- 28 Şubat 2012
- 2.512
- 1.252
-
- Konu Sahibi middleburypink
İki ailenin kararlarının dışında bi karar vermenin imkanı yok maalesef kararlar çok kesin o kürtçe müzik çalacak lilili zılgıt çekilecekkk başka şansı yok bizede çingenelikle 7 kuşaktan uzaktan yakından alakamız olmadığı halde çingene olarak bakıyor ailesi
Kim çingene demiş ki?? Dedem Tatar , Babaannem Selanik göçmeni.. Çingene azınlıkta bile diyebilirim..
Gerçi İzmir'de yaşıyorum ben ama haziranda gideceğiz tekrar..
Işine geldiği yerde ne fark eder oluyor.. Kendine yediremeyip biraz mahcup olması lazım.. Ayıp..Bizimde zorumuza giden şey bu oldu dediği şey aynen şu oldu '' düğünü kız tarafı yapmış erkek tarafı yapmış ne fark eder zaten'' onca şey yapmamıza rağmen karşılığı bu oldu
faşist faşist düşüncelerdoğulu ne demekse artık , yöreye göre insan ayrımı mı yapıyor siz "batı trakyalılar" . doğulular insan yemiyor sevmiyorsanız da saygı duyun. iki yöreden de çalgıcı gelsin bu kadar basit.
babanin 'sen oyle yaparsan biz de boyle yapariz' demesi hic olmamis, ne o oyle inatlasir gibi?kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
hay agzina saglik bende sana katıloyorum bilgece cimBu dogulular neymis kardesim kimse sevmiyor..
Uzulmeyin biz herkesi seviyoruz...
Doguluyum ama şükür kimseyi irkina memleketine göre yargilamam....
Ayrica cocuga evi siz mi aldiniz? Yoksa kredi cekmesine mi yardim ettiniz??
Bu zamanda kimse oyle bedavaya ev almaz..
Mesela siz ne gibi maddi yardimlar yaptiniz damada??
Nisani zaten kiz tarafi yapar eger bahsettiginiz buysa, kinayi da kiz tarafi yapar. E düğün masraflari da takilanlardan odenecekmis..
Cidden merak ettim baska ne gibi maddi yardiminiz oldu???
Ayrica mesela benim kuzenim Karadenizlilerle evlendi, kinada kiz kendi yoresini caldi oynadı, eglendi. Dugunde de full Karadeniz muzigi. Bizden kimse de kalkip gik demedi. Yurdumun her kosesinin muzigini severiz.. . Sorun da etmedik...
Siz de kinayi oyle yapin düğünü de oyle yapin o zaman..
Hem onlardan hem sizden çalsın gelenler orta yolu bulursunuz böyle.kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?