Kızlar ne olur yardım edin zamanım çok kısıtlı :/ İlk acil yardım paramedik boy ölçülen yer

Tek hayalim bu bölüm ya ne yapacağımı bilmiyorum riske girmek istiyorum ama işte pişman olmaktan çok korkuyorum

Ben paramediğim bizim zamanımızda yıl tabi 2013 ygsye girmeden önce boyunu yazıyordun şimdi nasıl bilmiyorum.
Yorumların tümünü okumadan cevap verme gafletine düşüp mesleğimin bu kadar seviyesiz konuşabilen birinin tercih edecek olması üzdü.
Geçen yıldan beri boy ve kilo olarak baya zorluyorlar ki iyide yapıyorlar çünkü gerçekten fiziki güç gerektiren bir iş.

Son düzenleme:
İnsan cani ile ilgili bir bolumde kandirmaca, torpil, hile, hurda, uckagit (adina ne derseniz diyin) yapilmamali. İnsanin vicdani rahatsiz olmali bunu dusunurken bile. Ben olsam uykularim kacardi, ya hastayi zamaninda kaldiramazsam, tasiyamazsam ya da tasirken gec kalirsam, elimden dusurursem vs diye.

Ayrica uslup gercekten cok kotu, keske bir de etik sinavi yapilsa bolume girerken. Benim yakinima sizin gibi bir paramedik gelse buradaki gibi abuk subuk cevap verse isinden edene kadar ugrasirim

Ne çabuk abartılmış, evrakta sahtecilik , yok dayı, yok torpil v.s denmiş.

160 sadece bir sınır , saçma sapan konulmuş bir kural.. 159 o sedyeyi taşıyamaz diye bir durum yok.

Bir iki cm.ile de kimsenin hakkı yenilmiyor. Dayıya mayıya gerek yok. Bir devlet hastanesi vermiyorsa diğerine gidilir ve rapor çıkar.
Bu raporu çıkarmak isteyipte çıkaramayan kimse yoktur bir iki cm ile.

Ne çabuk abartılmış, evrakta sahtecilik , yok dayı, yok torpil v.s denmiş.

160 sadece bir sınır , saçma sapan konulmuş bir kural.. 159 o sedyeyi taşıyamaz diye bir durum yok.

Bir iki cm.ile de kimsenin hakkı yenilmiyor. Dayıya mayıya gerek yok. Bir devlet hastanesi vermiyorsa diğerine gidilir ve rapor çıkar.
Bu raporu çıkarmak isteyipte çıkaramayan kimse yoktur bir iki cm ile.

İki tane 1.58 boyunda kişi aynı bölüme başvuruyor ve biri heyet raporunda 1.60 üstü yazdırdığı için bölüme alınabiliyor, diğeri heyet raporunda yazdıramadığı için bölüme alınamıyorsa bu bence torpil ve diğerinin hakkını yemek, üzgünüm. Diğer rapor alamayan (ya da rapor almak aklına gelmeyen de olabilir) kişinin suçu ne burada?

İki tane 1.58 boyunda kişi aynı bölüme başvuruyor ve biri heyet raporunda 1.60 üstü yazdırdığı için bölüme alınabiliyor, diğeri heyet raporunda yazdıramadığı için bölüme alınamıyorsa bu bence torpil ve diğerinin hakkını yemek, üzgünüm. Diğer rapor alamayan (ya da rapor almak aklına gelmeyen de olabilir) kişinin suçu ne burada?

Bu bölüme girmek isteyen herkesin aklına gelir raporu yazdırmak.
Rapor denilende boy ve kilo ölçümü.
Inanin çoğu devlet hastanesi veriyor.
5 cm . farka verilmesi oldukça zor ama 1 2 cm sorun olmuyor çoğu zaman.
Polislik sınavlarında da bu böyle.

Bu bölüme girmek isteyen herkesin aklına gelir raporu yazdırmak.
Rapor denilende boy ve kilo ölçümü.
Inanin çoğu devlet hastanesi veriyor.
5 cm . farka verilmesi oldukça zor ama 1 2 cm sorun olmuyor çoğu zaman.
Polislik sınavlarında da bu böyle.

Şöyle bir durum oluyor o zaman. 1-2 cm'den bir şey çıkmazsa 5 cm'den de bir şey çıkmaz. Yani çelimsiz bir paramedik de belki göreve bu şekilde başlayarak sedyeyi kaldıramadığı, düşürdüğü için bir insanı canından edebiliyor. Yani bir kural konuyorsa bu her şekilde suistimale açık oluyor, sizle polemiğe girmek ya da laf sokmak için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlamayın. İsyanım sisteme. Adalet hepimize lazım, bu sırf boyla kalmıyor, puanlar, mülakatlar... Torpilin teşvik edilmesine anlam veremiyorum.

