhaba oncekinde düşük yaptığınız için bu gebeliginizde de düşük riskiniz fazla olduğu için progestan vermiş size.bende 16.haftamdayim en başından beri kullanıyorum.kesinlikle ağızdan yutmayın.cok yan etki yapar.vajinal yoldan alın.yeni olduğu için ilk başlarda yan etki yapıyor zamanla geçecek.birde vajinal yoldan almak çok daha faydalı..gunde 3 kere alıyorsanız ilacı aldıktan sonra 1 saat uyuyabilir siniz.ben ilk zamanlar öyle yapıyordum.

Merhaba oncekinde düşük yaptığınız için bu gebeliginizde de düşük riskiniz fazla olduğu için progestan vermiş size.bende 16.haftamdayim en başından beri kullanıyorum.kesinlikle ağızdan yutmayın.cok yan etki yapar.vajinal yoldan alın.yeni olduğu için ilk başlarda yan etki yapıyor zamanla geçecek.birde vajinal yoldan almak çok daha faydalı..gunde 3 kere alıyorsanız ilacı aldıktan sonra 1 saat uyuyabilir siniz.ben ilk zamanlar öyle yapıyordum.
Çok sağolun bennde 15. Haftadayım. Ben düşük yapmadım aslında ilaçla zorla düşürtüldü çünkğ kromozom anomalisi vardı beta düzensiz artıyordu. Kese bile görülmedi
Ama doktor kontrolünde bşr şey çıkmadı sanırım kasıklarımı aniden kastım ondan oldu sonra geçti doktor da düşük riskin yok dedi şükür 🙏🏻🌺

Progesteron hormonu hamilelikte önemli benim tekrarlayan gebelik kaybım vardi. Progesteron hormonun eğer düşük ise bebek tutunamayanlar. Benim ilk test yaptığımda düşüktü bu ilacı kullandığım süre zarfında yükseldi. Bebeğin rahme tutulmasından destekçi. Ben fitil seklinde kullandım. Ama kesinlikle kanamayı önlüyor diyemem benim farklı sıkıntılarım vardi bu ilacı kullandığım sure zarfında kanamam oldu ve kaybettim. Bu ilaç tamamen önlem amaçlı ama eğer önemsemeyin kullanmayalım kendimi çok suclardim ben bebegim bu kanamaya artık kalbi durmuştur dediğim halde kontrol gününe kadar bütün ilaçlarımı kullanmaya devam ettim.
kanama çeşitli sebeplerden olabiliyor brn kasıklarımı çok kastım sqnırım 2 hafta sonrkaş kontrolde kanama gitmişti doktor iyi progestanı kesebilirsin dedi bir sonraki kontrol 2 gün sonra , çok şükür geçti kanama. 🙏🏻 Sizde neden kanama geçmedi sorun neydi?

kanama çeşitli sebeplerden olabiliyor brn kasıklarımı çok kastım sqnırım 2 hafta sonrkaş kontrolde kanama gitmişti doktor iyi progestanı kesebilirsin dedi bir sonraki kontrol 2 gün sonra , çok şükür geçti kanama. 🙏🏻 Sizde neden kanama geçmedi sorun neydi?
Araştırıyoruz belli değil

Back
X