Bebek Beslenmesi kızlar lütfen yardım edin..yoksa çıldırıcammmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

m_eda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
135
1
96
Zonguldak
oğlum 8ay 3 haftalık..ve ben 2,5 aydır ona sebze yedirmeye çalışıyorum..ne yaptıysam yemedi..her türlü sebzeyi tek tek de karıştırarakta denedim olmadı..çorba halinde verdim,,püre şeklinde verdim,,pütürlü, pütürsüz verdim,, içine yoğurtmu katmadım devam maması mı katmadım,,meyve bile kattım..ama işte yemiyo..yemiyo..dedim tuzsuz yemiyodur belki..kendi yemeklerimiz çok az salçalı ve çok az tuzlu yaptım yinede yemedi..bizle sofraya oturdu yine yemedi..ya Allah rızası için başka yöntem bilen varsa paylaşsın..çok üzülüyorum..o kadar özenle hergün hazırlıyorum ama yemiyo..sebze adına tek yediği bebelacın karışık sebze püresi var o..diğer sebzeli mamalarıde yemiyo..
YARDIM NOLUR

yaa canım allah yardımcın olsun
zamanla yer diye düşünüyorum,ilk patates ve havuç ver
havuç tatlımsıya sever belki
yerse yavaş yavaş diğerlerini denersin
benim oğlum tam bir sebze hastası,6 aylık tan beri tüm sebzeleri çok severek yiyor
ama et yemiyordu hiç ama yavaş yavaş yemeye başladı,14 aylık şu an
yani zamanla oluyor

Tatlım kolay gelsin sana.Bebeklerin yememesi kadar zor bişey yok.Benim de kızım yemiyordu sonra üstelemedim biraz ara verdim.Sebze çorbası ile başladım ama lezzetli olmayınca yemedi.Yani tuzu kıvamı mükemmel olacak.Yoksa yemiyor sıpa.Sonra yavaş yavaş alıştı...Yanlız şunu unutma sevmek zorunda değil.Henüz bebek o..ılerde yer emin ol..Bizim doktorumuz üstelemeyin dedi.Bu çağda ki bebeklerin süt ağırlıklı beslenmesi daha iyi dedi.Takma kafana fazla arkadaşım..

çay kaşığı ile verme silikon kaşıkla ver.metal kaşık hem dişlerini acıtıyor hemde metal demir tadı veriyor ağzına benimki ondan dolayı yemiyordu.sonra silikon bebek kaşığı aldım onunla yemeye başladı.kabağı rendeleyip çok az pirinçle pişir sonra iyice blendıra vur.vurduktan sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı ilave et tatlandırsın diye.istersen içine bir iki tatlı kaşığı hazır sebzeli kavanoz maması koyabilirisin. veya hiç kavanoz maması katmadan ver. önceleri blendıra vur alıştıkça biraz pütürlü yapmaya başlarsın ben öyle başladım.alıştıkça sonra çorbasına bu çorbaya havuç ilave et. veya 1 adet lahana yaprağı, 1 adet pazı yaprağı çok az pirinç koyup blendıra vur.zeytinyağını untma .benim oğlum bunları severek yiyor.

patates pancar yağ yoğurt
patates balkabağı yağ
patates az havuç pirinç
bolpiriçli semizotu yada ıspanak ve yoğurt
bu karışımları denemediysen dene istrsen

balkabaklı ve pancarlı olanları denemedim..en yekın zamanda danayim..paylaşımın için saol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…