kızlar oruç tutabilecekmisiniz..

bende kilo ve su kaybı olduğu için geçen hafta serum takıldı bu hafta için hastaneye yatırırız dedi dr ama şimdilik kendimi iyi hissediyorum çok şükür ama bir kaç hafta sonra oruca başlamak istiyorum allah izin verirse tutabilenin orucunu allah kabul etsin

kızlar dinimizde bile hamile ve emrizen kadınlara Allah hak tanımış kolaylık sunmuş..bunun bir günahı yok ve hamilelik dönemi bitince kazasını yapabilirsiniz.doktorlar bile hamilelik döneminde kesinlikle orucu önermezsen neden denemeye bile kalkışıyosunuz.hamilelik kolay ve rahatta geçse bebeği tehlikeye atmanın hiçbir anlamı yok...vücud direnciniz düşer ve hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...hamilelik döneminde suyun çok önemi var lütfen yapmayın dinen bile sakıncalı olmayan bir durumda diretmeyin bebeğiniz herseyden önemli sonra sorunlar yasamayın arkadaslarım inanın Allaha çok sükür sorunsuz sıkıntısız hamilelik geçiriyorum ama oruç tutmayı hiç aklıma bile getirmedim hele hele doktor sakıncalı dedimi bitmiştir olay kızlar alt tarafı dokuz ay sonra istediginiz zaman bol bol kazasını yaparsınız.....tabi bu benim düşüncem ama hiç bir doktorunda oruç tutmanızda sakınca yoktur diyecegini sanmıyorum...genede tutuyosanız Allah kabul etsin ne diyim..

Kesinlikle birebir katılıyorum...

bende hamilelikte oruca karşıyım düşünsenize bebeniz sizin yediklerinizle besleniyo o küçücüğü aç mı bırakacaksız.hem Allah katında hiç bir günahı yok..

kızlar ben niyetlendim allaha şükür acıkıp susamadım :Saruboceq: bolbol yatıyorum uzanıyorum.sahurda cok yedim cok su içtim.allahım bebeklerimizi korusun.benim annemde tutmus cok şükür saglıklıyım ben.benim kızımda ben gibi olsun inşallah:asigim:

kızlar bende niyetliyim normalden daha fazla dinamiğim kızım da aynı şekilde hareketleri normal azalma yok yani rabbim kolaylığını veriyo

kendinizi zorlamaya kalkmayın sakın...kolaylık varken zorlaştırmayın...bebekleriniz sizden gıda bekliyor...hamile kadınlar günde 6 öğün beslenmeli , 3 litre sıvı tüketmeli...oruçluyken aniden tansiyonunuz düşebilir....kan şekeriniz de bir anda düşebilir..bunlar hem sizin hem de bebeğinizin yaşamını tehlikeye atar arkadaşlar...kahramanlık yapmaya gerek yok diye düşünüyorum..tutanlarınkini allah kabul etsin..ancak tekrar ediyorum her 2 canı da tehlikeye atmayın..geri dönüşü olmayabilir...

bende çok tutmak istedim ama doktorumuz kesinlikle yasak deyince ses çıkaramadım günde 3 defa progestan içtiğim için bırakma şansım da yok benim son hız mide bulantılarımda devam ediyor o yüzden hiç denemedim ama inşallah daha sonra tutucam allah ömür verirse

tutabilenler tutar bunun kahramanlıkla alakası yok:mymeka:

vala kolay gecti bi zorlugunu gormedimm
tabii son dakikalar gecmek bilmiyor ama olsunn
insan huzur doluyorr
yarin yine tutucam insallahhh
ama esim bisey olursa affetmem diyoooooooooooooooo

vala kolay gecti bi zorlugunu gormedimm
tabii son dakikalar gecmek bilmiyor ama olsunn
insan huzur doluyorr
yarin yine tutucam insallahhh
ama esim bisey olursa affetmem diyoooooooooooooooo

