Kızlar kırklarımız çıkmak üzere , yasak bitiyor !

DoraGizem

DORApaşanınANNESİ
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
5.921
17
38
evet ekim annişleri kocalarının biricik eşleri kırklarımız çıkmak üzere nerdeyse nasıl korunmayı düşünüyoruzz heralde süt korur muhabbetine inananlardan değilsiniz değilmi ne yapacağız kıslarr kocişlerlee kaydirigubbakcemile3

ben spiral taktırmayı düşünüyorum ama bunun hakkında pek bilgi sahibi değilim şahsen hadi kıslarr anlatın bakalım ne yapacağız???:asigim:

benim adetim bugün bitti eşim koruncakmış eskisi gibi ben rahatımmm condomla koruncaz yine

benimde kociş gün sayıyo, şafak 9muşkaydirigubbakcemile3
eşim korunacak bizde de:kedi:

öff bişi sölimmi benim hiç yaklaşasım yok korkuyorum hiç yaşamamış gibi evlenmeden önceki halime döndüm
spiral en mantıklısı ama acır diye korkuyorum çatı muaynesinden bile ödüm çatlıyodu ne olucak bölee

spiral bazi bunyelerde cok kanama yapiomus. bakiniz ablamkaydirigubbakcemile3 6 ay dayanabildi sonra cikarttirdiCADIARZU

ben de spiral dusunuyordum doktor bana yara bandi gibi birsey var onu onerdi gobeginin hemen altina rahminin oralara yapistiriyorsun %99 guvenli dedi ama tabi belli de olmaz :)) gelecegi varsa gelir Allahin isi. spiral sanki can acitiyor gibi gelmistir hep bana metal gibi birseyler var o yuzden sevindim bu yarabandina.

bu yarabandı implant dedikleri şey galiba?
eğer oysa her bünye kaldırmıyormuş diye biliyorum teyzem geçen sene isviçrede taktırmıştı ancak 1 hafta dayanabilmişti bu yaz spiral taktırdı en rahatı buymuş dio of kafam çok karışık çook

kızlar peki ben bişey sormak istiyorum... kanamamız bitse bile cinsel ilişki için 40 ı beklemek şartmı??????? hem sağlık açısından hem dini açıdan soruyorum bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

hehehe gizemcim bu konuda ancak senden çıkardı kaydirigubbakcemile3 hoş bende herifi dürtüp duruyom bi dolsun hamama götür beni tutturdum hoş hamam bahane tabi yerimseniben kaydirigubbakcemile3
iki kez spiral taktırdım aman olmaz olsun diyorum.:dilcikar: acısı ayrı dert sancısı ayrı dert hoş herkeste aynı şeyi yapmıyormuş oda ayrı bi konu tabi ayrıca benim bünyem kabul etmedi iki seferindede attı.hap deseniz hiç güvenmiyorum ilk bebeğime hapla kalmıştım ben almıyim. en son eşim korunmaya başlamıştı ondan sonrada kaza maza yaşamadık gene bırakıcam yeter onun için yaptıklarım azda o benim için uğraşsın kaydirigubbakcemile3

bahair canım sağlık açısından nedir bilmiyorum ama dini açıdan 40 gün eşlerimize haramız onu biliyorum bi ayetlede sabit bu durum ama tam olarak hatırlamadığım için yazmıycam.zaten ne kaldı şurda az daha sabır.

Uyardigin icin saol canim doktora ayrica sorarim bana o konuda birsey soylemedi bir arkadasim da kullaniyor o da spirali sevmiyor onu kullaniyor Haftada bir degistiriliyor o dedigim sey kutuda 4 tane var cikarincada hastalaniyorsunbelkide senin teyzenin yaptirdigi bask bir seydir .Denemek lazim spiral sanki canimi acitacakmis gibi bir his var cok eskilerden beri nedense.

Son düzenleme:
bahair...senin sorduğun soruyu aynen burda bir kadın hocaya sormuşlar ve cevap olarak demişki her kadının lohusalık kanaması farklı olur ve en fazla 40gün kanama olabilir demiş 40günü geçerse özür sayılıyormuş...eğer kanama bitmiş ise aynı adetin bittiği gibi cinsel ilişkide olabilirmiş namazda kılınabilirmiş...şahsen nettende araştırdım ve hocanın dediği onaylanmış oldu...kulaktan dolma bilgiler bazen yalnış olabiliyor işte...

