Kızlar Nikah Planım Nasıl Sizce? Lütfen Yorumlarınızla Bana Yardım Edin!!!

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
26 Mayısta nikahım olacak. Ama ailemizdeki birkaç kişinin ciddi rahatsızlıkları nedeniyle düğün değil sadece nikah yapacağız. Davetlilerin sıkılmasını istemiyorum ama oyun olmadan nasıl geçecek bilemiyorum. Buradan okuduklarımla edindiğim fikirlere göre şöyle bir plan yaptım.

Nikah saati: 19:30 yazarız davetiyeye. Biz saat 20:00 da gelir ve direkt nikah masasına otururuz. Sanırım nikah 15 dakika kadar sürer. 20:15'de pasta kesimi yapılır sanırım bu arada saat 20:30'u bulur. Bir yandan pasta servisi yapılırken biz de masaları dolaşır hem hoşgeldiniz der hem de nikah şekerimizi dağıtırız. 1 saat kadar da bu dolaşma işi sürse saat 21:30 olur. 21.30 da takı töreni başlar ve en fazla 45 dakika ya da 1 saat da takı töreni sürse fotoğraf çekimiyle beraber 22:30 da son bulur. Bu arada fonda sürekli müzik olmalı diye düşünüyorum ama ne tür bir cd hazırlayacağım bilemiyorum. İkram olarak sadece kola, pasta ve kuruyemiş olacak. Yeterli olur umarım. Siz ne önerirsiniz bana insanlar sıkılsın istemiyorum.

canım naparsan yap hep elestrıcek bısey bulurlar dugunlerde cok sıkıcı ona bakarsan bence planın ıdeal bıde gelıcek davetlılere baglı aslında ne tur muzık kullanıcagın bence bı organızasyon sırketıyle gorusmelısın.

Arka fonda çalacak müzik Türkçe mi olsun istiyorsunuz? Yoksa yabancı müzik de olur mu?

Ayrıca davetliler toplamda kaç kişi?

Gelecek olanlar hastalık sebebi ile eğlence yapılmayacağını biliyorlar mı?

Ve aileler nereli? Misafirlerin genel bir eğitim profilini çizebilir misiniz?

Bu kadar soruyu daha önce aynı durumu yaşayan bir çiftin düğününe katıldığım için sordum.

Çift akademisyendi. Damadın babası kısa bir süre önce vefat etmişti.

Bu yüzden ağırla başlayıp hareketliye giden ilahiler çalınmıştı.

Ayrıca bazı eski musiki sanatçılarının şarkıları söylendi. Bunu da damadın arkadaşları ud ve kanun ile yaptı.

Düğün 20:00da başladı.

İkramları da pasta,limonata ve kurupasta idi. Pasta kesmediler. Baştan ikram edildi.

Tek tek masaları dolaşıp, herkese hal hatır sordular.

Takı faslı da bu esnada yapıldı. Fotoğraflar da bu şekilde çekildi.

Davetli sayısı az olduğu için (70-80 kişi kadar) herkes birbiriyle kaynaştı ama gerçekten kahkaha falan duyulmadı.

Saat 23:00 gibi de herkes kalkmak için hareketlendi çünkü davetiyede bitiş saati buydu. Herkesi aile efradı uğurladı ve düğün bitti.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Şimdiden mutluluklar ve yakınlarınıza acil şifalar.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Fonda çalacak müzik Türkçe de olabilir Yabancı müzik de olabilir. Yeter ki insanları yormasın. Davetliler de yaklaşık 300 kişi olur. Eğlence yapılmayacağını henüz insanlar bilmiyor ama davetiyeye nikah töreni diye belirtirsek sanırım anlaşılır. İkimizin de ailesi köy kökenli ve ekonomik olarak da eğitim olarak da orta sınıfız. Keşke diyorum bir mucize olsa, herkes iyi olsa biz de rahat rahat düğünümüzü yapsak.

Teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Maddi olarak organizasyon şirketi için bütçe ayıramadık ama umarım sorunsuz hallolur o gece :)

canım fonda türkü felan çalınabilir hafif romantik parçalar oynama olmayınca mecbur sıkılabilir insanlar malesef :/ arada yabancı hareketlide serpiştirilebilir takıda pasta keserken falan.. hayırlı uğurlu olsun şimdiden mutluluklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…