tatlım herkes görevini bilmeli ..
almicaksan buiş biter diceksin ..
ben öyle yaptım eşin borç harç yaptı ..
bilezikleri neden veriyomuşsun sennn
ayyy cookkk sinirlendim anlatamamm
tatlim bilezik değilde düğün salonu için ne kadar ödemesi kaldiysa o kadar alacakmiş takilan altin ya da paradan. Ama böyle birşeye müsade etmeyeceğim tabiki..Hem ben nişanliminda kredi çekmesini istemiyrum snuçta biz ödeyeceğiz gene.Kaynanamin diğer oğluda evli.Gelinin ailesi 5 tane bilezik takin demiş oda takmiş. Nasil taktiniz dedim oğlum kredi çekti o aldi o ödedi dedi. EE ben kaynana sen mi almiş oluyosun onu diyemedim :) Yani onlarda ki mantik bu. Ben nişanlimin kesinlikle borç ödemesini istemiyorum annem biz borçla kirayla uğraşmayalm diye ev aldi.Biz nasilsa kira ödemiyruz diye bize kaktirmaya çalişiyrlar
demekki tüm erkek aileleri böyle diye düşünmeye basladım simdi
tatlım pek bi uyanık ailesi söyliyim,elini ver kolunu yapcaklar durumda
baştan tavrını koydun koydun,yoksa söyleyeyim.. ailen evini almıs ne güzel
nişanlına diyeceğin şey şu,babam evimizi aldı .. neden sizinkilerde bişeler yapmıyor
sorma cnm ya kaynana ii olsa eşinle anlaşamiyorsun eşin ii olsa kaynana sorunu.. Onlarin birşey yapmamasini geçtim bizdekini istiyorlar..Annem daha isteme olmadan önce söyledi nişanda takilanlar çocukların düğünde takilanlar gene onlarin. Çocuklar kendilerine araba almayi düşünüyorlar zaten dedi.Dün kayinvalidem bana 2 sene sonra alirsiniz arabayi ne var biz kredi çekeriz dedi..
bilmiyorum canım ama bu konular cok sinir bozucu
resmen benle para muhabbetine girdi zamanında
herseyimi babam ve eşim yaptı,onların hiçbişe yok
vallahi seni çok iyi anliyorum tatlimYa insanlar üzerine düşeni yapsa o kişiye minnet duyarsın yeri geldimi översin.Bi sıkıntısı olduğunda elinden gelen herşeyi de yaparsın.Ama ben bu durumu kabullenirsem hadi eşimi seviyorum kaybetmiyim diye eminim ileride sürekli laf sokarim bu da hoş olmaz..Diğer gelini şimdi daha iyi anliyorum..Allah sonumuzu hayır etsin vallahi annem kendimi oğlan tarafi hissediyorum diyor hakli da.. En son düğünüde biz yapalim nişanlimla en azindan biz beraber yaptik deriz diyorum..Arkadaşlarim kaynanan gene ben yaptim der diyor annem salakmisin sakin öyle birşey ağzindan kaçirma diyor.Bende kaporanin üstüne bir bardak soğuk su içiyim en iyisi :)
Benim anlamadığım bilezik konusu açıldığında neden üzerini kapatıyosun?
sen tavrını net koyacaksın ki karşı tarafta senin kararı bilsinler.
Ben olsam hayır kelimesini kullanıp konuyu kökten kapatırımbugün üzerini kapatırsınız yarın başka konularda söz hakkınız olmaz
neden ailesinden bekliyorsunuz ki kendiniz kazanamıyormusunuz? ben ailelerin dügün yapmasına çok karşıyım evlendikten sonrada size onlar bakacak degıl dügün masraflarınızı kendınız halledin gerekirse erteleyin tarihi kendi paranızla yapın kimseylede yüz göz olmayın[/QUOT]
Benim mantiğim şudur; İki kişi evlendiğinde iki aile onlara yardimci olur evlerini düzer.. Düğüne gelenler kaynanaya değil geline veya damada taki yada para takar güzel bir başlangiç yapabilsinler diye..Biz borçsuz başlarsak ileride büyüklerimize biz bakariz ileride çocuklarimiza ayni hassasiyeti gösteririz..Ben biraz şansliydim herkes çocuğuna ev alamayabilir tabiki ama onlarin durumu vasat olsa ben zaten gaddar bir insan değilim.Benim sorum şu benim ailem daha ne yapsin..
