Düğün kızlar hadi,evlenirken ev için vs alınacklar listesi yapalm nolrr:) aklınza ne gelrse

esinnnnn02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
451
1
canlarım,yavaş yavaş yeni bi hayat kuranlar için neler gerekli,ütüsü,çamaşırı,lambası,limon sıkacağı vs ne varsa,aklınıza ne gelirse yazar mısınız?liste yapcam da inşallah:) bu şekilde eksiğimiz olmaz diye düşünüyorum:):hulya:

cnm saymaya kalksam bitmez çünkü bende 4 ay sonra evlencem harıl harıl alışveriş yapıyoruz:)ama özetliycek olursak büyük eşyalardan tırnak makasına kdr aradaki aklına gelcek herşey alıncak:)çok zor iş çok zor:)allah maddi durumu olmayan yardım etsin...

cnm saymaya kalksam bitmez çünkü bende 4 ay sonra evlencem harıl harıl alışveriş yapıyoruz:)ama özetliycek olursak büyük eşyalardan tırnak makasına kdr aradaki aklına gelcek herşey alıncak:)çok zor iş çok zor:)allah maddi durumu olmayan yardım etsin...[/QU

evet canm doğru sölüyosun,benmde gözüm korkmuyo değil ama,Allah düğün yapana yardım edermiş!bakalm artk,tatlı telaşlar olsa gerek:) işte bazen aklımıza gelemeyecek şeyler olursa burda tamamlayalım diye yazalım istedim:)

zemuszemusslm canım bende yaza allah nasip ederse evlenicem..beyaz eşyalarımızı aldık ödemeye başladık,ben bir yandan küçük ev aletlerini alıyorum ,ama eksik o kadar çok ki hergün listeme bişeyler ekleniyo..zorlanıcaz maddi olarak ama allah yardımcımız olur ben buna inanıyorum tatlı heyecanlar bunlar.. mobilya takımları ve beyaz eşyalar alınması gereknlerde en baştalar bence

evlilik topiklerinde bu liselerden mevcut canım bi karıştır bulursun
kendinde bi liste yap kendine göre
zaten gördükçe listene ekliosun aldıklarını
ben liste yaptım
aldıkça fiyatını yanına yazıp üstünü çiziyorum
bi de fotosunu çekiom ki
ne almışım unutmiyim diye:KK70:
herşey kolide malum bazen rengi bile unuttuğum oluo:)

:):)ohooo o listelerden çok çıkarttım canm be:)arkadaşımla birlikte eklediklerimzde oldu...ama dedikki mutlaka bişeyler unutyoruzdur!o yüzden dedim herşey bişey eklerse ilginç ve daha yararlı listeler olabilr:):) bak mesela o internetteki listelerde çöp kovası yok:)beyin fırtınasıyla çıkıyo ortaya bir sürü şey!heves işte!insan bi eksiği olmasın istyo...:KK66:

tabi bir evde en önemli yer mutfak :) oda kızlara kalıyor sağolsun annem yıllardır ne buşduysa atmış kenara hepsi kolide ne var bilmiyorum ama hala alıyoruz bence çok panik yapma zaten eve yerleşince eksikler çıkacak ortaya o zaman alınır herşeyyerimseniben

Teflon tava,tencere,çatal kaşık vb.,ütü masası,sehpa bla bla bla...Ayhhhhh sıkıldım.Allah evleneceklere kolaylıklar versin.Ne zormuş.İyi ki öyle bir derdim yok şimdiliksempatiksalakcinni

Ben once su anda aldiklarinin bi listesini yap derim.. sonrada oda oda gez aklinda eksiklikler ortaya cikiyor.. ama arkadasinda dedigi gibi eve tasinincada eksiklikler cikiyor canim her turlu o yuzden buyukleri en once al.. ufak tefek seyler (limon sikacagi vs.) sonrada alinir :)

çok saolun kızlarr:):) biraz rahatlattım kendmi... herkes gönlüne göre en güzelini alır inşallah:KK66:

valla kızlar benimde düğün yaza inş ama gerçekten ev kurmak çok zor her gün aklıma yeni bişey gelio şu yok şu yok die bu gidşler batacaz valla bıraktım artık ben bişeyler almayı zaten aldıklarımda kayseriden ttaaaa hakkariye nassıl gidicek onuda bilmiorum o yüzde almıcam bu kadar emek veripte aldıgım şeyler yolda kırılırsa çıldıdırım yani almıcam artık evlendikten sonra aklıma geldikçe gider gider alırım ...

Büyük eşyalar net zaten alınıyor mutfak eşyaları için baya zaman ve para harcanıyor mutafa dair bir sürü ıvır zıvır var, aklıma gelen
Çelik ve teflon tencere setleri
yemek takımları
kahvaltı takımı
çatal kaşık bıçak seti
baharat takımı
bardaklar
şarjlı süpürge
firitöz
çay makinesi
tost makinesi
ütü ütü masası
elektrikli süpürge
mutfak robotu(blender, dokrayıcı,çırpıcı vs)
büyük bıçaklar
bakliyat koymak için kavanozlar
metal süzgeç
demlikler
yatak odası için nevresim takımları tek ve çift kişilik
uyku seti
pike takımları
yorgan ve yastıklar
yatak örtüsü
vs bunlar geliyor aklıma

valla ne kadar liste yapıp herşey tamamdır eksiğim yok desende illaki çıkıyor.benimde annem ve babam ellerine geçeni koymuşlar kenara.canım babacım sarımsak ezeceğinden mutfakta kullanacağım çakmağıma,meyve bıçağımdan şarjlı lambaya kadar hepsini alıp koymuş kenara hepsi çok işime yaradı.annemde çeyiz kısmıyla ilgilendi.ama düğünden sonra nerdeyse 1 hafta aaa şunu unutmuşuz hadi alalım diye alışverişe çıktığımızı bilirim.kaydirigubbakcemile3

X