- 9 Ekim 2009
- 1.094
- 15
- 158
- Konu Sahibi aysecolluoglu
arkadaşlar ben ne zamandır saçımı boyamayı düşünüyordum benim uçlarda siyah vardı aktı ama diğer yerlere göre daha koyu diğer yerlerde çikolata kahve vardı uçlar koyu kahve oluyordu boyadığımda rengi eşitlemek için lorealin ultra açıcılı boyalarıyla boyayacaktım burdan tavsiyelerde almıştım,geçen boya almaya gittim gittiğim parfümeri çok iyi bir yermiş,karamele doğru gitmek istiyorum dedim renk karıştıralım dedı,ama diplere başka renk verdi,zemin ,için colorx in 5 numarasını,diğer yerler için 8 numarasını verdi,5 numaranın yarısını kullanmamı söyledi,diğer yarısı bi dahaki boyamaya kaldı,koyu olan yerleri yumuşatmak renk eşitlenmesini sağlamak için yaptık bunu,diplerden 2,3 cm 5 numaraya boyadım,kalan yerleri 8 numaraya.3 boyamada eşitlenecekmiş şimdi bile baya yakınlık oldu,iki farklı boya kullanılmasının sebebi diplerin turunculaşmasını önlemekti ve turunculaşma olmadı,colorx de 5 numara açık kestane diye geçiyor,8 numarada açık kumral,ama her markada numaralar farklı isimlendiriliyormuş mesela 6 numara colorx de kumra diye geçiyor,ama başka markada karamel diye geçiyor saç boyarken diplerin turunculaşmasını önlemek istiyorsanız dipler için istediğiniz rengin bir iki ton ya da numara koyusunu almanızı öneririm.boyalar 1 den 10 a kadar sıralanıyor 1 siyah,10 açık sarı ,numara 1 e yaklaştıkça koyulaşıyor,10a yaklaştıkça açılıyor bunuda öğrenmiş oldum.bunları sizinlede paylaşmak istedim yardımcı olabilirsem çok sevinirim:))