benim eşimde kızıyooo kafamçokkarıştı bende yatıştırıyom zorla :1hug: ama susuyorsun diyo sanki kendi susamıyormus gibi :roflol: ama allah kolaylıgını verdi kızlar zorlanmadım gercekten.zorlansam tutmam bi daha ama yarında tutucam inşallah

canım ben dr'uma sordum bu soruyu orucun bir zararı yokmuş tutabilirsin bende öyle yapıyom.dr'un birkaç tavsiyeside oldu azar azar ve sık sık yemek yiycekmişim kuwwetli olcakmış aldığım gıdalar ve mutlaka bol su içicem.hadi sanada kolay gelsin dilerim sağsalim kucağımıza alırız bebişlerimizi inşllh:Saruboceq::CüvCüv:

ilk orucunu tutan arkadaşlar Allah kabul etsin.yarın bende tutucam inşallah.Allahım sabrını verir.bebişlerimizede şifa olur inşallah.

tutabilenler tutar bunun kahramanlıkla alakası yok:mymeka:

hayırdır???? insanların iyiliğine 2 satır yazı yazdım...bu benim yorumum....kendini zorlayanlar da kahramanlık yapmaya çalışıyor bana göre...tutabilen-gücü/kudreti olan ayrı...ama sırf oruç ibadetimi yerine getiricem diye öğüre böğüre tutmaya kalkışanlaraydı lafım...sonuçta pozitif bilim önermiyor....din kolaylaştırmış kaza et diyor...eeee insanoğluna daha ne densin ki????????

kızlar tabiki dinde kolaylık var ama bulantın falan yokken tutmamakta biraz kolaylığa kaçıyo bence.birde emzirirken oruç tutmak daha zor.o zamanda tutamazsak oldu mu 60 gün.. küçücük bir bebekle hemde doğduktan sonra sana daha muhtaç bir bebekle 60 gün kaza yapmak zor bence..

arkadaslar Allah kolayligini verir ne demek. bunun size kolay gelip gelmemesiyle ilgisi yok ki. bizler karnimizdaki her seyiyle bize ve yedigimiz besinlere muhtac bebislerimize iyi bakmak zorundayiz. hemilelikte beslenmenin ne kadar onemli oldugunu biliyoruz hepimiz.
amniyon sivisinin yenilenmesi icin gunde 3 litre falan su icmemiz gerekiyor. sik sik beslenmemiz gerekiyor. kazasini falan dusunup bencillik yapmis olmuyor muyuz sizce.
kusura bakmayin arkadaslar kimseyi kizdirmak istemem ama dinimiz tutamayacak durumda olanlara bunu mecbur kilmiyor. anne karninda gelismekte olan bir bebegi 15 saat ac ve susuz birakmak dinimizce uygun degil aslinda. ben hic dusunmeden normak beslenmeme devam ediyorum. hic de dusunmuyorum ne olacak nasil kazasini yapacagim zor olur falan diye. hic bir sey bebegimden kiymetli degil...

Kesinlikle katılıyorum. Doktoruma sordum. Tutmayacaksın dediği anda bir dakika bile tereddüt etmedim. Eğer ki biz bir bebeğe can vermeye çalışıyorsak onun sağlığı herşeyden önemlidir. Düşünin ki tuttuğunuz oruç nedeniyle bebeğinizde problem oldu. Sakat veya ölü doğdu. Bunun vebalini Allah katında nasıl ödeyeceğiz? Bu tamamen kişisel fikrim ve kesinlikle gebeliğin hangi döneminde olursa olsun Allah'a sığınıp can vermeye çalıştığım bebeğimi tehlikeye atmam. Yüce rabbim öyle büyükki bunu affeder eminim...

evladımı karnımda barındıran Allah,onu su kesesi içinde yaşatan ve kanla besleyen.4 ay boyunca bulantıdan lokma yemeyen ve içmeyen annelerin bebeklerini bile sağlıkla dünyaya bahşeden Allah benim evladımı da besler diye düşünüyorum..ben evladımı gerçek sahibine emanet ediyorum. O emanete hıyanet etmez. yani evet eğer problem varsa eyvallah ama yokken bilemiyorum O nu bize bahşeden sonsuz merhamet sahibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…