• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme kızlar nolursunuz bana bi akıl verin moralim çok bozuk

acbc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
151
2
118
Ankara
Kızlar 22,09 da geçtiğimiz cumartesi erkek arkadaşım ve ailesi bize geldiler. Tanışma amaçlı. Çayın yanına güzel ikramlarla bayanları bir odada, erkekleri salonda ağırladık. Tanışma çok güzeldi gayet içime sindi. Bu hafta sonu cumartesi günü de istemeye gelecekler.Ama erkek arkadaşım istemeye gelirken en az 20 en fazla 25 kişi geleceklerini söyledi.Bizde en az 15-17 kişi varız.Nerden baksanız evde 40 kişi olacağız. evimizde geniş sayılmaz 90 m2. o yüzden salonumuz odalarımız küçük. biz ayrı bir yerde zaten nişan yapmayı düşünmüyorduk. çünkü düğünü kasım ayı gibi istiyoruz. evde isteme ve yüzük takılacak. Şimdi esas mesele şu bazı evli arkadaşlarım eviniz küçük oldugu için evde 40 kişiye ikram yapmak servis yapmak zor oluyor biz evde yaptık pişman olduk herkes sıkış sıkış kimin ne yediği içtiği belli olmuyor oyüzden ailesi gelsin kahveleri yap isteme olsun yüzük takılsın ondan sonra baban yerimiz dar oldugundan ikram evde zor olur diye düşündük biz bi yer tuttuk buyrun gidelim desin dediler. bende güzel bi yerle görüştüm canlı müziği var oraya gidicez yemek yicez pasta kesiicez foto çekip eve geleceğiz.Ama yok babam daha kızı istemeden ben nişan yeri mi tutucam dedi açtı ağzını yumdu gözünü. madem nişan yapmak istiyorsunuz bu hafta gelsinler sonraki hafta nişan yapalım dedi.Bende dedim baba amaç nişan yapmak değil istemeye kalabalık gelecekleri için evde küçük oldugundan evdeki ikramı dışarda vermek hepsi bu.Ama Anlatamıyorum bir türlü. Anneme diyor kızını daha istemeden göndermeye ne meraklısın falan filan. Bana bi akıl verin lütfen sizin başınıza böyle şeyler geldi mi siz nasıl yaptınız? benim dediğim mantıklı mı sizce ?

Canlarım hadi bi cvp yazın lütfen evet senin dediğin mantıklı ya da yok olmaz şöyle diye lütfeen lütfeeennn :(

Canım sonuçta tanışma gerçekleşmiş, isteme olucakmış sadece ve ikram. Yani yer fikri bana çok mantıklı geldi, sonuçta nişan istemiyormuşsunuz. Ama babanıda anlamak lazım. Yada şöyle olabilir. Kız isteme ve kahve faslında kalabalık olmayın, sadece damadın ailesiyle sizin aileniz olur, yada max. tanışma günkü gibi olur. Ondan sonrada bi kaç gün sonraya yada babanın deidği gibi 1 hafta sonraya bi yerde yemek yersiniz. Hem ikram olur hem herkes gelir, adeta ufak bir nişan gibi olur. Amaç bütün yakın çevreyi davet etmekse eve tıkıştırmanın bir anlamı yok, içinize sinmezse yüzüklerinizide yemek yiyeceğiniz yerde takarsınız?

40 kişi diye okuyunca tekrar düzeltmek istedim :D biz nişan istiyoruz, erkek arkadaşımın tarafı nişan için max 25 kiş,, söz istemeyede sadece kendi ailesi gelicek ;)

