Bebek Beslenmesi kızlar nolur yardım edin nolur yaaaa

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

brengarenk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
114
1
kızlar benim oğlum yarın tam 8 aylık olucak 6 ay sadece anne sütü ile beslendi aslında sorun herkesle aynı emmeme sorunu ama inanın çok üzülüyorum evet biliyorum hiç anne sütü alamamış bebişlerimizde var ama sütüm varken memeyi alamaması çok zoruma gidiyor biberon ve emziği alıyor sabah 9 gibi kahvaltı 12 gibi meyve 3 gibi çorba yada püre 6-7 gibi yoğurt 8-45 tede en son muhallebisini yiyor gece 2 de kalkınca devam sütü sonra saat 5 te kalkıyor o zaman su veriyorum en son 8 -9 gibi kalkıyo.. ve gün içerisinde sadece 2 kere uyuyor 20 dk 20 dk ... 15 20 gün öncesine kadar sadece gündüzleri uykuda emiyodu gece emmiyodu şimdi ne gece ne gündüz emiyor çok üzülüyorum dr 2-3 gün ek gıda verme aç kalsın dedi ama 7-8 saat aç kalabildi dayanamadım mama verdim ayakta emzirdim şarkı söyleyerek emzirdim yanına yattım üstüme koydum karanlıkta denedim şekerli şeylerin yasak olduğunu bile bile göğsüme sürdüm bi kereye mahsus onu bile yaptım ama yok yok devamlı deniyorum ama kucağıma aldığım anda uykuda kafayı çeviriyo yanına yatıyorum arkasını dönüyo emziği çekip memeyi veriyorum bağırmaya başlıyo dün silikon meme ucu aldım avent marka meme ucum ona çok uzakta kaldı dpğrumu yaptım bilemedim zaten büyükte geldi ağzına heralde yada ben beceremedim uyuyodu ağzına gelince uyandı ( ne yapçam bilmiyorum allah aşkına bi fikir verin kızlar ya bıraksın istemiyorum emzirmeyi çok istiyorum

canım dönem dönem bebekler emmeyi reddedebiliyor.Sıcaktan olabilir belki sütün az geliyordur emerken sıkılıyordur yavrun.Bebeğin 8 aylık olmuş uzun süre aç bırakmayı dene.7 saate kadar aç durabilirler korkma aç bırak ve ek gıda da verme sonunda sen galip geleceksin inşallah.

dönemsel bir şey olabilir,kısa bir süre sütünü sağıp az akışlı bir biberonla vermeyi dene.ama az aksın.

bence şükretmelisin,en azından düzenli bir beslenmesi var ve biberonu alıyor.

benim kızım beni emmediği gibi biberon da almadı,çok uğraştım.

emzirmek büyük bir nimet,inşallah bırakmaz,uykulu anlarda falan devam et.ya da aç uyut ve uyandığında,yarı uykulu halde emzirmeyi dene.

nergisayşe ve esra çok teşekkür ederim cevapladığınız için sanırım sorunu buldum biraz fazla ek gıdaya yüklenmişim her anne gibi sanki bebğim açmış gibi bi kaşık daha bi kaşık daha e çocuğa emmeye yer kalmıyomuş ek gıda miktarlarını azalttım şimdi arada bide olsa emiyo bunada şükür ne diyim yanlız bi sorum daha olucak sizlere cevap verdiğiniz için sizlere diyorum yanlış anlaşılmasın akşamları muhallebi veriyodum karnı tok uyusun diye şimdi muhallebi vermiyorum mama veriyorum saat 8*45 gibi 150 cl civarı ama gece saat 1-2 gibi emzirmeyi deniyorum emmiyor ama yine biberon maması veriyorum alıyor o neden olabilir bide sizin bebişleriniz gündüz uyanıkken emiyolarmıydı benimki emmiyor alttan 2 dişi var veletimin :)) ısırıp duruyor yada ilerleyen zamanlarda emmek istermi buda normalmidir şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkür ederim...

canım sana bu konuda yardımcı olamıcam çünkü benim bebeğim 1,5 ay emdi o da zorla.Ben 6.aydan sonra uymadan yarım saat önce muhallebi veriyordum maaşallah 5 saate kadar tok tutuyor.Gece uyuyorsa emzirmek için uyandırma derim ben ama sen bilirsin yinede.

tatlım yanlış anlama ama sanki bana çok yediriyomuşsun gibi geldi,o yüzden emmediği ortada,aynı hatayı 6.aya başladığımızda bende yaptım,kızım emmeyi azaltmıştı,sonra normale döndük,ikimizde alıştık ek gıda dönemine:))) ben muhallebi vermiyorum çünkü emmeyi azaltmasını istemiyorum ,uykum bölünsün çok önemli değil yeterki sütüm varken 2 yaşına kadar emsin,sütüm olmasa ver muhallbiyi tok tutar uyur,bzimki 12 e uyanır,önce kahvaltı ,uykudan sonra çorba yanında bazen tavuk,yatmadan öncede meyve,gecede kalkar emmeye 2 saatte bir uyanır ,buarada sennkide 8 aylıkmış,kaç kilo kaç cm oldu kuzucun,bide üzülme sütün azalmasın emer o dönem dönem olur öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…