kızlar dinimizde bile hamile ve emrizen kadınlara Allah hak tanımış kolaylık sunmuş..bunun bir günahı yok ve hamilelik dönemi bitince kazasını yapabilirsiniz.doktorlar bile hamilelik döneminde kesinlikle orucu önermezsen neden denemeye bile kalkışıyosunuz.hamilelik kolay ve rahatta geçse bebeği tehlikeye atmanın hiçbir anlamı yok...vücud direnciniz düşer ve hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...hamilelik döneminde suyun çok önemi var lütfen yapmayın dinen bile sakıncalı olmayan bir durumda diretmeyin bebeğiniz herseyden önemli sonra sorunlar yasamayın arkadaslarım inanın Allaha çok sükür sorunsuz sıkıntısız hamilelik geçiriyorum ama oruç tutmayı hiç aklıma bile getirmedim hele hele doktor sakıncalı dedimi bitmiştir olay kızlar alt tarafı dokuz ay sonra istediginiz zaman bol bol kazasını yaparsınız.....tabi bu benim düşüncem ama hiç bir doktorunda oruç tutmanızda sakınca yoktur diyecegini sanmıyorum...genede tutuyosanız Allah kabul etsin ne diyim..
kendinizi zorlamaya kalkmayın sakın...kolaylık varken zorlaştırmayın...bebekleriniz sizden gıda bekliyor...hamile kadınlar günde 6 öğün beslenmeli , 3 litre sıvı tüketmeli...oruçluyken aniden tansiyonunuz düşebilir....kan şekeriniz de bir anda düşebilir..bunlar hem sizin hem de bebeğinizin yaşamını tehlikeye atar arkadaşlar...kahramanlık yapmaya gerek yok diye düşünüyorum..tutanlarınkini allah kabul etsin..ancak tekrar ediyorum her 2 canı da tehlikeye atmayın..geri dönüşü olmayabilir...
vala kolay gecti bi zorlugunu gormedimm
tabii son dakikalar gecmek bilmiyor ama olsunn
insan huzur doluyorr
yarin yine tutucam insallahhh
ama esim bisey olursa affetmem diyoooooooooooooooo
17. haftamdayım..kendimi çok şükür iyi hissediyorum..ancak oruç tutup tutmama konusunda tereddütlüyüm.kendimden değilde bebeğimden korkuyorum.doktorumada ulaşamadım.sizler ne yapacaksınız?kazaya bırakırsam sonra tutamamaktan korkuyorum.
tutabilenler tutar bunun kahramanlıkla alakası yok:mymeka:
arkadaslar Allah kolayligini verir ne demek. bunun size kolay gelip gelmemesiyle ilgisi yok ki. bizler karnimizdaki her seyiyle bize ve yedigimiz besinlere muhtac bebislerimize iyi bakmak zorundayiz. hemilelikte beslenmenin ne kadar onemli oldugunu biliyoruz hepimiz.
amniyon sivisinin yenilenmesi icin gunde 3 litre falan su icmemiz gerekiyor. sik sik beslenmemiz gerekiyor. kazasini falan dusunup bencillik yapmis olmuyor muyuz sizce.
kusura bakmayin arkadaslar kimseyi kizdirmak istemem ama dinimiz tutamayacak durumda olanlara bunu mecbur kilmiyor. anne karninda gelismekte olan bir bebegi 15 saat ac ve susuz birakmak dinimizce uygun degil aslinda. ben hic dusunmeden normak beslenmeme devam ediyorum. hic de dusunmuyorum ne olacak nasil kazasini yapacagim zor olur falan diye. hic bir sey bebegimden kiymetli degil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?