- 10 Haziran 2013
- 428
- 14
-
- Konu Sahibi capslocksmith
tüp bebek düşünüken hamile kaldım, paramızda yok, bir düşüğümde var 7. haftada, bunları lütfen atlamayın....
tüp bebek düşünüken hamile kaldım, paramızda yok, bir düşüğümde var 7. haftada, bunları lütfen atlamayın....
allah sizlerden razı olsun, çok teşekkürler.
başka bir doktora gittik bugün eşimle.
bebek kalp atışını gördük tekrar, gelişimi iyi dedi.
durumu kısa kısa anlattık baştan sona.
sen dinlen, yorulma, çalışma dedi. sana 15 gün rapor yazalım dedi, eşimde heyet raporu alamazmıyız dedi. doktor, sizin alabileeğiniz yer var mı dedi. eşim, siz versenz diyince, doktorda pazartesi gelin tekrar, muhasabeden bilmem kimle görüşelim bir dedi. işte durum böyle.
cnım ben de öğretmenim.benim de 8 haftalıkken lekelenmelerim vardı.hiç düşünmeden rapor aldım.evet o bebek düşecekse zaten düşer ama öğretmenlik öyle masa başı işe benzemez. sürekli aktif olmak zorundasın.üstelik sana bir de nöbet vermeye kalkacaklar.ben eve geldiğimde kolumu kaldıracak halim olmuyordu.bir de bunu hamilrykrn yaşadığını düşün.kesinlikle rapor al....
1 kere düşükten sonra 2. de çok dikkatlı olman gerekır rahim bir kere düşük yapmış ne kadar zaman geçsede eskisi gibi olmuyor tedbiri elden bırakmamak lazım hem kahverengi akıntı normal bişey değil düşük yapmadan önce bendede kahverengi akıntı olmuştu doktor lavabo hariç yerinden kalkmadan yat demişti ben evde yalnız olduğum için mecbur kalkıp ev işlerini yapmıştım. o yüzden kendine çok dikkat et. hep dinlen. İNŞALLAH sağ salim kucağina alırsın bebeşini.
canım öncelıkle bebeğin hayırlı olsun İNŞALLAH sağlıkla kucağina alırsın bende ilk hamileiğide çalışıyordum ve çok yoruluyordum maalesef aynı senin gibi düşük yaptım düşükten sonra 9 ay sonra hamile kalabildim ve hamilelğimi öğrenir öğrenmez işi bıraktım sanada tavsiyem rapor al ve dinlen ihmala gelmez bu durum... herşeyden önemlı bebeğin işini 2. plana at.
muhabet doktor bize bişey dememişti. kese iyi, gelişimi iyi demişti lekeden bir gün sonraki muayenede.
eşim araştırdı, bana yatacaksın, gezmek yok, birşşey yapma, ben yaparım herşeyi dedi. cinsel ilişki de yasakmış dedi.
canım lekeden bu yana 12 gün geçti, Allaha şükür tekrar leke görmedik. acaba ne kadar süre ile daha dinlenmem lazım.
tamam rapor alacağım büyük ihtimalle fakat böyle yatmakta sıkıntılı oluyor.
eşim istersen heyet raporu alıp, memlekete götürüp, annenlere seni bırakabilirm diyor. ama yollar güzel olsada bu riskten de korkuyorum diyor
muhabet doktor bize bişey dememişti. kese iyi, gelişimi iyi demişti lekeden bir gün sonraki muayenede.
eşim araştırdı, bana yatacaksın, gezmek yok, birşşey yapma, ben yaparım herşeyi dedi. cinsel ilişki de yasakmış dedi.
canım lekeden bu yana 12 gün geçti, Allaha şükür tekrar leke görmedik. acaba ne kadar süre ile daha dinlenmem lazım.
tamam rapor alacağım büyük ihtimalle fakat böyle yatmakta sıkıntılı oluyor.
