• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar mutfağınızdaki çekmece düzeninini anlatırmısınız..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar..mutfağınızda bulunan çekmecelerinizin düzenini anlatırmısınız..mesela çatal kaşık bölümü dışında neler koyuyorsunuz.. ufak çocuğum var sürekli kurcalıyo her defasında toplamaktan yoruldum..baya kalabalıkmıyım diye sorar oldum kendime..fazlalık yok hepsi lazım şeyler ama yeterli bi düzene sokamadım.. sırasıyla birinci çekmeceden başlayıp aşağıya kadar anlatırsanız fikir olur banada.. evet biraz saçma bi soru ama merak ettim işte faydası olur belki..:)

Canım ben annemin düzenini anlatim

1. çekmecede çatal kaşık bıçak vs var
2. çekmecede tahta kaşıklar spatulalar kepçe fln büyük olanlar işte onlar var
3. çekmecede doğrama tahtaları bıçak bileyleyici gibi sürekli kullanmadıkları var
4. çekmecede masa örtüleri mutfak havluları pilavın üzerine örtmelik bezleri var

Canım ben annemin düzenini anlatim

1. çekmecede çatal kaşık bıçak vs var
2. çekmecede tahta kaşıklar spatulalar kepçe fln büyük olanlar işte onlar var
3. çekmecede doğrama tahtaları bıçak bileyleyici gibi sürekli kullanmadıkları var
4. çekmecede masa örtüleri mutfak havluları pilavın üzerine örtmelik bezleri var

kendiminkini anlatayım fikir vermek isteyenler için..
1.çekm. kaşık çatal vs.
2. çekm. tahta kaşıklar limon sıkacağı huni rende mini plastik kürekler yumurta fırçası tarzı şeyler var
3. sofra bezleri elbezleri mini havlular tutacaklar falan
4. streç film ve alüminyum folyo yağlı kağıt açılmamış bulaşık telleri ve bulaşık süngerleri.. şimdilik kullanmadığım naylon masa örtüsü rulo yapıp koydum..sarımsak ezeceği falan..

Bence dizilişinizde bi sorun yok. Huniyle limon sıkacağı belki çekmecede yer kaplayıp dağınık durabilir gerisi düzenli:26:

keşke çekmecem olsaydı bu evimde de yeni yapılan evimdede çekmece yok ne kadar şansızım değil mi ben dolapta kullanıyorum
ı gözleri var ona koyuyorum bşu sepetler var ya ayrı ayrı dolabın bir çekmecesinede büyük kaşık tahta kaşık vs ne bulursama tıyorum
senin düzen doğru ama yapman gereken çocuga elletmemek kız mı
kızlar eller benim oğlum hiççç ellemedi şükürr

keşke çekmecem olsaydı bu evimde de yeni yapılan evimdede çekmece yok ne kadar şansızım değil mi ben dolapta kullanıyorum
ı gözleri var ona koyuyorum bşu sepetler var ya ayrı ayrı dolabın bir çekmecesinede büyük kaşık tahta kaşık vs ne bulursama tıyorum
senin düzen doğru ama yapman gereken çocuga elletmemek kız mı
kızlar eller benim oğlum hiççç ellemedi şükürr

hayır canım erkek maşallah seninki ellemiyormuş ne güzel...bi görsen benimkini ya geçen gün tahta kaşığı almış sağa sola vurmuş buzdolabımı bile çizmiş.. biberonları toplamış banyoya atmış... maşa vardı ahşap saplı..saplarını kırmış daha neler neler...bu çocuğun çekmece merakı yüzünden bütün çekmecelerimi boşaltmak zorunda kaldım... bu arada sana tavsiyem annemin de çekmecesi yok mutfağında o da şu plastik çekmecelerden almış dörtlü valla okadar içi genişki ne bulursan doldur..ardiye gibi maşallah tık allah tık..:) üstelik o çekmecelerin şimdi daha güzel modelleri çıkmış ahşap görünümlü falan...çok şık...bende düşünüyorum çünkü çok kullanışlı...

gazelcim çekmcelerini bağla baya bildiğin iple kulplarından bağla yada lastikte olabilir benim oğlumun oyuncağı o çekmecelerin içindekilerdi küçükken .hatta çekmeceyi çeker içini boşaltır oraya içine yani otururdu .hey Allahım ben bağlamıştım..:1::emir_bebek:

Sanırım düzenli birisiniz ki çocuğunuz dağıttıkça sürekli topluyorsunuz... çocuklar için internette çekmece kilitleri war...

ahududu canım hayatımı kurtardın çekmece kilidi die bişi duymamıştım hemen alıcamm canıma tak etmişti artık çekmece toplamaktan :))

kız kardesim de kulplari sokmus zamanla alisirsin demisti dogruymus alistim bende de var o plastiklerden epey toparliyo mutfagimi yeni evimede mobilyaya uygun beyaz 3 cekmeceli 1 tanede buyuk gozu olan dolap aldim bana epey yeter ama asil ne gordum ikeanin katalogunda cekmece duzenleyiciler var bayildim duzene tavsiye ederim bir bak

Çok bilmişlik yapmak istemem... ya da amacım kimseyi eleştirmek değil ama çocuk karıştırıyor diye çekmeceleri boşaltmayın, ya da sehpaları boşaltmayın... onlar bizim, bize ait.. çocuk her ellediğinde onu oradan uzaklastırın... kesin bir hayır deyin ya da eline baska birsey wererek dikkatini dağıtın.. ama asla minicik bir çocuk karşısında çaresizce boynununuzu büküp çekmecemi karıştırıyor, sehpaların üzerinde birsey bırakmıyor demeyin...;))

gazelcim çekmcelerini bağla baya bildiğin iple kulplarından bağla yada lastikte olabilir benim oğlumun oyuncağı o çekmecelerin içindekilerdi küçükken .hatta çekmeceyi çeker içini boşaltır oraya içine yani otururdu .hey Allahım ben bağlamıştım..:1::emir_bebek:

:)))
Benim meleğim mutfaktaki kaşıklık çekmecesi,tencerelerle kalmaz yatak odasındaki şifonyeri de boşaltır içine uzanır,dolabın içine girer kıyafetleri askıdan çıkarıp teker teker dener daha neler neler...Çekmece düzenleri beni de çok zorluyor.

Back
X