Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kızlar kızımda okul fobisi başladı ne yapacağımı şaşırdım

karabibernilis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
118
0
96
İzmir
selam kızlar kızım 5.5 yaşında bu kış çok sıkılıyordu ve kızımı kreşe verdim ilk 2 haftası çok ii geçti isteyerek zevkle okula gidiyordu daha sonra yemek sorunu çıktı kreşte hiç yemek yemiyordu öğretmenimi sevmiyorum artık demeye başladı ağlayarak bırakıyordum son zamanlarda sonra dayanamadım ve aldım bize öğretmeninin çok bağırdığını terlik gösterdiğini falan anlattı şimdi kreşin önünden geçerken gözlerini kapatıyor

bu yılda anasınıfına devlet okuluna yazdırdık ama okul deyince ağlıyor istemiyor garip hareketler o gittiği okul gibimi olacak diye sorular nasıl çözecez bilemiyorum yardımmmmmmmmmm lütfen

birkaç kelimeniz işime yarayabilirrrr

öğretmen faktörü çocuğun okulu sevmesınde cok cok cokkk onemlı..
bellı ki kotu anıları olmuş o okulda yuzunu bıle kapatıp gectığine gore..
kızınla konusup sen artık abla oldun ve artık ablalar gıbı başka okula gıdeceksın.
oradakı öğretmenini,arkadaşlarını çok seveceksın,hem bır suru arkadaslrın olacak vs.. konuşun devamlı
o rahatsız oldukca konuyu kapatmayın tam tersı devamlı gundemde olsun.
baskalarıyla onun duyabileceiği sekılde konuşun.okulun ne kadar guzel olduğundan bahsedın.
herkes onunla konuşurken yenı okula başlayacakmışsın aaa ne guzel falan dıye konuşsun.
kesınlıkle olumsuz seyler konuşulmasın onun yanında.yuz ıfadenızden bıle anlar.
okula gıtmesı gerektığınden bahsedın sureklı ve kesınlıkle onun durumuna üzüldüğünüzü bellı etmeyın yoksa bunu çok guzel kullanır. ağlayarak.,,,bağırarak işini halletmeye çalışır. ve sızde eğer bır kez bıle o ağladı dıye arkanızı donup gıtmezsenız,ah kızım canım deyıp tesselli edıp okuldan gerı donersenız ozaman işiniz cok daha zor her gun aynı seyı yasarsınız.cok sabırlı olmanız gerek.ılk zamanlar yapacak huysuzluk belkı bırkac gun belkı bır kac ay. ama alışacak sonuçta.
yenı okulunu bırlıkte onceden gidip gezın bu arada.öğetmenıyle tanışın.
hatta mumkunse öğretmenını dışarda tanısın.ne guzel olur...
bu arada hangı okula gıdıyordu kızınız?

arkadaşım benim kızım 3 yaşındayken eşimin çalıştığı kurumda kurada çıkmayınca başka kurum kreşine verdik..ilk zamanlar iyiydi ,benim kızımda öyle yaramaz bir çocuk değil sadece akşamları babasının onu alma saatı geline 3 kata birden sesleniyormuş ki babam gelicek diye...öğretmeni yaramazlık yaparsan seni babana vermem demiş ki kızım bbasına aşırı düşkün bir çocuk tabi bize bunları sonra söyledi ve hemen aldım kreşten..çocuğun psikolojisi çok önemi...ama kesinlikle şikayet edin öğretmeni kreşim müdürüne ve kreşten alma sebebinizin bu olduğunu anlatın...biraz babaannede kaldıktan sonra eşimin kurumunda asil olarak listede çıktı ve ilk zamanlar problem yaşasakta ona hep olumlu konuştuk,hep yanındayız dedik.ondan sonrad düzeldi zaten ki sizin kızınız 5,5 yaşında ve sizi daha iyi anlar...allah kolaylık versin...

Çocuk diyip geçmeyin hisleri ,hayata bakış açıları var ,olaylara yaklaşımları ,analizleri,yorumlama yetenekleri çok geniş ve şaşırtıcı aynı zamanda
çocuğunuzun yapısının hassas olmasınıda bunlara eklersek eğer
orada muhakkak,bir laf,söz,bir bakış,sert tarzımsı bir konuşma,şahsına yada bir arkadaşına yapılmış olsada etkilenir.Oradaki tek bir arkadaşıyla kaynaşamaması,öğretmenlerinin bunu anlamaması,anlasada bana ne demeleri ve iki çocuğu kaynaştırmaya çalışmamaları çocuğu yine etkiler,bıraktım bunları,öğretmenlerin özel hayatlarındaki problemlerini işe ,çocuklara yansıtmaları,..yansıtmamaya çalışsalarsa...çocukla ne kadar güzel konuşsalarda...verdikleri negatif elektrikle çocuk HASTA dahi olabiliyor...
ben konuyu şöyle sandım da girdim aslında,,,çocuğunun ilkokulda problemi olduğunu düşünmüştüm.
Soracağım soru şu olacaktı
"ilkokuldan öncesinde KREŞE verdiniz mi?,çocukların asıl okul hayatınıda etkiliyor çünkü"gereken neyse onu yapmalısınız,çocuk psikiyatriye götürün derim...bu yaşlarda olan sorunlar,sorunlu yetişkin ,sorunlu baba,sorunlu anne..vs olmalarına neden oluyor.Küçücük şey bile farkedemezsiniz belki ilerde aşılaması zor olmadan kreşten alın,yada pkiyat'ye götürün

Canım okula başlamadan önce ara sıra onunla ziyarete gidin.Ona okulunu gezdirin.Öğretmeniyle tanıştırın.İlk günler kısa süreli okulda bırakın.1-2 saat kadar.Uzmanların söyledikleri bunlar.Bu okulunun çok farklı olacağını anlatın ona.

çocugun öncelikle okulun fiziksel görünümünü sevmesi önemli.En sevdikleri bölümde genelde oyun odası oluyor.Oyun odası sayesinde okula gelmek istemeyen çok çocuğu alıstırmısızdır.Güzel bir bahçesi var ise o da kapıdan içeri girmesi için işe yarar.Yaz dönemi uzun, vaktiniz var.Arada sırada yeni okulunu ziyaret ettirebilirsiniz.Bakalım hoşuna giden şeyler olacak mı?

çocuklarda öğretmen faktörü hakiketten çok önemli....çocuğunuz gerçekten kötü bir tecrübe yaşamış.ama arkadaşların söylediği gibi sen artık abla oldun,başka büyük okula gideceksin gibi telkinlerle onu yatıştırabilirsiniz.gidceceği öğrtmenle onu daha önceden tanıştırıp,onu svemesini sağlayabilirsiniz.

Back
X