Son düzenleme:
canım rahat ol =) bizim evde rahat 50 kişi vardı isteme ve yüzük takıldı nişan oldu yanii masanın üstüne herşeyi koyduk self servis herkes istediğini aldı benimde ekim sonu oldu ben çok stres yapmıştım ama zaten çoğu kişi ayakta hizmet yapıyor her odada oturan vardı ama çok keyifli ve sıcak bir ortamda oldu o yüzden rahat ol

bence evin küçüklüğünü hiç dert etme,kızımın nişanını evde yaptık ve yaklaşık 45kişiydik.bütün yiyecekleri masaya yerleştirdik erkeklerin yiyeceklerini biz verdik kalan herkes kendisi ne istiyorlarsa aldılar,inanki canım erkeklerden ve yaşlı bayanlardan başkada oturan olmuyor.he birde ben evin sandaliyeleri yetmez diye dışardan temin ettim ama gerek bile kalmadı herkes bir telaş resim çektirmeye çalışıyorlar nebileyim yiyecek almaya vermeye çalışanlar oluyor,onun için hiç sıkıntı yapma bence babanda haklı gelenleri evden al bidaha başka yere götür pekte uygun değil gibi ayrıca hayırlı olsun allah tamamına erdirsin

canım rahat ol =) bizim evde rahat 50 kişi vardı isteme ve yüzük takıldı nişan oldu yanii masanın üstüne herşeyi koyduk self servis herkes istediğini aldı benimde ekim sonu oldu ben çok stres yapmıştım ama zaten çoğu kişi ayakta hizmet yapıyor her odada oturan vardı ama çok keyifli ve sıcak bir ortamda oldu o yüzden rahat ol

zaten biz saat 10 gibi gençler olarak kalktık eğlenmeye gittiğimiz için aileler evde oturdu

bizim evimiz 55 metrekare ve benim sözümde 40 kişi sığdık eve :) mutfağımıza normalde iki üç kişi bile yanyana zor sığar ama her türlü ikram da servis de oldu. birazcık sıkıntı oluyor tabi ama hiç bu kadar dert etme. böyle zamanlarda babalar anneler biraz stresli oluyor normal şeylere bile ters cevap verebiliyorlar. senin fikrin güzel tabi ama baban mutsuz olacaksa hiç zorlama derim ben. inan heyecandan mutluluktan ne olduğunu anlamayacaksın bile. herkes bir işin ucundan tutuyor ve herşey halloluyor. :16:

valla evin küçüklüğünü çokta dert etme bence
bizim evimizde ufak 110 m2
ve cumartesi günü nişanım olacak
60 tane tabure kiraladım
koridora yatak odasına falan koycam artık herkes bir yer bulup oturacak
yaklaşık 100 kişi olcaz çünkü

ikramı da dışarda hazır poğça ve kurabiye dağıtcaz yanına meyve suyu yine hazır
tamamdır
pasta da yaptırsak mı diye düşünüyorum ama hala emin değilim o konuda
sende dert etme babanın dediği de mantıklı çünkü

bence baban haklı.. açıkçası bana da dışarda yapmak mantıksız geldi..
o kadar kişi sığarsınız bence herkes bişeylere el atıyor zaten bir arkadaş da demiş kimse oturmuyor
tabaklara da börek mesela gül böreği gibi yanına kek birkaç tane tuzlu kurabiye bir de pasta tmamdır
daha ne olsun gayet de güzel olur biz günlerimizde 25-30 kişi oluyoruz da o kadar kişiye 15 çeşit yapıp dağıtıyoruz
hiç kafanı yorma topla arkadaşlarını hepsi yardım etsinler gayet de güzel olur

Yer okadar sorun olmamalı bi misafir geldiğinde tabik onu rahat ettirmek isticeksin bu normal ama öyle zaman gelince 3kişi olsan eve sığılmaz öyle zaman gelirki 40 kişide sığar 50 kişide okadarda küçük değil bence sen keyfine bak hiç bişeye streslenme elinden geleni yap milletide düşünme kendini ve mutluluğunu düşün sen rahat et o yeter

evin küçüklügüne takma canm bizim ev de küçük nişanlımın ailesi çok geniş aile yaklasık 60 kişi rahtlıkla sıgdık..baban haklı salona hiç gerek yok üzmeyelim babamızı çok lazım olacak o sana ;)

Ben şunu anladım ki babalar böyle zamanlarda çok hassas oluyorlar...Baban bi nebze doğru söylemiş sen üzme skma babann canını şu an baba evndesn istediği gibi olsun...Üstesnden gelirsinz korkmasn gözünz canm aile olucaksnz sizlerde ilerde ...

mantıksız bence.

Back