• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kayınvalidenize düğünden sonra ne aldınız?

Kızlar düğünden sonra el öpmeye giderken kayınvalidenize hediye olarak ne aldınız çok acil yardımcı olun lütfen.

benim bildiğim hediye alınmaz.el öpmeye giderken götürmek için bohça hazırlanır o götürülür..

Canım biz göçmeniz bizde tülbent,patik ve havlu götürülür sadece el öpmeye giderken:81: Tabi herkesin adeti farklı olabilir.

o sana alırsa sende ona al bence ben almadım el de öpmedim zaten balayına kactıkkkk ertesi gün erkenden adetler sinir bozucu illa alcaksan al bi terlik götür

cnm el öpmeye gittiginde , kayınvalidenin elini öpünce onun sana el öpme hediyesi vermesi gerekiyor..ilk defa gelinin el öpmeye giderrken hediye aldıgını duyuyorumm..

kusura bakmasın hediye falanda almadım ogluna senelerce sakladım hediyeyi verdim daha ne vereydim kendinede bişey almadım almamda

Valla canım ben adet vs bilmem.Ki eşimin ailesi Bursa'da oturuyor.Biz düğün sonrası balayına sonra da kendi evimize istanbul'a geri geldik.Ancak 3 ay sonra ramazan bayramıydı sanırım o yüzden bayram için gittiğimizde ben içimden geldiği için görümcelerime ,düğün hazırlık aşamasında eşimin amca kızları ev düzenleme vs konularında yardım ettiği için onları da ayırmamak adına onlara da ve eltime+kayınvalideme triko kazak götürmüştüm.Kayınvalidemin ki takım şekildeydi.Zaten nişan vs aşamalarında bohça dedikleri şeylerde gelin yatak örtüleri kendi takımıma benzeyenden almıştım kayınvalideme bir sürü başka hediyeler.O yüzden ayrı bir şey götürmedim tülbent vs diye.Ben tesettürlüyüm ancak oyalı tülbent hiç takmam bana hediye verdikleri tüm çeyizleri de geri götürdüm nazik bir şekilde iade ettim ben de kalsa değerini bilmeyeceğim benim adıma verilmesi gereken kişilere gelin verdi dersiniz diye : ) ona da zaten sevindiler.Başka adet vs varsa bilmem fikir olur belki sizin için.

önce o bana alsaymış ne götürcem be ona bişey.bi toplu iğnesini görmemişim pehhhhhhhh.çok mu kişisel oldu özr dilerim ama delirdim bi andaaa sevgiler:27::27::27::27:

valla kızlar saolun ama bizde gidiyo bişey aslında dantelli pike takımı gidiyor ama oda pahalı oluyor yani en az 300 tl diyorum ki uyku seti mi alsam acaba?

yeni ev aldıkları için bizim düğünden hemen sonra, biz ev hediyesi olarak çay makinası almıştık, sürekli gelen gideni oluyor çay demliyor diye. ama sırf düğün oldu diye bişey almazdım heralde, ihtiyacı olan bişey götürmeyi tercih ederim.

bizde kaynana ve kayınpedere ayrı ayrı bohça hazırlanır, kayınvalideye patik,havlu, tülbent, bluz ve el işlemeli namazlık ve yine el işlemeli kaynana minderi konur. kayınpedere de benzer şeyler, ayrıca kaynıma ve eltiye de konacak bişeyler o işlere annem bakıyor. henüz nişanlıyım evlendikten sonra annemin hazrladıgı bohçalarda ne çıkarsa onları götürecem :)

Back