kızlar fikrinize ihtiyacım var...

aras5527

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2024
22
7
27
selamlar arkadaşım. 2 senelik evliyiz evlenirken eşimin ailesi eşimin arkasında durmadı. borç içerisinde evlendik. maddi olarak çok zorlandık tam biraz iyi olcaz derken deprem yaşadık ve evimizden özellikle mutfaktan eşyalarımızın çoğunu kaybettik. ailesi yine destek olmadı tam tersi kız kardeşlerini dşünüp onlara destek olmaya çalıştılar.
ama eşim bunu hiç görmüyor her gün arar sorar konuşur görüşür asla tavır almaz. beni de saydırmıyor açıkcası yani bişey olacağını hep eşimden öğrenirim. ve ben benimle konuşmadıklarını söylediğimde beni suçlar yada napim der geçer. baya bana nasılsın demezken kardeşinin derdini düşünüyor.
ay yazarken daraldım.
hamileyim şu an. yakın zamanda kaza geçirdik baya maddi zarara uğradık.yine ailesinin tek kuruş desteği olmadı. bir bebek kaybettik yine destekleri olmadı.
eşim sadece beni kısıtlıyor. 40-50 tl ye aldığım şey için kavga çıkarıp ağlattı beni.
bende çalışıyorum üstelik hamile olarak zorlanarak çalışıyorum.
bunu söylediğimde sen bana destek olmuyorsun diyip duruyor. ben her seyin en uccuzunu almaya çalışıyorum canım çekiyorsa çekmiyor diyorum sırf masraf olmasın diye. maaşımı krediye yatırıyorum yine de o 50 liralık ürün için destek olmuyorsun diyip ağlattı.

sizce ben ne yapmalıyım ? konuşunca anlamıyor. manipülasyoncu. sürekli kendisi haklıdır. bana nadir de olsa kabullenmiş görünür ama içten içe aynıdır değişmemiştir.

bu desteksizlik söylediklerimin önemsenmemesi sürekli baskı görmem senelerdir gerçekten yaşam enerjim kalmadı. tüketti beni.

bana ne tavsiye edersiniz ?

Can çıkar huy çıkmaz derler, eşiniz en azından bu hamilelik sürecinizde kalbinizi kırmamaya özen gösterseydi. Zor biliyorum ama doğacak olan bebeğiniz için elinizden geldiğince stres yapmamaya çalışın.

Bu kadar maddi manevi sıkıntı içinde planlı mı hamile kaldınız? Doğum yapınca çalışamayacaksınız, en azından bir süre. Geçinebilecek misiniz? Durumunuza üzüldüm, kocanız tam bir odun.

selamlar arkadaşım. 2 senelik evliyiz evlenirken eşimin ailesi eşimin arkasında durmadı. borç içerisinde evlendik. maddi olarak çok zorlandık tam biraz iyi olcaz derken deprem yaşadık ve evimizden özellikle mutfaktan eşyalarımızın çoğunu kaybettik. ailesi yine destek olmadı tam tersi kız kardeşlerini dşünüp onlara destek olmaya çalıştılar.
ama eşim bunu hiç görmüyor her gün arar sorar konuşur görüşür asla tavır almaz. beni de saydırmıyor açıkcası yani bişey olacağını hep eşimden öğrenirim. ve ben benimle konuşmadıklarını söylediğimde beni suçlar yada napim der geçer. baya bana nasılsın demezken kardeşinin derdini düşünüyor.
ay yazarken daraldım.
hamileyim şu an. yakın zamanda kaza geçirdik baya maddi zarara uğradık.yine ailesinin tek kuruş desteği olmadı. bir bebek kaybettik yine destekleri olmadı.
eşim sadece beni kısıtlıyor. 40-50 tl ye aldığım şey için kavga çıkarıp ağlattı beni.
bunu söylediğimde sen bana destek olmuyorsun diyip duruyor. ben her seyin en uccuzunu almaya çalışıyorum canım çekiyorsa çekmiyor diyorum sırf masraf olmasın diye. maaşımı krediye yatırıyorum yine de o 50 liralık ürün için destek olmuyorsun diyip ağlattı.

sizce ben ne yapmalıyım ? konuşunca anlamıyor. manipülasyoncu. sürekli kendisi haklıdır. bana nadir de olsa kabullenmiş görünür ama içten içe aynıdır değişmemiştir.

bu desteksizlik söylediklerimin önemsenmemesi sürekli baskı görmem senelerdir gerçekten yaşam enerjim kalmadı. tüketti beni.

Bence boşuna ömrünü heba etme bu tipler insanı yer bitirir sonrada çocuğa geçer onlar için ilk plan ana babasıdır

Boşanıp bebeğinizle mutlu huzurlu bir hayat sürmelisiniz bence, hem maaşınızda size kalır istediğiniz gibi harcarsınız, hamile kadın 50 lira için ağlatılmaz canınıza günah.