neden ailesinden bekliyorsunuz ki kendiniz kazanamıyormusunuz? ben ailelerin dügün yapmasına çok karşıyım evlendikten sonrada size onlar bakacak degıl dügün masraflarınızı kendınız halledin gerekirse erteleyin tarihi kendi paranızla yapın kimseylede yüz göz olmayın
Benim mantiğim şudur; İki kişi evlendiğinde iki aile onlara yardimci olur evlerini düzer.. Düğüne gelenler kaynanaya değil geline veya damada taki yada para takar güzel bir başlangiç yapabilsinler diye..Biz borçsuz başlarsak ileride büyüklerimize biz bakariz ileride çocuklarimiza ayni hassasiyeti gösteririz..Ben biraz şansliydim herkes çocuğuna ev alamayabilir tabiki ama onlarin durumu vasat olsa ben zaten gaddar bir insan değilim.Benim sorum şu benim ailem daha ne yapsin..
haklısın canım aynı seyleri yasadım ..
ailem ve eşim dışındakiler fıssss
Kizlar öncelikle ben bu forumda yeniyim ve sizlerin de benm gibi sorunlarinizi yazdiğinizi dertlerinizi paylaştiğinizi gördüm ve mutlu oldum..Yorumlariniz için şimdiden teşekkür ederim.Öncelikle ben şuan nişanliyim ve nişanlim askerde..Eylülde düğünümüz var.Şuan kayinvalidemle birkaç sorun yaşiyorum ama bunlarin hiçbirini nişanlima söylememe karari aldim taa ki o askerden gelene kadar.Çünkü onunn orada akli bizde kalsin istemiyorum.Aslinda bu sorunumuza da çok yabanci değil..Askere gitmeden önce düğün salonu kararlaştirirken annesi düğün salonunu ben altinlardan ödeyeceğim dedi.Bende nişanlima böyle bir şey mümkün değil ya seneye evlenelim ya da durumlarini toparlasinlar herkes üzerine düşeni halletsin dedim. En son anlaştiğimiz şey düğün salonu, salon takimi, gelinlik ve kina gecesi için gerekli herşey onlar halletcekti..Yatak odasini annemgil..Beyaz eşyayi da ben (hepsini kiz tarafi yapmadiği halde). Bu şekilde anlaştik nişanlim askere gitti.Ama nişanlim askere gittikten snra ikidir bana bu altin mevzusunu açiyor bende üstü kapali olmaz diyorum ve knuyu değiştiriyorum.Sorun şu benm ailem nişanda bize ev aldi, düğün salonu için kaporayi ben verdim (bana geri vereceklerini söylediler ama daha gelen yok) geçenlerde de borç bir çeyrek altin verdim ee yatak odasi zaten kiz tarafi üstüne onlarin çok üstüne gitmeyelim hadi rahat etsinler diye beyaz eşyanin hepsini çalişacağim için ben hallederim dedim.. Bunlarin yaninda düğünde takilan altinlari istemek kadar ayip bir şey olabilir mi bu ne yüzsüzlüktür.Yanlişsam söyleyin lütfen daha geçen gün kombi taktik da birşey demediler. Ben şimdi ne yapayim ne edeyim nişanlim gelince adam akilli knusucam uzlaşamazsak nişani atmayi bile düşünür hale geldim.. Ayrica çok kötü durumda değiller anne çalişmiyor baba emekli ve şuan iki işte çalişmaya devam ediyor. Ben gaddar bir insan değilim ama bunu kabul edersem ileride sürekli laf sokmaca olur çnkü içimde kalir eminim. Yorumlarinizi bekliyorum arkadaşlar..
insanlar enayi sanıyolar oysaki kör değiliz canım
seni çookk iyi anlıyorum,nişanlın anne ağızlı değilse dürüst cocuksa ayrılma
annesiyle evlencek olsak bende evlenmezdim,ama eşim için iyiki evlenmişim
nişanlim kendi kararlarini verebilen çok iyi ve tarafsiz bir insandir..Ben aile bağlari pek olmadan büyüdüm.Aile derken anneanne babaanne amca kuzenler vs. o yüzden ben elimden gelen herşeyi yapmak istiyorum çocuklarin güzel geniş bir sülalede büyüsün diye ama ben iyi niyetli oldukça üstüme geliniyor saftirik fln saniyorlar heralde ben de buna kiziyorum :)
yanlış mı anladım acaba diye tekrar okudum ama evi aileniz mi aldı?evi aileniz alıyo bütün beyaz eşyalar siz alıyorsunuz onlar sizden altınları mı istiyo
evet ona rağmen pişkin pişkin "Artik düğünden snra altinlari alicaz kizim zor durumdayiz "diyor saygideğer kayinvalidem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?