- 24 Aralık 2016
- 408
- 721
- Konu Sahibi sinirlidegilimben
Yaklasik 1 hafta once gene burada ovulasyonla alakali bi konu acmistim . Ovulasyonun 7.gununde idrarda pozitif gordum diye . Okuyan arkadaslar hatirlayacaklardir . Adetime 9 gun kala idrarda , 8 gun kala da kanka pozitifi gordum . Ilk cikan sonucum 55.13tu ama doktorla gorusmemistim sadece kan vermistim . 2 gun sonra doktora gittim hem kan vermeye hem de durumu anlatmaya . O gun de degerim 78e cikmisti ama kendi akintima karismis cok cok hafif kahve desem kahve degil pembe desem pembe degil 1 -2 damla kadar lekelenmem gelmisti . Doktora durumu anlattigimda degerin az yukselmis ama gebelik ilerliyor sadece dusuk riskin var deyip istirahat onerdi ve progestan verdi . Eve geldim progestandan 1 tane icip uyudum . 2 saat sonra uyandigimda lavaboya gitmistim . Bu sefer bildigin acik kirmizi daha sulu 4 -5 damla kadar kanamamin oldugunu gordum . Daha ben lavaboda dogru duzgun toparlanamadan hemen o anda sol kasigima bi agri girdi . 1 dakika sonra da sol kasiktaki agri sol bacaga yayilmaya basladi ama ben ölüyorum sandim . Hemen acile kostum 2 saat once 78 olan degerim 66ya dusmustu . Doktor ultrasonla bakti bisey goremedi rahimde kanama kist falan bi sorun yoktu . Muhtemelen dis gebelik yarin tekrar gel kan ver dedi . Sabah hemen gidip kan verdim sonucum 49 cikti .Degerler Dusene kadar takip dedi 2 gun sonra gene kan verdim sonuc 48 cikti . Doktor 2 gun sonra son bir kez kan veriyosun eger sonuc gene bu civarlarda cikarsa bu sefer dis gebelik teshisiyle mudahele ediceZ dedi . Butun bunlar 7 gun icinde oldu ve dun adet gunumdu adet olmadim . En son dun kan verdim ve sonucum 120ye cikmisti . Kendi doktorumla birlikte bir doktor daha beraber baktilar bana ayni anda . Ultrasona aldilar beni tekrardan . Rahim kalinlasmasi cok iyi progestan 11.1 rahimde hersey olmasi gerektigi gibi ilerliyor tekrar takip yapicaz dedi . Hocam ben dis gebelik geciriyor muyum gecirmiyor muyum bana bisey soyleyin artik dedigimde ise degerin boyle cikmasaydi bugun teshisi koyacaktim ama rahimde bi sikintinin olmamasi ve degerin 120 olmasi bizi tekrar dusundurdu . Tekrar takip yapicaz mudaheleyi erteliyoruz eger sonuc boyle artmaya devam ederse suanda yasadigin seyin normal gebelik olma ihtimali bile var dediler . Sonuclar artmaya devam ederse 1500lere gelene kadar takip yapilacak 1500lere geldiginde rahimden bakilacak kese orda gorulurse bi sikinti kalmamis olacakmis . Ama benim arastirdigim okudugum her yerde hcgnin dusmesi sonradan yukselmesi hep dis gebelige isaret ve hcgnin dustugu hic bir gebelik saglikli olamaz yazilarini gordum . Ki bunu doktorumdan kendim de duymustum . 2 gun once bu sagliksiz gebelik degerlerin artmiyor diyen doktorum 2 gun sonra bekleyelim normal gebelik olma ihtimalin var diyor . Özele gidiyorum doktorum cok iyi ondan eminim bilgili ve tecrubeli oldugundan ama aklimi o kadar karistirdilar ki en son gidisimde ben simdi dusuk yapicam diye beklerken kendimi ona hazirlamisken simdi normal gebelik olma ihtimali beni gene dusunduruyor . Sizlere sorum basina boyle bisey veya benzeri gelmis olan arkadaslar lutfen beni bilgilendirin sonuc neler oldu neler yasandi . Basima iyi mi kotu mu ne gelecek hic bilmiyorum . Ne sevinebiliyorum ne uzulebiliyorum . Kendimi kotuye hazirladim fakat bu ihtimal de kenarda duruyor . Iyice karmakarisik oldum . Ben bisey anlamadim , anlayan varsa lutfen anlatin...