• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kızlar gebe kalmak için işinize yarayabilecek bir kaç öneri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

srgzst

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
35
20
3
29
Kendime bir söz vermiştim eğer hamile olduğumu öğrenirsem neler yaptığımı herkese anlatacaktım. 1 kişiye bile ulaşabilirsem ve vesile olabilirsem ne mutlu bana. Tabi yine de herşeyin Allahtan olduğınu bilerek yola çıkalım. Kimse için umut taciri olmak istemiyorum

Kendime bir söz vermiştim eğer hamile olduğumu öğrenirsem neler yaptığımı herkese anlatacaktım. 1 kişiye bile ulaşabilirsem ve vesile olabilirsem ne mutlu bana. Tabi yine de herşeyin Allahtan olduğınu bilerek yola çıkalım. Kimse için umut taciri olmak istemiyorum
Hamile olduğunuzu öğrenmişsiniz Rabbim kucağınıza almayı da nasip inşallah neler yaptınız

Öneri dediniz hiçbişey yazmadınız

Öncelikle ben kafama çok takan bir insanım. Karamsarım ve hep olumsuz düşünürüm. Hani sürekli kafana takmazsan bebek olur diyolar ya emin olun o kadar çocuğum olmaz diye kendimi kaptırmıştım ki çift çizgiyle kan değerimi görünce bile inanamamıştım. Düşünün adet sancım var diye 2 tane ağrı kesici attım. Eğer sizin ve eşinizin herhangi bir sorunu olmadığı halde gebe kalamıyosanız tabiki bir kaç önerim olacak. Sağlık durumu söz konusuysa öncelikle bir doktora görünmeniz gerekir. Ben 2 ay önce folikasit kullanmaya başladım bence bu çok büyük bir rol. Sonra eşime hep bal çörek otu zencefil zerdaçal tarçınlı bir karışım hazırlayıp verdim. Kendim de hayıt tohumunu balla karıştırıp her sabah aç karna 1 kaşık yedim . Eğer siz de araştırırsanız hayıt tohumunun kadınlar için bir mucize olduğunu görürsünüz. Sonra böyle şeylere ne kadar inanırsınız bilmiyorum ama ben çok iyi ilim yapmış bir alimden seneler evvel çocuğı olmayanlar için dua öğrenmiştim onu uyguladım. Kuran-ı kerim de ham-mim sureleri var. Bu sureler 7 tanedir. Her cuma bu surelerden birini sela vakti girince arasına 1 tane pirinç koyup okuyacaksınız. Ama unutmayın her cuma 1 sure olacak. Ve bu şekilde 7 hafta dolmuş olacak. Bitirdiğiniz surenin sonuna pirinci koyacaksınız. Ve pirincin yanına bir kağıda yazmış olduğunuz dileği koyup bırakacaksınız. Bu 7 haftalık uygulamanın sonunda yine içinizden dileğinizi geçirerek pirinçlerin hepsiniz toplayıp suyla birlikte yutacaksınız. Eğer isterseniz dileğinizi yazdığınız kağıdı akan bi suyun içine koyun gitsin. Veya yakın siz bilirsiniz. Ben bunu yaptım ve çevremde bunu yapan çok insanın hayırlı sonuçlar aldığını gördüm. Yine de herşeyin sahibi Allah olduğunu unutmayalım . Gecemizi gündüzümüzü ona zikrederek ve dua ederek geçirirsek rabbimin duaları geri çevireceğini sanmıyorum. Bunların yanında ismi azam duasını da fazlasıyla okudum. Belki ben de zamanında el açıp dua etseydim 15 ay beklemek zorunda kalmazdım. Benim 15 ayım senelerce beklemek zorunda kalan anne adayları için az bir süre biliyorum . O yüzden onlar için de her zaman dua ediyorum. Allah isteyen hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın. Rabbim dualarımızı geri çevirmesin inşallah. Tek bir insana bile vesile olursam ne mutlu bana. Eğer duası kabul olan olursa rahmetli anne ve babamın ruhuna fatiha okursa çok sevinirim 🙏🏻

Back
X