Olay tamamen bu, iki aynı puanı alan bireyin birinin boyunun 1.60 diğerinin de 1.58 olduğunu düşünün, 1.58 olan raporla boyunu 1.61 yapmış ve 1.60lık insanın hakkına girmiş oluyor. Sistem sorgulanabilir eyvallah saçma da olabilir ama var olan sistem içinde adaletsizliklere sebep olmak çok yanlış bu hakka girmektir.

Paramedik vasat görülen ama bence kutsal mesleklerden biri. Ayrıca 4 yıllık da var. Konu sahibinin ki kaç bilmiyorum ama 2 yıllığıda pek ise yarar. Boy meselesine gelince kesin katı kuralli okullar var bu konuda ve haklılarda.. Çok hasta düşürenini görmüştük biz yazık günah.. 2 cm. Içine ne derler bilinmez tabi.. Hayırlısı..

Oraya bir sınır çiziliyorsa elbet bir sebebi vardır.
Sebebi dahi olmasa uymak zorundayız
Bu ülkede sebepsiz çok kural var uyuyoruz uymak zorunda bırakılıyoruz

Sedyenin bir ucunu 180 adam tutacak diger ucunu 158 bayan tutacaksa bence 2 cm de önemli
Bu en basit örnek bu işin içinde olmadıgım için en akla gelir şey bu oldu kim bilir içine girilse daha be gerekçler vardır.

Ve en önemlisi, Bu hile oluyor hak yemek yani

Umarım kimsenin hakkını yemezsiniz

1.60 olunca kesin olarak yerleşiyormusunuz?

Kızlar selam ne olur bilen biri yardım etsin ne olursunuz.Hiç bir bilgim yok.Şuan üniversite için tercih vericem ilk ve acil yardım paramedik bölümü için boyu 160 cm den kısa olanları almıyorlar.Benim boy 158.Şimdi kayıt sırasında üniversitede mi ölçüyorlar boyu kiloyu yoksa heyet raporunda yazması yeterli mi yani rapor alıp öyle gitsem bir daha üniversite kayıt sırasında boyumu ölçmezler değil mi en azından rapor sırasında 160 yazdırabilirim boyumu rapora doktorlardan rica etsem belki şansım olur :/
Okullar kendileri ölçüyor :/ bol bol esneme egzereizi yap oyle olctur boyunu 2 cm de olsa fark eder

Paramedik vasat görülen ama bence kutsal mesleklerden biri. Ayrıca 4 yıllık da var. Konu sahibinin ki kaç bilmiyorum ama 2 yıllığıda pek ise yarar. Boy meselesine gelince kesin katı kuralli okullar var bu konuda ve haklılarda.. Çok hasta düşürenini görmüştük biz yazık günah.. 2 cm. Içine ne derler bilinmez tabi.. Hayırlısı..
4 yillik daha acilmadi henuz. Acilsa hunharca atlayacagiz :)

Ben paramediğim bizim zamanımızda yıl tabi 2013 ygsye girmeden önce boyunu yazıyordun şimdi nasıl bilmiyorum.
Yorumların tümünü okumadan cevap verme gafletine düşüp mesleğimin bu kadar seviyesiz konuşabilen birinin tercih edecek olması üzdü.
Geçen yıldan beri boy ve kilo olarak baya zorluyorlar ki iyide yapıyorlar çünkü gerçekten fiziki güç gerektiren bir iş.
Ayyy cok mutlu oldum size denk geldigime. 2. Sinifim. Soru soracagim zaman mesajla rahatsiz etsem olabilir mi?

Şöyle bir durum oluyor o zaman. 1-2 cm'den bir şey çıkmazsa 5 cm'den de bir şey çıkmaz. Yani çelimsiz bir paramedik de belki göreve bu şekilde başlayarak sedyeyi kaldıramadığı, düşürdüğü için bir insanı canından edebiliyor. Yani bir kural konuyorsa bu her şekilde suistimale açık oluyor, sizle polemiğe girmek ya da laf sokmak için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlamayın. İsyanım sisteme. Adalet hepimize lazım, bu sırf boyla kalmıyor, puanlar, mülakatlar... Torpilin teşvik edilmesine anlam veremiyorum.
Drvlet okullarinda kendileri olcuyor rapor kabul edilmiyor. ama ozelde is oyle degil malesef :/ mesela ozel okuldan devlet okuluna yatay gecis yapacaginizda bile boy kilo ya dair tekrar olcumlere dahil oluyorsunuz

Back