Nifas Hâli Kaç Gün Sürer?

--------------------------------------------------------------------------------

Nifas, yani, lohusalık hâlinin en az kaç gün süreceği belli değildir. Bir gün bile olabilir. En fazla devam müddeti ise, 40 gündür. 40 günden fazla sürmez. 40 günde kesilmeyip devam eden kan, artık nifas kanı değil, istihaze kanıdır. Bâzı kadınlar çocuk doğurduktan sonra, ancak 15-20 veya 25 gün kadar nifas görürler. Sonra kan kesilir. Böyle kadınların, nifas süreleri bu kadar olmuş olur. Bundan sonra yıkanır, namaz kılıp oruç tutmaya başlayabilir. Nifasın âzamî haddi, ımam-ı Şâfiî`ye göre 60 gündür. Yaygını ise, 40 gündür.

ALINTIRDIR http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=3233

ne çabuk bitti ay bu 40lar:)) iidi bööle :))

baharcım ben de kanaman bittikten sonra dinen bi mahzuru olmadığını biliyorum..papatyanın da dediği gibi maximumu 40 bu olayın..daha erken biterse abdestini al yola dewam:))

spiral acıtır,ben ki açıklık muayenesinde ölüp ölüp dirilmiş insanım taktıramam kanımca..en iisi eşin korunması..napalım accık sıkıntı çeksinler...

kaydirigubbakcemile3 benım salı gunu bıtmıstı hıc ses etmıyodum ısıme gelıyodu dun aksam esım nezaman bıtıyo dıye sordu garıbım 60 gun sanıyomus kaydirigubbakcemile3 dedım salı gunu bıttı yanastı emme bende aybıke gıbı dusundugumden oralı olmadım mirmirmirmir
hafta ıcı dr gıtcem spıral dusunuyorum ınsallah ıyı gelır bana benneyaptımki

bende spıral duşunuyodum ama yıne vazgeçtim çatala çıkmak benı korkutuyo..ayrıca spıralle hamıle kalan çok ınsan var oda guvenırılır değil..3 aylık ığne varmış sütede geçmiomuş bana sağlık ocağındaki ebe dedi gel 17 sınde yapalım dedi...

ya benimde kafam cok karısık bu konuda napacam bilmiyorum ve işin korkunc yanı ben eşime yaklasamıyorum normal dogum oldugu için sanki dikişleim agrıyacakmıs gibi geliyor korkuyorum ((((

kızlar peki ben bişey sormak istiyorum... kanamamız bitse bile cinsel ilişki için 40 ı beklemek şartmı??????? hem sağlık açısından hem dini açıdan soruyorum bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

dinimizde lohusalıkta birlikte olunmaz diye biliyorum dr da biliyosundur 40 gün ilişki yok dedi bana araştırdım rahimin kendini toparlması 40 günü bulurmuş.

kızlar selam ben yeni katılan biri olarak şunu söyleyeyim,spral taktırmak gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil,2dk lık bişey incecik kendini kasmayacaksın hemen bitiyo.aynen ilk gece gib.herkes size bişeyler anlatır,gözünüz korkar ama gerçek öyle değildir.ne kadar rahat olursan o kadar sorunsuz geçer.milyonlarca kadın bu yöntemi kullanıyo.hamile kalma oranı binde dört.bu kanama oranıda bünyeden bünyeye değişiyo.abartılacak kadar değil.birkaç ay değşiklik olabilir,vücut bunada uyum sağlıyo.birde en fazla 5 yıllık taktırılabiliyo heralde.çıkartılıp rahmin dinlendirilmesi gerekiyormuş.ben şuan spreal taktırdım.ve çok memnunum.bir daha bebiş olursa Allahın lütfu deriz fakat önlemimizi almamızdada bi sakınca yok sanırım.

yalnız o iğne acayip kilo yapıyo şeymacım görümcemden ve yengemden biiyorum.

ya benimde kafam cok karısık bu konuda napacam bilmiyorum ve işin korkunc yanı ben eşime yaklasamıyorum normal dogum oldugu için sanki dikişleim agrıyacakmıs gibi geliyor korkuyorum ((((
al benden de o kadar...
ödüm kopuyo. af buyurun, kendi ihtiyacımı görürken bile tırsıyorum...
nolcak...
:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…