• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar PCO olup bilgisi olanlar bakabilir misiniz?

5 senedir pco hastası olduğumu biliyorum. 8 aylık evliyim ve çocuğun zor olur demelerine rağmen klomenle ilk ay hamile kaldim. Bende çok stres yapmıştım hatta bunalıma bile girdim nisanliyken. Tavsiyem stres yapmayın takmamaya çalışın birde kilo çok etkiliyor kilo almamaya özen gösterin bunu doktorda söylemistir belki

Bende de oluşup kayboluyor sürekli. soğan suyundan sonra çok düzene girdi şükür adetlerim. Arada yine gecikecek gibi olursa birkaç gün içiyorum hemen adet oluyorum doğal olarak kistim de kayboluyor. Bazı kistler adetle kaybolmuyor onlar için soğan kürünü ibrahim Saraçoğlu nun önerdiği şekilde uygularsan inşallah faydası olur. Bende 8 yıldır var ve doğum kontrol haplarını bir süre kullandıktan sonra vazgeçtim bırakınca yine adetim 20 gün filan gecikiyordu. Artık doğal şeylere yöneldim. Ayrıca moralini bozma bu hafta doktora gittim pek ilgili bir şey değildi ama dedi ki kist oluşması kötü bir şey değil oluşmazsa zaten hamile kalamazsın, bu senin en azından yumurtlamanın olduğunu gösteriyor dedi.

Benim de 7 sene önce pco olduğum tespit edildi. Evlenene kadar doğum kontrol hapı kullandım evlendikten sonra doktor bebek sahibi olman zor dedi diye bıraktım. Sonra burda yazan arkadaşların dediği gibi klomen ve catlatma iğnesi uyguladim ise yaramadi. Soğan kürü, incir kürü ne duyduysam herşeyi denedim olmadi. Ovulasyon testleriyle takip etmeye çalıştım olmadi. En son herşeyi bıraktım kendi kendine oldu :) 2 yılın sonunda çok şükür rabbim nasip etti...

Sen hem bak düzensiz de olsa adet görüyormuşsun çok güzel, ben ilaçsız adet görsem bayram ediyordum. Sen eşinin, evliliğinin tadını doya doya yasa. Bu donemi stresli bir bekleyişe çevirmek yerine eğlenmeye bak :) bebeğim olsun diye değil de eşini sevdiğim ve istediğin için birlikte ol zaten enin de sonunda bebek de hediyesi oluyor :)

Benim de 7 sene önce pco olduğum tespit edildi. Evlenene kadar doğum kontrol hapı kullandım evlendikten sonra doktor bebek sahibi olman zor dedi diye bıraktım. Sonra burda yazan arkadaşların dediği gibi klomen ve catlatma iğnesi uyguladim ise yaramadi. Soğan kürü, incir kürü ne duyduysam herşeyi denedim olmadi. Ovulasyon testleriyle takip etmeye çalıştım olmadi. En son herşeyi bıraktım kendi kendine oldu :) 2 yılın sonunda çok şükür rabbim nasip etti...

Sen hem bak düzensiz de olsa adet görüyormuşsun çok güzel, ben ilaçsız adet görsem bayram ediyordum. Sen eşinin, evliliğinin tadını doya doya yasa. Bu donemi stresli bir bekleyişe çevirmek yerine eğlenmeye bak :) bebeğim olsun diye değil de eşini sevdiğim ve istediğin için birlikte ol zaten enin de sonunda bebek de hediyesi oluyor :)

cnm nekadar sevındım bu yazını gordugume ınanamazsın.bende aynen senın gbıyım ilaçsız adet goremeyen bı pkoyum.:( 1 sene oldu korunmuyoruz ama nasıp olmadı.bende yaptım ovı testı sogan suyu falan ama yok işte demekkı zamanı gelmedı.Rabbim sana dedıgı gıbı ol der ıns cumlemıze

cnm nekadar sevındım bu yazını gordugume ınanamazsın.bende aynen senın gbıyım ilaçsız adet goremeyen bı pkoyum.:KK43: 1 sene oldu korunmuyoruz ama nasıp olmadı.bende yaptım ovı testı sogan suyu falan ama yok işte demekkı zamanı gelmedı.Rabbim sana dedıgı gıbı ol der ıns cumlemıze

Canım inşallah rabbim en hayırlı zamanda sana da nasip etsin.. beklemek ateşten gömlek derlerya gerçekten evladın varlığıyla da yokluğuyla da imtihan çok zor.. ama gerçekten herşeyin bir zamanı var Rabbim öyle güzel bir zamanda nasip etti ki inan ayarlamaya çalışsam boyle güzel denk getiremezdim. İnşallah senin de en hazır olduğun zamanda çok sağlıklı ve hayırlı bir evladın olur. Hic ümitsizliğe kapılma pcos çocuk sahibi olmak için bir engel değil için rahat olsun :) sen şuan sadece Allahın emrini bekliyorsun. O ol dediğinde imkansız görünenler mümkün olur. Bizi yaratmak ona zor gelmediği gibi bize evlat vermek de zor gelmez...