Ailesi sizi yok sayiyorsa sizde onlari yok sayin kafaya takmamaya calisin onlar o kadar onemli degil. Ancak esiniz cidden sorunlu gibi duruyor. Fazla fedakarlikta bazi kiymet bilmez insanlari tepemize cikarir. Sizde de o enerjiyi aldim. Bence hayatin gercekleriyle ve ihtiyaclarinizla yuzlesmesi gerek. Yarin bir gun bebek dogacak en onemliside ayni tutumu bebege karsi gosterirse iste o cok cok daha buyuk bir sıkıntı. Ben olsam simdiden gelecek planlarini, gelir gider tablosunu kagida doker esimin gozune sokardim. Sizin 50 tl lik fedakarliginiza kaldiysa isiniz yaş. Biraz sorumluluk sahibi olsun. Tabi bilemeyiz insanlar ne yasiyor ne durumda ama sizde sonucta calisiyorsunuz bu kadar abartmasi dogru degil.

Öncelikle sabır tavsiye ediyorum sana… sonrasında da ayna olmayı… kim sana nasıl görünüyorsa onlara öyle davran. Ailende bi süre elini çeksin sizden… madden değilse bile manen yanında olacaklar mı bi bak bakalım… her şeyi enine boyuna gözlemle düşün… 3-5 kuruş için ağlama, ağlatmalarına müsade etme… hamile hamile hem çalış hem de maddi özgürlüğün olmasın bu nasıl dünya ?
Sonrasında da yavaş yavaş dile gel… bak eşin 3-5 kuruş için el kızı gibi dile gelmiş. Ayna ol kısaca… ailesine de kocana da…

Öncelikle hiç bir şeyin ucuzuna kaçma. İhtiyaçlarından ödün verme. Bu tarz fedakarlıklar ne yazık ki seni daha kıymetli yapmayacak. Tam tersi, gün gelir yapmasaydın derler. Üstelik gelirin de var. İlk fırsatta git kendine pahalı bir şey al. Kocan ne derse desin. Yok ihtiyacım vardı yok ucuzdu yok şuydu buydu açıklamalara girme suçlu gibi. O zaman kapıyı açmış olursun o da üstüne gelir çünkü. Sadece ‘canım istedi aldım çok mu gördün’ de. Geç git. Kavga çıksın. Bişey olmaz. Kendinden vazgeçme. Adam seni her türlü sömürecek besbelli.

ay yazarken daraldım.

Ben aılelerım çocuklarına yardım yapmalı durumuna karşıyım. Kızlarına yapmak ıstıolar demekki. Yani kımseyı gerçekten yargılayamayız. Sonuçta para onların. Keşke bu kadar sıkımtıda çocuk yapmasaymısınız. Yani çalışıosun bence canının ıstedıgını al. Yemın ederım kımse elıne saglık demez

Üzüldüm size. 50 tl için bir insan hele de hamileyken ağlatılmamalı. Birde çalışıyormuşsunuz, daha ne istiyor acaba eşiniz? Açıkça konuşun, kırgınlığınızı dile getirin.

Cok gecmis olsun ama esinizin ailesi sizin deprem sigortaniz mi kaza ya da saglik sigortaniz mi her bisey oldugunda her şeyi karsilayacaklar?
Sizin aileniz karşilasin madem siz böyle bir anlayişla yetişmişsiniz.

Hani marketlerde kasa önüne koyarlar ya artık sakız kutuları bile 50 tl değil siz çalışan bir kadınsınız ve henüz iki aylık eş siniz en zor dönemden geçmekte olan bir anne adayısınız bu kadar mı değer sizsiniz! dötü yemeyen kazık kadar olduğu halde ailesine tapacak derecede düşkün olan erkek de evlenmeye kalkmasın lütfen

Ailesine yardımcı değiller diye sarmaniz çok saçma o konuda haklı bulamadim sizi. Evet öyle bir algı var malesef aileler herşeye destek olmalı diye ama doğru değil. Kazık kadar insanlarsiniz, evlatları da olsa kimse kimseye destek olmak zorunda değil. Evlenmek,çocuk sahibi olmak,yeni bir hayat kurmak sizin tercihiniz.
Asıl mesele bu kadar maddi sıkışıklığa ve maddiyatı da geçtim bu öküz adama neden çocuk? Bu adam mucize olmadıkça değişmeyecek ve siz hayatınızın kalanını hep mutsuz geçireceksiniz. Bugün 50 TL için sizi ağlatan yarın aynı şeyi çocuğunuz için yapacak. Boşanmayı ciddi bir seçenek olarak düşünün derim.

X