kızlar oruç tutabilecekmisiniz..

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
17. haftamdayım..kendimi çok şükür iyi hissediyorum..ancak oruç tutup tutmama konusunda tereddütlüyüm.kendimden değilde bebeğimden korkuyorum.doktorumada ulaşamadım.sizler ne yapacaksınız?kazaya bırakırsam sonra tutamamaktan korkuyorum.

ancak tabiki bebişimin ve benim saglıgım en önemlisi.1 gün denemek istiyorum.eger tutabılrısem en azından bir kaç gün tutarım belkı.birde ramazan ayının bereketınden yarrlanmak ıstıyorum..oruç tutunca insan daha mutlu ve huzurlu oluyor..ama dedıgım gıbı bebeğimin saglıgı öncelıklı..

sahi napcaz biz ramazanda,tecrübeli anneler yardıııııııııımmmmm!!!!!!!!!!

sahi napcaz biz ramazanda,tecrübeli anneler yardıııııııııımmmmm!!!!!!!!!!

internette biraz araştırdım..hamılelıkte oruç için en uygun aylar 3-5. aylar arası dıyor..tabi hamılelıgı normal seyredenler için...annem ve kayınvalıdem hamıle ıken oruc tutmuslar bır sorun olmamıs cok şükür ama bana kıyamıyorlar..sen tutma dıyorlar ikiside..anne yüreği işte..bakalım yarın ola hayrola...allah sabrını verir..

benimde eşim kesinlikle tutmıycaksın diyo. bende korkuyorum bebişime birşey olur diye.. napcam bilmiyorum..

sağol serçe .a.s. ben tam 5 aylık hamileyim,gerçi öğün kaçırınca çok midem bulanıyor,açlığa tahammul edemiyorum hamilelikten dolayı,çok şükür hiç orucumu bırakmadım ama, bende bir gün deniyebilirim

bende bır ögün yemeyınce midem kazınıyor..bakalım hayırlısı..hihoyyyt

hiçbir doktor tutabilirsiniz demiyo. su ve tuz kaybı olacağından kesinlikle tutmayın diyorlar. Önemli olan bbişlerin sağlığı hanımlar. Sonra kaza yapılır

valla benim doktorum tutmamamı söyledi 12 saat bebeklerde aç ve suzuz kalınca beyindeki hücreler için iyi değil dedi beyin oluşumu devam ettiği için sakıncalıymış.

Ben de tutmak isterim ama 3-4 saatte bir acıkıyorum, yemeyince zaten düşük olan tansiyonum dibe çöküyor.Çok susuyorum biirde. Ben de düşündüm en iyisi fidye vermek dedim. Günlüğü 3 YTL ymiş.Tüm ramazanın fidyesinin yemeğinin parasını bir muhtaç kişiye verdim.İnşallah Allah kabul eder.

canım işte hamileysen fidye veremiyorsun...kaza yapabilirsin...hamılelık mazaret sayılmıyor dıye bılıyorum..

ben de bu başlığı açmak için girmiştimkaydirigubbakcemile3
ben tutamıcam heralde 32. haftanın içindeyim ama sonra 30 günü nasıl kaza ederim bilmiyorum:çok üzgünüm:
ama yarın bi denicem bakalım tutabilecek miyim, çünkü ben de ramazanın bereketinden yararlanmak istiyorum:asigim:

malesef tutamayacagim.dr um izin vermedi..
bol bol su icmem gerekiyor,ve ac kalinca tansiyonum dusuyor o yuzden tutamayacagim...Allah im saglik versin insallah dogum yaptiktan sonra kisin kisa gunlerde tutarim yeter ki bebisim iyi olsun....

canım işte hamileysen fidye veremiyorsun...kaza yapabilirsin...hamılelık mazaret sayılmıyor dıye bılıyorum..

haklıymışsın ya , şimdi araştırdım biraz.Ben bilmeden ödedim artık, geri almayacağıma göre helal olsun n'apalım.Kaza yapmak lazımmış tutamayınca.Diyor ki yazıda:

Hamile veya emzikli kadınlar, ister kendilerine, ister çocuğa oruç tutmanın zararlı olacağından korkarlarsa, orucu tutmayıp daha sonra kaza ederler, fidye ödemezler. Çünkü her iki durumda da çocuğun bakımı ve sağlığını korumak farzdır. Hz.Peygamber (s.a.) şöyle buyurur: "Yüce Allah, yolcudan orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Gebe kadınlar ile emzikli kadınlardan da orucu kaldırmıştır." (Tirmizî, edâhî, 10; Nesâî, sıyâm, 50, 51, 62; İbn Mâce, sıyâm, 3, 50) Hamileliğinizin son döneminde bebeğin beslenme ihtiyacının daha da arttığını ve iki can taşıdığınızı düşünerek, oruç tutmasanız daha uygun olacak gibi görünüyor. Daha sonra uygun zamanda kaza edersiniz. Bu, size dinen tanınan bir kolaylıktır. Vicdanen rahatsız olmanıza hiç gerek yok. Tam tersine, dinimizin tanıdığı bu kolaylıktan dolayı çok çok şükretmelisiniz. Yüce Mevlâm kolay bir doğum ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmenizi nasip etsin.

arkadaşlar bende sizin gibi biraz tereddütlüyüm.tutsammı acaba bigün denesem diyorum.bende 5 aylık hamileyim.kendimi allaha şükür çok iyi hissediyorum.zaten düşündüğüm bebeğim.ben açlığa dayanırım da susuz kalınca bişey olurmuki acaba.doktorumda hamilelerde hiç tvsiye etmiyoruz dedi.ama yinede ben tutmak istiyorum.ayyy karar veremiyorum.napsak acabaCADIARZU

serçecikçiğim oruç tutmak farzdır.Ama sen kendine oruç tutarken bilki bebişine de tutturuyorsun sana günahı yok bilesin bebeğinin gelişme dönemindesin yediklerine dikkat ettiğin kadar yemediklerine de dikkat etmelisin.Daha sonra peyder peyi tutarsın belliki 3 aylarda hamile kalmışsın rabbim zaten hesabını yapmıştır onun.Sen bebişini aç bırakma unutmaki sen mutluysan oda mutlu.....İnşallah seneye .....ben öyle yaptım....tutarsan arife günü tutarsın o zaman kuşlar bile tutarmış tıpkı senin gibi serçecik...

ben iki hamileligmdede tuttum ama o zama daha baslardaydik simdi 7 aya girdik tutamiyacam galiba bide bizim burda iftar tr saatiyle 9.30 cok uzun bura saatiylede 8.30 yani zor günler kisa olsa keske tutabilsem

hamilelik özür halidir arkadaşlar..
günler çok uzun ve bebeğin beslenmesi tamamen anneye bağlı...
ibadet sizi zorlamadan yapılmalıdır...
ben tutamayacağım ve tutulmaması gerekli diye de düşünüyorum...

kizlar mamaizi simdi yedikk niyetlenicem insllah bi gun deniycemm bizde 8.30 da aciyoruzz
rabim sabrini verir insallah

bende niyetlendim inşalah tutabilirim bakalım dr gece sahuru kuvetli yaparsan tutabilirsin dedi hakkımızda hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…