kızlar lütfen akıl verin...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
slm kızlar, direk konuya gireyim..3+1 bi evde oturuyorum, yeni taşındım sayılır.... odamın biri boş kaldı... ve çocuğum da yeni okula başladı... şimdilik çocuk odası düşünmüyorduk.. çünkü henüz ayrı yatmaya elverişli olmadığımızı düşünüyorduk.. geceleri üstünü sürekli açan, tuvalete uyanan ve çabuk hastalanan bir çocuk..
o yüzden biraz ertelemiştik bu durumu.. boş odayı da ardiye gibi kullanıyorduk...
ama oğlum çocuk odası istiyor.. ayrı yatmayacak bile olsak en azından aşılamaya başlamam gerektiğine kanaat ettim.. en azından oyunlarını boyamalarını odasında yapar, kendine ait bir alanının olduğunu hisseder vs vs..
lakin gelin görünki epey borçluyuz bu sıralar... sıfır bir çocuk odası alabilirmiyim hiç bilmiyorum...
sizden ricam bana bu konuda fikir vermeniz.. bu işi en hesaplı yoldan nasıl halldebilirim?
ikinci el mi alsam, ya da hesaplıya kapatabileceğim başka fikirler neler olabilir? ayrı ayrı parçalar alıp kendim mi dekore etsem.. mesela tekzen koçtaş gibi yerlerden.. örneğin bir yatak, bir komidin bir dolap ve masa.. kendim mi birleştirsem.. malum takımlar çok pahalı...bu şekilde daha mı ucuz olur sizce?? çok çıkmazda kaldım ve hiç hesapta yoktu...

koctas tekzen gıbı yerlerde cok uygun cocuk odaları var
cocukken hepımız ustumuzu cok actık hep hasta olduk gayet normal
okula baslıyormus ayrı bı sekılde odasında kalması gerek artık...

koctas tekzen gıbı yerlerde cok uygun cocuk odaları var
cocukken hepımız ustumuzu cok actık hep hasta olduk gayet normal
okula baslıyormus ayrı bı sekılde odasında kalması gerek artık...

canım bende inan artık ayrı kalmasını istiyorum ama pat diye de ayırmak istemiyorum.. çünkü biraz korkuyor geceleri..ve çok uyanıyor... emin ol onu ayırdığım an ben çok zorlanacağım, her çağırışında odasına gitmek, uykum açılacak vs vs..
o yüzden yavaştan başlayayım diyorum, alıştırayım.. önce gündüzleri odasında vakit geçirsin, arkadaşlarıyla odasında oynasın boyama falan yapsın.. benimsedikten sonra yavaştan ayırayım diyorum...
çocuk odasını takım olarak mı tavsiye edersiniz yani? kendim toparlasam daha mı tuzlu olur bana acaba? fiyatları da hiç bilmiyorum...

arastırmakta fayda var bence
ben tekzende 200 tl ye tek kısılık yatak gordum
koctasta 500 tl ye cocuk odası takımı gordum gardılop komıdın calısma masası yatak kutuphane hepsı ıcındeydı
tek tek de alabıyosun takımda

ben tekzende bi fiyat çıkarsam iyi olacak aslında.. birde bu takımın içindeki komidin vs kullanılıyormu?
dolabı da çok büyük bişey almayı düşünmüyorum, hata mı ediyorum...

ben tekzende bi fiyat çıkarsam iyi olacak aslında.. birde bu takımın içindeki komidin vs kullanılıyormu?
dolabı da çok büyük bişey almayı düşünmüyorum, hata mı ediyorum...
bence almaya alıyorsun tam al derım 3 kapaklı elbıse dolabı komıdın calısma masası yatak tam olsun takım
ortaokul lıse hep kullansın
annemler bana ılkokulu bıtırdıgımde tam takım bı oda takımı almıslardı
hala annemlerın evınde o oda takımı duruyor yatılı gelen mısafırler kalıyor gardılobunda kıslıklar saklanıyor falan
:)
oyle dıyım anla...

