Çikolata kisti olma ihtimali yüksek. Benim 3-4 sene önceki halimi anlatmışsınız kist gitti ağrılar bitti. Bir doktora daha görünün bence.
Ah o apranaks... Ablamın iki böbreğini birden kaybetmesine sebep olan ilaçtır. Sırf bu sebepten böbreklerini kaybetmiş kaç insan var bilsen, böbrek hastalığının, diyalizin ne korkunçbir şey olduğunu bilsen bir daha eliniz sürmezdin o maviş tabletlere. Migren ataklarını hafifleten bir sürü ilaç var. Gözünü seveyim uzak dur apranakstan. Ben uyarayım da bizim canımız yandı sizinki yanmasın bari. Dinlersin, dinlemezsin karar senin.
herkesin yapisi farkli.. bana majezik vız gelirken dayimda mide kanamasi yapmisti misal..
adet doneminde agri baslamadan ilac alinmali diye duymustum
Kıyamam ya...
Ne desem bilemedim, geçmiş olsun...
Etrafimda hatta kuzelerimde var böyle agir geçiren,hastanelik olurlar,ben hiç bilmedim böyle ne zaman gelir ne zaman geçer bilmem.sadece o gün ufak sizlamalar olurda öyle anlarım,bide günü geçmez bilirim zamanini...iki doğum yaptım ondada hiç sancı bilmedim sezeryandi belkide ondandir...Allah yardımcınız olsun,dogumdan sonra azalır derler hep ama,inşallah öyle olur sizinde....
Benimde aynı öyle oluyordu hatta daha kötü oluyordum ilk iki gün bende baygın bir şekilde geçiriyordum sürekli hap yiyerek ağrıyı kesmeye çalışıyordum annem pekmez ile zeytin yağını karıştırıp hafif ısıtıp içiriyordu çok zordu benim için içmek ama o acı geçsin diye ne veriyorsa içiyordum valla. Faydası oluyor dene istersen . Şimdimde doğum Yaptım bakalım bundan sonra nasıl olcak geçeceğini söylüyorlardı ...Regl sancısından her ay ölüp ölüp diriliyorum , geldiği gibi ağrı kesici alıyorum bi saat sonra sancım başlıyor tekrar alıyorum , ilk iki gün 2 satte bir alıyorum , çoğu zaman etki etmiyor acile gidip iğne yaptırıyorum, 20 günde bir bu ağrıyı sancıyı çekmekten usandım.
Belim sırtım kırılıyor , bacaklarım felç oluyor sanki ağrı ayaklarıma kadar vuruyor ayağa bile kalkamıyorum , bildiğiniz doğum sancısı sanki, bugün hastalandım kaç saat oldu ayağa kalkamadım,
Bel ve bacak ağrılarım anormal derecede bel fıtığı olduğunu düşünüyorum ? Normal zamanlarda da belim ağırlı ama regl dönemlerinde ayak topuğuma kadar vuruyor. Doktora gittim kaç kez , ilaç verdiler hep , ama etki etmedi ,belim için hiç gitmedim doktora sizce bel fıtığım olabilir mi? ve bu regl dönemini ne derece etkiler.
Bu arada 25 yaşındayım evliyim , çocuk yok.
doğum kontrol hapı kullanmayı denediniz mi? ağrıların şiddetini baya azaltıyor. ben haptan önce ilk gün iki ağrı kesiciyle rahatlıyordum şimdi çok hafif kasılmalarım oluyor hissetmiyorum bile.
o zaman ağrı eşiğiniz düşük demekki.Kızlar denemediğim şey kalmadı ağrı kesiciler ilaçlar doğum kontrol hapı ,bitki çayları , su torbaları , doktora gittim kist yok bişe yok herşey normal , kayınpederim de doktor arkadaşlarına yönlendirdi kendide ilgilendi bi süre ilaç getirdi felan ama geçmedi
hayıt tohumu al demle ıc hergun bı bardak faydası olur belkı
Ewet bulursun adet agrilarina iyi gelirHayıt tohumu ne aktarlarda bulur muyum ?
AYNI DURUMDAYDIM CANIM BENDE HAP ETKISIZ SANCILANMAYA BASLADIGUIM AN BI TANE DİKROLON İGNE YAPTIRIYORUM SONRA ADET SURESINCE RAHATIMRegl sancısından her ay ölüp ölüp diriliyorum , geldiği gibi ağrı kesici alıyorum bi saat sonra sancım başlıyor tekrar alıyorum , ilk iki gün 2 satte bir alıyorum , çoğu zaman etki etmiyor acile gidip iğne yaptırıyorum, 20 günde bir bu ağrıyı sancıyı çekmekten usandım.
Belim sırtım kırılıyor , bacaklarım felç oluyor sanki ağrı ayaklarıma kadar vuruyor ayağa bile kalkamıyorum , bildiğiniz doğum sancısı sanki, bugün hastalandım kaç saat oldu ayağa kalkamadım,
Bel ve bacak ağrılarım anormal derecede bel fıtığı olduğunu düşünüyorum ? Normal zamanlarda da belim ağırlı ama regl dönemlerinde ayak topuğuma kadar vuruyor. Doktora gittim kaç kez , ilaç verdiler hep , ama etki etmedi ,belim için hiç gitmedim doktora sizce bel fıtığım olabilir mi? ve bu regl dönemini ne derece etkiler.
Bu arada 25 yaşındayım evliyim , çocuk yok.
Yıllarca regl sancısı için hep apranaks yuttum yuttuğum dönemlerde korkunç mide ağrısı çekerdim. Berbat bir ilaç. Neyseki artık yutmuyorum. Böbreklere zarar verdiğini bilmiyordum. Korktum şimdi . Ablanıza da allah şifalar versin.Çikolata kisti olma ihtimali yüksek. Benim 3-4 sene önceki halimi anlatmışsınız kist gitti ağrılar bitti. Bir doktora daha görünün bence.
Ah o apranaks... Ablamın iki böbreğini birden kaybetmesine sebep olan ilaçtır. Sırf bu sebepten böbreklerini kaybetmiş kaç insan var bilsen, böbrek hastalığının, diyalizin ne korkunçbir şey olduğunu bilsen bir daha eliniz sürmezdin o maviş tabletlere. Migren ataklarını hafifleten bir sürü ilaç var. Gözünü seveyim uzak dur apranakstan. Ben uyarayım da bizim canımız yandı sizinki yanmasın bari. Dinlersin, dinlemezsin karar senin.
Teşekkür ederim, nerde apranaks konusu görsem yazıyorum bunları. Cidden çok zor bir hastalık, allah kimsenin başına vermesin. Ama doktorumuzun bu konuda bir sürü araştırması ve ilacın piyasadan çekilmesi için açılmış davaları var. Umarım kaldırırlar artık.Yıllarca regl sancısı için hep apranaks yuttum yuttuğum dönemlerde korkunç mide ağrısı çekerdim. Berbat bir ilaç. Neyseki artık yutmuyorum. Böbreklere zarar verdiğini bilmiyordum. Korktum şimdi . Ablanıza da allah şifalar versin.