Canım inşallah rabbim en hayırlı zamanda sana da nasip etsin.. beklemek ateşten gömlek derlerya gerçekten evladın varlığıyla da yokluğuyla da imtihan çok zor.. ama gerçekten herşeyin bir zamanı var Rabbim öyle güzel bir zamanda nasip etti ki inan ayarlamaya çalışsam boyle güzel denk getiremezdim. İnşallah senin de en hazır olduğun zamanda çok sağlıklı ve hayırlı bir evladın olur. Hic ümitsizliğe kapılma pcos çocuk sahibi olmak için bir engel değil için rahat olsun :) sen şuan sadece Allahın emrini bekliyorsun. O ol dediğinde imkansız görünenler mümkün olur. Bizi yaratmak ona zor gelmediği gibi bize evlat vermek de zor gelmez...

amın cnm ne guzel yazmıssın.ben 1 kere asılama oldum gonal f ıgnelerle gecen hazıran ayıydı.ama daha 1 hafta olmadan adet oldum :((( sımdı bska bı doktora gıdıorum 2.asılamayı olucam nasıpse.hala reglım gelmedı.60 gun olcak nrdeyse.:( durum yok dıe tarlusal da alıp ıcmedım.senın nasıl oldu anlatsana bıraz rahatliyim yazdıklarınla :(

amın cnm ne guzel yazmıssın.ben 1 kere asılama oldum gonal f ıgnelerle gecen hazıran ayıydı.ama daha 1 hafta olmadan adet oldum :KK43:(( sımdı bska bı doktora gıdıorum 2.asılamayı olucam nasıpse.hala reglım gelmedı.60 gun olcak nrdeyse.:KK43: durum yok dıe tarlusal da alıp ıcmedım.senın nasıl oldu anlatsana bıraz rahatliyim yazdıklarınla :KK43:

Ben ilk basta aslında anne olmaya hazır oldugumdan bile emin olmayarak çalışmalara başlamıştım. Genç kızken doktorum zor olacağını söylemişti ayrıca bir de kuzenim ayni hastalıktan dolayı epey tedavi görerek çocuk sahibi oldu ben de anne olmayı çok istediğimde geç kalmis olmaktan korktum ve Allah ne yazdıysa o dedik çıktık bu yola... sonra tedaviler testler (özellikle 15-20 kere negatif çıkan hamilelik testi) artık beni yıpratmaya başladı.. Artik ümidim tükenip "önemli olan bebek sahibi olmak değil benim ruhen ve bedenen sağlıklı olmam" dediğimde ve herşeyi bıraktığımda bir de baktım hamileyim :) ilk öğrendiğimde kendime o kadar çok kızdım ki, al iste o kadar da imkansız değilmiş hamilesin mutlu musun simdi diye düşünmüştüm :D bilsem eninde sonunda olacağını en azından 2 yılımı çok daha güzel ve kaliteli geçirirdim ama insan oğlu acele ediyor, isteği hemen olmayınca telaş yapıyor halbuki unutmasa kendisi için en doğrusunu ayarlayan bir yaratıcı var elhamdulillah...

Bu arada bana doktorum aşılama önermemisti klomenden cok fazla farkı yok demişti. Gereksiz yere klomen ve aşılama yaptırmak da ilerde tüp bebeğin tutma şansını düşürüyor dedi..
O yüzden simdi benim de sana tavsiyem kendine bir sınır belirle, ornegin ben kendime demiştim ki 29 yaşına kadar kendi kendine hamile kalmazsam tüp bebek yaptırcam o zamana kadar da para biriktircem dedim bu beni fikren rahatlattı.

Son olarak eğer kilolaysan muhakkak kilo ver hatta değilsen bile 2-3 kilo ver. Adet görmek için de glucophage diye bi seker ilacı kullaniyordum bilmiyorum sen de kullanıyor musun.. ayrıca bal çörek otu tarçın karışımı kullandığımin pesine hamile kaldım etkisi var mi gerçekten bilmiyorum ama sen şifasını Allahtan umarak bu niyetle yemeyi dene inşallah sen de en hayırlı en yakin zamanda mucizene kavuşursun canım benim :KK68:

Ben ilk basta aslında anne olmaya hazır oldugumdan bile emin olmayarak çalışmalara başlamıştım. Genç kızken doktorum zor olacağını söylemişti ayrıca bir de kuzenim ayni hastalıktan dolayı epey tedavi görerek çocuk sahibi oldu ben de anne olmayı çok istediğimde geç kalmis olmaktan korktum ve Allah ne yazdıysa o dedik çıktık bu yola... sonra tedaviler testler (özellikle 15-20 kere negatif çıkan hamilelik testi) artık beni yıpratmaya başladı.. Artik ümidim tükenip "önemli olan bebek sahibi olmak değil benim ruhen ve bedenen sağlıklı olmam" dediğimde ve herşeyi bıraktığımda bir de baktım hamileyim :) ilk öğrendiğimde kendime o kadar çok kızdım ki, al iste o kadar da imkansız değilmiş hamilesin mutlu musun simdi diye düşünmüştüm :KK70: bilsem eninde sonunda olacağını en azından 2 yılımı çok daha güzel ve kaliteli geçirirdim ama insan oğlu acele ediyor, isteği hemen olmayınca telaş yapıyor halbuki unutmasa kendisi için en doğrusunu ayarlayan bir yaratıcı var elhamdulillah...

Bu arada bana doktorum aşılama önermemisti klomenden cok fazla farkı yok demişti. Gereksiz yere klomen ve aşılama yaptırmak da ilerde tüp bebeğin tutma şansını düşürüyor dedi..
O yüzden simdi benim de sana tavsiyem kendine bir sınır belirle, ornegin ben kendime demiştim ki 29 yaşına kadar kendi kendine hamile kalmazsam tüp bebek yaptırcam o zamana kadar da para biriktircem dedim bu beni fikren rahatlattı.

Son olarak eğer kilolaysan muhakkak kilo ver hatta değilsen bile 2-3 kilo ver. Adet görmek için de glucophage diye bi seker ilacı kullaniyordum bilmiyorum sen de kullanıyor musun.. ayrıca bal çörek otu tarçın karışımı kullandığımin pesine hamile kaldım etkisi var mi gerçekten bilmiyorum ama sen şifasını Allahtan umarak bu niyetle yemeyi dene inşallah sen de en hayırlı en yakin zamanda mucizene kavuşursun canım benim :KK68:

Amin cnm ins.71 bazen 72 kiloyum cnm.wermem gerek evet.sen kac kilosun.gecenki asilamamda bende yedim bal tarcin aslinda :(ben 3 ay glifor ictim cnm gunde 1000 mg bikere etkisini gormedim yani.reglimi bile gtirmedi.ben kendi kendime regl olsam umudum artcak ama olmuo isteeee

Amin cnm ins.71 bazen 72 kiloyum cnm.wermem gerek evet.sen kac kilosun.gecenki asilamamda bende yedim bal tarcin aslinda :KK43:ben 3 ay glifor ictim cnm gunde 1000 mg bikere etkisini gormedim yani.reglimi bile gtirmedi.ben kendi kendime regl olsam umudum artcak ama olmuo isteeee

Ben 154 boyunda ve 52-53 kilolardaydım. Sonra özellikle bir caba göstermeden 50 kiloya düştüm ve hamile kaldim.
Glucophage 850 mg ve sabah aksam kullandım tam 6. ay hamile olduğumu ogrendim. İnşallah sen de elinden geleni yapıyorsun gerisi Allahın takdiri artık. Hayatı kendine ve eşine zehir etmeden bu günlerin tadını çıkarmaya bak canım eninde sonunda olacak inşallah için rahat olsun :)

Ben 154 boyunda ve 52-53 kilolardaydım. Sonra özellikle bir caba göstermeden 50 kiloya düştüm ve hamile kaldim.
Glucophage 850 mg ve sabah aksam kullandım tam 6. ay hamile olduğumu ogrendim. İnşallah sen de elinden geleni yapıyorsun gerisi Allahın takdiri artık. Hayatı kendine ve eşine zehir etmeden bu günlerin tadını çıkarmaya bak canım eninde sonunda olacak inşallah için rahat olsun :)

Kilon cok iyimis cnm benimde boyum 1.65
Ims gelir cnm ins.sen ozaman 5ay kullandin seker ilacini ??peki kullanirken ilaci adetlerin kendi geldimi?

Kilon cok iyimis cnm benimde boyum 1.65
Ims gelir cnm ins.sen ozaman 5ay kullandin seker ilacini ??peki kullanirken ilaci adetlerin kendi geldimi?