Takımlar benim oldum olasi hoşuma gitmiyor zaten.bence şirin parçalarla çok güzel bir oda oluşturabilirsiniz.ama tamami beyaz parçalar tercih edin IKEA hemnes serisi parçalara bakin aksesuarlar ve stickerlarla da odayi çok güzel hale getirebilirsiniz.

gittigidyordan bin ikibin civarı oda takımları bulabilirsiniz belki ihtiyacınıza göre daha uygun şeyler .

Ben olsam arabali yatak bi de 5li cekmeceli komidin alirdim hem de arabali yatak eger erkekse cocugunun da hosuna gidebilr sanki calisma masasini ise koctas ya da tekzenden komidin ile takim alirsan ortalama 1000 12000 tlye cok tatli bi oda olusturabilirsin tatlim

Gazel merhaba canım.Ben oğlumu iki yaşında ayırdım .Şimdilik tek kişilik bir karyola al canım .Birde eski eşya satan yerlerden spot mağzalrdan bulabilirsin ikinci el bir şifonyer al .Senin kanepelerin vardı birinide o odaya koy.İlk zamanlar o uyuyana kadar kanepede yatarsın .Benim oğlanda üstünü çok açardı.Ben onu yatırırken tayt üstüne pijama giydirirdim birde orgü yada polar hırka giydirirdim .Zaten kaloriferde yanıyo üstünü hiç örtmezdim.Alışması lazım .Bizimkide korkakdı biraz odasında gece lambası açık olurdu.Yanında yatırmak biraz kolaya kaçmak canım kırılma bana.Koçtaş gibi yerlerden 500-600 civarı alacağın bir takımı taş çatlasın 2-3 yıl kullanabilirsin bence degmez.Hatta ben ilk ayırdımda mutfakata kullanılan plastik sebzelikten alıp şifonyer gibi yapmıştım .O kadar yokluk vardı düşün ... Herşey olur zamanla.

Canım eğerki çoçuğunu hemen ayırmayacaksan vede maddi olarak sıkışıksanız öyle hemen çoçuk odasını biranda yapmayın derim.Odaya bir halı, ser boyama ve ödev yapabileceği bir masa ve sandalye ikinci el olabilir.oyuncakları çantası çocuğuna ait bütün eşyalar onun odasında olsun.Bi arkadaş yazmış yukarda plastik 5 katlı çekmece falan koy odaya ıvır zıvırını iç çamaşır ve ya çoraplarını toplar.arkadaşları geldiğinde oynayabileceği bşr odası olur.niye dersen ilkokula giden bi çocukla ortaokula giden bir çocuk çok farkediyo.oğlum bire giderken ona yaptığımız oda 4 sene sonra çok çocukca kaldı İnan.oğlum 5 e geçtiğinde yeni ev almak nasip olduda eşyalarını değiştirdik artık askere gidene kadar nasipse onları kullanacak .çocuğun az büyüsün sizinde eliniz biraz rahatlar genç odası olarak rahat rahat tasarlarsınız

çok teşekkür ederim yorumlarınız için kızlar... borçları bitirene kadar takım almayacağım zaten.. şimdilik bir yatak ve masa mantıklı galiba... seneye nasipse klasik bir takım almayı düşünüyorum.. bu seneyi bi atlatalım inşallah... idare edicez bakalım :)

Bir yatak alabilisiniZ ve kırtasiyelerde satılan çalışma masaları var onlardan aşabilirsiniz işinizi görecekse.her odaya taşıyabilirsiniz.ekonomik olur böylece. Bir de okula başlayacak bir çocuk için oda hazırlamakta geç kalmışsınız çocuğunuz bile bunun farkına varmış.yanlış anlamayın ben pahalı tam takım bir mobilya takımından bahsetmiyorum.küçük bi yatak oyuncaklarını koyabildiği kendine ait bir oda.odasını benmsemesi için ona stikerler alıp kendisine yapıştırtalirsiniz.

Son düzenleme:

cnm çok sık hastalanan bir çocuk.. kronik bronşiti var ve sürekli gece uyandıkça kontrol edilmesi gerekiyor... zaruri sebepten dolayı ayırmadık... bana kalsa 3 yaş civarında çoktan ayırmıştım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…