Ben de 3 yaşında kreşe vermeyi planlamıştım. Ancak Mart doğumlu olduğu için yıl yarılanmıştı ve 3,5 yaşına erteledim. Kreşe eğitim yılı başında herkes ile birlikte başlasın , önceden tanışmış çocuklar arasında kendini yanlız hissetmesin diye. 3,5 yaşında sabah 9 akşam 16 arasında gitmeye başladı ve devam etti. Şu anda ilkokul hazırlık sınıfına devam ediyor. Ben çalışmadığım için yazları göndermedim , normal eğitim yılı içinde devam etti. Gittiği yer kreş olarak adlandırılsa da aslında bir çok konuda eğitim veren bir yer. İngilizce , drama , spor , resim ... gibi dersleri vardı ve bunlar yaşıyla beraber çeşitlendi. Yaz aylarında da 6 hafta yüzmeye gitti , haftanın 5 günü havuzdaydı , kalan zamanlar ise tatilde , ve ev de geçti.
Çocukların kreşe gitmesi ile annenin iş durumu arasında ne gibi bir bağlantı var hiç anlamam , tabii yaz aylarını bunun dışında tutuyorum. Ben tek çocuğun olduğu bir ev de tv ve kısıtlı aktivitelerle gelişiminin eksik kalacağını düşündüğüm için kreşe yolladım. Sağlık konusunda sıkıntısı yoksa ve yakında güvenilir bir yer var ise çoook faydası var.