Sen de 5 kilo kadar versen bence adet görmeye başlarsın canım. Sende insulin direnci var miydi? Ben ilaç kullanırken bazen 30 günde bazen 40 günde adet görüyordum kendi kendime ama başka bir doktor günde 2 tane içtiğim için adet gorebildigimi söylemişti belki sen 1 içtiğim için etki etmemişti bilemedim... 5 değil 6 ay içtim ve pek çok forumda okudum 6 ayda etki ettini

Sen de 5 kilo kadar versen bence adet görmeye başlarsın canım. Sende insulin direnci var miydi? Ben ilaç kullanırken bazen 30 günde bazen 40 günde adet görüyordum kendi kendime ama başka bir doktor günde 2 tane içtiğim için adet gorebildigimi söylemişti belki sen 1 içtiğim için etki etmemişti bilemedim... 5 değil 6 ay içtim ve pek çok forumda okudum 6 ayda etki ettini

Yok cnm 65ken de gormuodum.sinirden pkodan kilo aliom iste.aynen cnm simdi bende onu dusundum.gunde 1kere 1000mg iciodum ben glifor du hapin adi.onceki doktorum verdi ama bu yeni doktor wermedi blmiom ki..bakalim simdi tarlusal icip regli gtircem herzamanki gbi:( sorasi 2.asilama olcak nasipse eger

Yok cnm 65ken de gormuodum.sinirden pkodan kilo aliom iste.aynen cnm simdi bende onu dusundum.gunde 1kere 1000mg iciodum ben glifor du hapin adi.onceki doktorum verdi ama bu yeni doktor wermedi blmiom ki..bakalim simdi tarlusal icip regli gtircem herzamanki gbi:KK43: sorasi 2.asilama olcak nasipse eger

Herkesin durumu farklı oluyor demek ki canım... inşallah bu sefer hayırlısıyla aşılama ile yarar, senin için dua edeceğim :KK68:

Emira SY Emira SY canım sana bi sorum olcak insülin direnci nereden anlaşılıyo bana gercekten dr hıcbısey söylemedi aclık kan sekerım 101 cıkmıştı bı de ya pco var prolaktın de yüksek bende

Emira SY Emira SY canım sana bi sorum olcak insülin direnci nereden anlaşılıyo bana gercekten dr hıcbısey söylemedi aclık kan sekerım 101 cıkmıştı bı de ya pco var prolaktın de yüksek bende

Canım pcos olanların çoğunda insulin direnci var özellikle kiloluysan ve ne yaparsan yap kilo veremiyorsan insulin direncinden şüphe ediyorlar. Kanda birden fazla değerin oranlamasina bakarak söylüyorlar insulin direnci var mi yok mu diye... doktor bakmadıysa sen uyar, baktırmak istiyorum de. Çözümü de bu bahsettiğim seker ilaçlarıyla oluyor ama insulin direnci ihmal edilirse seker hastalığına dönüşme ihtimali oluyormuş Allah korusun...

Canım pcos olanların çoğunda insulin direnci var özellikle kiloluysan ve ne yaparsan yap kilo veremiyorsan insulin direncinden şüphe ediyorlar. Kanda birden fazla değerin oranlamasina bakarak söylüyorlar insulin direnci var mi yok mu diye... doktor bakmadıysa sen uyar, baktırmak istiyorum de. Çözümü de bu bahsettiğim seker ilaçlarıyla oluyor ama insulin direnci ihmal edilirse seker hastalığına dönüşme ihtimali oluyormuş Allah korusun...

bana doktor hiçbirşey söylemedi başka dotora gitmeyi düşünüyorum işlere göre kendimi ayarlayıp cok az yiyorum öyle kilo almıyorm yoksa yapım kilo almaya çok müsait

5 senedir pco hastası olduğumu biliyorum. 8 aylık evliyim ve çocuğun zor olur demelerine rağmen klomenle ilk ay hamile kaldim. Bende çok stres yapmıştım hatta bunalıma bile girdim nisanliyken. Tavsiyem stres yapmayın takmamaya çalışın birde kilo çok etkiliyor kilo almamaya özen gösterin bunu doktorda söylemistir belki
maşallah ya Rabbim kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah ... bizlere de nasip etsin ... bende de pko var ve pko olduğumu 1,5 ay kadar önce öğrendim. kilo vermek yerine almamak olsa keşke sürekli alıyorum ve az yiyorum

maşallah ya Rabbim kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah ... bizlere de nasip etsin ... bende de pko var ve pko olduğumu 1,5 ay kadar önce öğrendim. kilo vermek yerine almamak olsa keşke sürekli alıyorum ve az yiyorum

hormonlarına baktılar mı canım

Merhaba encriii canını sıkmanı gerektiren bi durum yok bence, pko yumurtlama kAlitemizi etkiliyor, yani normal bir insan 15. Gün ovülasyon gününde oluyorsa bizde değişiyor, bunuda iyi bir doktor klomen gibi yumurta geliştiren ilaçlarla takibe alıp ya doğal yoldan catlatmasını bekliyor yada catlatma iğnesi verip kocacıgınla da buluşmaa ödevi yazıyor iyi takip sonucu aynı sıkıntıdan 2. Ayımda hamile kaldım cok sükür darısı basına
inşallah benimde sizin gibi olur ya benim de ikinci klomen tedavim

Back