- 30 Ocak 2013
- 29.340
- 43.871
- 798
- Konu Sahibi Mehtapakin
+1birisinin hakkına girmektense ağllamak daha onurludur her zaman.
buldugun çare torpilse o çare değil başka bir şeydir.
aman ya ne yaparsan yap.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
+1birisinin hakkına girmektense ağllamak daha onurludur her zaman.
aman ya ne yaparsan yap.
Acaba sen ne bölümü mezunusun da böyle konuşuyorsun söyle bakalım mesleğin ne de ahkam kesiyorsun sen ha????
Kaçırdığın bir nokta var hanfendi ben senin sınıfındaki bir öğrencin değilim ve sana bana bu konuşmayı yapma yetkisini vermiyorum yaptığını sandın ama ben üstüme almıyorum benim üslubun seni zerre ilgilendirmez damdanın avukat olması ise umrum dışı(avukatmış bizde yedik).Kaç yaşında kadınlarsınız Allah bilir kendinizden küçüklere biraz toleranslı olun.Beni iyi eğlendirdin thank you. Do you understand me?D damdan hanım bildiğim kadarıyla yetkin bir avukat. Aslında belirtmiş ama illa izah gerekti sanırım.
Okulu sevmek, çok başarılı olmak, güzel meslekler sahibi olmak zorunda değilsiniz. Elbette herkes doktor, hakim, mühendis, bilim insanı olmayacak. Ne olursanız olun benim için fark etmez ama rica ediyorum seneler sonra sizinle muhatap olan insanlar "Hay seni okutan öğretmene...." diye küfür etmesinler arkamdan. Dürüst, ahlaklı ve iyi bir insan olmanın eğitimle bir ilgisi yok, sizin yüzünüzden beddua yemek istemiyorum, adap bilen insanlar olun, notum zaten boldur benim.
Yukarıdaki paragraf her yeni sınıfıma yaptığım bir konuşmadır üç aşağı beş yukarı. Ve konunuzdaki üslubu görünce bunları söylemekle ne kadar iyi yaptığımı bir kere daha anladım. Umarım yollarımız kesişmemiştir, kesiştiyse dahi size söylenenleri -ve söylenecekleri- üzerime almıyorum bilesiniz. (Lütfen benim de mesleğimi "ha?" kalıbıyla sormayın)
2cm meselesine gelirsek, eminim o raporu alırsınız. Beylik bir söz olacak ama burası Türkiye. Ama işte adap, üslup, duruş, ahlak durumları sıkıntılı zira onlarda torpil olmuyor maalesef.
Kac gundur bu konuyu takip ediyorum acikcasi yazmasam da senin tarafindaydim.Kaçırdığın bir nokta var hanfendi ben senin sınıfındaki bir öğrencin değilim ve sana bana bu konuşmayı yapma yetkisini vermiyorum yaptığını sandın ama ben üstüme almıyorum benim üslubun seni zerre ilgilendirmez damdanın avukat olması ise umrum dışı(avukatmış bizde yedik).Kaç yaşında kadınlarsınız Allah bilir kendinizden küçüklere biraz toleranslı olun.Beni iyi eğlendirdin thank you. Do you understand me?![]()
Konu hakkinda fikrim yok ama polislikte ve bu bolumlerde kadinlarin boy siniri 160 olmamali. 150 iyi yani , bir bolume girilecek bir iki cm boydan kaybedilmesi oldukca sacma. 150 alti da olmasin belki ama kadinlarimizin boy ortalamasi dusuk zaten. Belki ben daha iyi daha cevik bir polis olucam ama baskasi 160ustu diye o gidiyor.
Onun disinda konu sahibi ben torpilmis vs imis onlara takilmadim. Cunku yillardir bu gercek var alistik artik. Bende ciddi bir isimde torpil yaptirmadim isin dogrusu hi iyi mi oldu tabiiki hayir keske yaptirsaydim. Yaptirmayana madalya takmiyorlar , her sey tanidiga bakiyor simdi. Uslubunuza cok takildim ama. Belki yasiniz kucuk oldugu icin biraz bu tavriniz ama dikkat etmelisiniz. Burada sizden yasca buyuk insanalr var. Nutuk duymak istemiyorsaniz ona gore konusmalisiniz. Yerinizde olsam cok utanir ve ozur dilerdim. Buradan bir ders cikarmak faydaniza , gercek yasamda insan iliskilerinizde kullanirsiniz. Inanin kotulugunuze soylemiyor kimse
Haklilik payiniz var cogunda. Kadinlar genelde masabasi oluyor polislikte diye biliyorum. Bunun icinde tabii boy siniri muhim degil. Ama uzmanlasiyorlarsa mesela cevik kuvvet ise boy aranabilir. Baslangicta boya bakilip masabasina alinacaklari dahi elemeleri yanlis ama onun disindakilerde cok haklisinizben de sizin tam aksinizi düşünüyorum.
160 boy sınırı az bile geliyor.
İşleyişi bilmiyorum polisler için ama en azından 170 altının masa başı gorevde olması gerektiğini düşünüyorum.
polisler birebir etkileşime ne kadar maruz kalıyor bilmemekle birlikte kalacakmış gibi olmaları gerektiğini düşünüyorum.
160 hatta sizin bahsettiğiniz 150 boylarında bir kadının müdahalede bulunma şansı bana az geliyor.
Ayrıca 150 boyundaki kadınların silah kullanma durumunda da daha az başarılı olacaklarını düşünüyorum.
Cinsiyetçi değilim, aynı şeyi erkek içinde düşünüyorum :)
Mesela koruma polisi olacak biri için 160 sınır az, erkekte sanırım 170 idi,
koruyacağı kişi 180-190 ise nasıl olacak?
Ama dediğim gibi belki branşlaşırken bu ayrım yapılıyordur, bilgim yok.
evet boyumuz doğuştan ve genetik olarak değiştiremediğimiz bir durum ve bunun bir yeterlilik olarak gösterilmesi haksızlık gibi geliyor olabilir.
Ama nasıl 160 boyundaki insan basketbolcu olma hayali kurmuyorsa, bu sınırlarında bir anlamı oldugu kabullenilmeli. Basketbol için algımız nasıl bu şekilde ise diğer meslekler içinde şekillenebilir.
Konu sahibine diyecek bir şeyim yok zira bu terbiye ile hayatı boyunca mutlu olamaz.
Hayir olcmediler bizim sinifta boy kilosu uymayan var mesela. Ozelde pek dikkat edilmiyorCnm sen hangi okulda okuyorsun ölçmediler mı boyunu
Bide kahraman ilan etmiş konu sahibi kendini. İstemsiz güldüm. Konu sahibi hakkında hayırlısı olsun nediyelim şimdi.birisinin hakkına girmektense ağllamak daha onurludur her zaman.
aman ya ne yaparsan yap.