eşim istersen heyet raporu alıp, memlekete götürüp, annenlere seni bırakabilirm diyor. ama yollar güzel olsada bu riskten de korkuyorum diyor
en güzeli annenin bakması aslında.bana da o dönem eşim bakmıştı ama anne gibi olmuyordoktorunla konuş onay verirse sık mola vererek git bence.ben de o dönem mecburen yola çıktığımda sık sık mola vermiştik ve yol boyunca koltuğu yatırıp yatarak gitmiştim.Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin :))
ben taksimde turistik restoranın işletmeciliğini yapıyordum gelenler hepsi yabancı ve benimde yabancı dilim olduğu garsonların çoğuyla anlaşamadıkları için mecbur ben ilgileniyordum dolaysiyle ayakta kalıyordum.
bana kalırsa en güzelı annen bakar eşler ne kadar bakıcam deselerde yinede beceremezler tam tersine yorarlar sen memlekete gitmesende annen gelse olmazmi? bu aralar yolculuk yapma bencede... eşinin dediği gibi sureklı yat ayaklarının altına yastık koy iyi beslen bol bol su iç. ilişki kesinlikle yasak hatta muayeneyede gitsen vajinal ultrason yaptırma. ilk 3 aylık dönemı atlattıktan sonra riskler azalıyor artık iyice tutunmuş oluyor ama yinede dikkat edeceksın bişeyler yaparken. İNŞALLAH herşey yolunda olur bebeğine kavuşursun.
canım kaç gün kadar dinlenmiştin sen?
lekeyi gördüğümüz günden bugüne 13 gün geçti. çok şükür bi daha olmadı. son 15 günde de karından ultrasonla bakıldı, önce kese iyi dedi doktor. 6 gün sonra kalp atışını gördük. sonra başka bir doktor iyi dediler, 5 gün sonra falan ona gittik. oda kalp atışını gördü.
kalp atışı sayısı nasıl dedik. daha erken şimdilik dedi. ama yat dinlen dedi. ilişki yasak dedi. eşim hepsini çoktan demişti zaten:)
ooo maşallah o zaman :) devam eden bi tehlike olsa her gün gelirdi.ben 10 gün yattım.sonra gittim okula ama seminer döneminde olduğumuz için hep oturdum,eve gelir gelmez de yatmaya devam ettim.o 12-13 haftalık süreyi atlatana kadar çok dikkat ettim.kalp atışının olması düşük riskini büyük ölçüde azaltır demişti doktorum.
Hiç düşünme.Ben de öğretmenim.15 saatte dersin olsa farketmez.Zaten bünyen zayfmış.Kesinlikle rapor al.Doktor da sorun çıkarmazsa 12-14. haftaya kadar dinlen.sonra da en az şekliyle çalışmaya bak madem öyle.Allah kucağımızda göstersin bebeklerimizi.Herkese nasip etsin
canım annemlerin gelmesi çok zor ya. köydeler, bikaç inek falan var. hem babam burda ne yapar bilmiyorum,sıkılır duramaz.
kaynanam da çok iyi ama onlarda köydeler. hayvanları falan yok gerçi ama kayınbabam bu defa engel. başka yerde durmaz pek, kimin evi olursa olsun. panik atak var bir de kayınbabamda, o yüzden buraya da gelmez. gelse de duramaz.
başka kimseyide getiremeyiz, düşünüyorum, yok kimse.
offff
bir de canım vajinal muayene demişsin, tehlikeli mi o ? lekeden 2 gün önce bakılmıştı, sonra yola çıkmıştık.
daha sonraki muayeneler 3 defa, karından ultrasonla yapıldı.
13 gün geçti lekeden sonra çok şükür rabbime, tekrar olmadı.
jel kullanıyorum, doktor jelin tekrar akıntı şeklinde pembe, kırmızı gibi gelirse korkma demişti. çok şükür hep normal geldi.
yani beyaz veya her zaman bende olan hafif sarımsı akıntı.
jel temiz geldiğine göre canım, iç taraflar temizdir inşallah değil mi