kızlar fikirlerinize ihtiyacımız var :(:(:(

aldıkları perdeye bile karıştılar ucuz alcaksı

benim zavallı kardeşime düğünde altın bile takmıycaz demişler para takıcaklarmış aldıkları perdeyi bile çok gördüler ucuzunu alın dediler birde kıskançlar ki sormayın ailelerinde ilk ev alan bizim damat oldu o yüzden
Niye bu kadar yuz verdiniz bacim memlekette adam mi yoktu?hayir yapacaksaniz keske ihtiyac sahibi birine yapsaydiniz satilik koca gibi bu nedir ya
Degmez inanin kimse icin yarin kardesinizi begenmez bakin gorun

Niye bu kadar yuz verdiniz bacim memlekette adam mi yoktu?hayir yapacaksaniz keske ihtiyac sahibi birine yapsaydiniz satilik koca gibi bu nedir ya
Degmez inanin kimse icin yarin kardesinizi begenmez bakin gorun
off off bilmiyorum ki bende kardeşim istedi seviyorum dedi babam hiç istemiyordu zaten hep büyük konuştu şimdiye kadar başımıza geldi o da işte hiç büyük konuşmayacaksın istenmeyen ot burnunun dibinde bitermiş :KK43::KK43:

çok net birşey söylemek istiyorum
inşallah yanılırım inşallah insaflı vicdanlı biridir ama

ne yaparsanız yapın damada yaranamayacaksınız

ev almaz yardım etmeseydiniz, şartlarınız olsaydı kıymetiniz olurdu

çok net birşey söylemek istiyorum
inşallah yanılırım inşallah insaflı vicdanlı biridir ama

ne yaparsanız yapın damada yaranamayacaksınız
haklısınız...
biz ona bi aile gibi olmak istedik aman kalbini kırmayalım aman üzülmesin dedikçe o bizi üzdü hep annem gözünün içine bakıyor bi isteğin var mı diye yemek yemeyince üzülüyor hep onun sevdiği yemekler pişiyor evde onun sevdiği tatlılar yapılıyor ama yok yaranamadık arkadaşşşşşşş

kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

OOOO hemşerim.. :) Edirneli misiniz? Evet doğuluları hiç sevmiyorlar maalesef.. Eşim beni istemeye gelmeden önce ilk soruları doğulu mu değil mi olmuştu.Değil deyince rahatlamışlardı.
Bunlar aşılabilir sorunlar. Milletin ağzına malzeme vermeyin. Bir iki onların istedikleri çalsın. Sanırım damada da sahip çıkmıyorlar, akrabaları..
Düğün geçip gitsin, bir daha karşılaşmazlar düşüncesi içindeyim.

off off bilmiyorum ki bende kardeşim istedi seviyorum dedi babam hiç istemiyordu zaten hep büyük konuştu şimdiye kadar başımıza geldi o da işte hiç büyük konuşmayacaksın istenmeyen ot burnunun dibinde bitermiş :KK43::KK43:
Valla uzuldum hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Onlara göre düğünü erkek yapar ve düğünün büyük kısmında onların oynaması gerek oynamaya çok düşkünlerde:KK62:
Bunlar sadece kendine Müslüman sanırım. İlla örf adet uygulanacaksa, en başından beri uygulasalardı. Sonradan örflerine bağlılıkları mı artmış anlamadım? Ailen niye dayanıyor buna. Hata etmişsiniz, herkes üzerine düşeni yapsaydı böyle olmazdı. Evlenecek durumu yoksa da evlenmeseydi damat bey ya da sadece nikaha evet diyecekti. Ben olsam yüzüğü alnının ortasına atardım :KK11:

zaten artık suyu ısınmaya başladı Allah hayır etsin
Canım bak, olaya körükler giden tipler gibi oldum iyice ama bana bunu ailemizden bir damat kendisi söyledi. Erkek kız tarafının parasını yemeye alışıyorsa, gerçekten o ilişkiden hayr gelmiyor dedi. Örneklerine bakıyorum, çok doğru.
Kardeşin ve oğlan kendi imkanları ile bir yuva kurmalıydı. Madem babandan bu kadar çok maddi yardım alabiliyor, karşılığında azıcık mütavazi olması gerekir.

Damadımız burnundan kıl aldırmaz ailesine laf dahi söylettirmiyor ki kız kardeşime hiç birşeyden bahsetmiyor ailesiyle ilgili bazen anneme anlatıyormuş sadece.Bir defa kardeşim ailesine laf söyledi diye kıyametler koptu şuanda da babam çalgı getirmesine pek yanaşmadı diye hırsını kardeşimden çıkartıyor. birde aramışlar kardeşim çok borca girmiş ne yaptı bu kadar parayı diye anneme soruyorlar edep ya hu edep ay ben bile kafayı yemek üzereyim ne yaptıkta böyle birşeyle sınanıyoruz diye düşünüyorum artık.
yazık çok üzülecek kardeşin

kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
iki taraf da yöresine göre çaldırsın bence ve bu bir sıkıntı değil

bizde illa biz oynayacağız demedikki zaten hiç birşeye ellerini sürmemelerine rağmen düğüne kürtçe çalan birini getirmekte ne demek oluyor ne yaptılar ki birde oynamak istiyorlar cefasını biz çektik sefasını onlar mı sürsün ?
Canim bizim düğün e eşimin ailesi misafir gibi geldi misafir gibi gitti. Hatta misafir bile onlar gibi değildi o derece. Ne bir iğne aldılar ne de birşeye ihtiyaç var mı diye sordular. Maddi manevi herseyi benim ailem ve eşim çektik. Ve onlar gelip sefasini sürdü gitti. Sanki herseyi yapmış gibi birde bir oynadılar bir oynadılar anlatamam. Aynen öyle oluyor işte bir taraf cefasini çekiyor diğer taraf sefasini sürüyor

Bizimde zorumuza giden şey bu oldu dediği şey aynen şu oldu '' düğünü kız tarafı yapmış erkek tarafı yapmış ne fark eder zaten'' onca şey yapmamıza rağmen karşılığı bu oldu :KK43::KK43::KK43:
Bu lafı duyduysanız eyvah ne yapsanız boş damadın umuyorum ki düzgün bi işi vardır ..
Müziğe gelince iki tarafınki de çalınsın..
ben erkek olsam bu kadar yardım alıp ezilmem karşı taraftan şahsen inş.kıymet bilir

OOOO hemşerim.. :) Edirneli misiniz? Evet doğuluları hiç sevmiyorlar maalesef.. Eşim beni istemeye gelmeden önce ilk soruları doğulu mu değil mi olmuştu.Değil deyince rahatlamışlardı.
Bunlar aşılabilir sorunlar. Milletin ağzına malzeme vermeyin. Bir iki onların istedikleri çalsın. Sanırım damada da sahip çıkmıyorlar, akrabaları..
Düğün geçip gitsin, bir daha karşılaşmazlar düşüncesi içindeyim.
:):) hemşerimm biz kırklareliliyiz damat düğün bitince hiç birini görmek istemiyorum ama düğün bitene kadar idare edicem demişti bir kaç kez ama şimdi neden böyle yaptı bizde anlam veremedik

Middle, ortada bir terslik var. Siz kardeşin seviyor diye vermişsiniz, 5 kuruşu yok diyede elinizden geleni yapmışsınız ama adam hem düğün yapacak parası yok, hem düğün istiyor hemde ille kendi tarafından çalgıcı gelecekmiş diye diretiyor ne iş?

Pardon ama çiçek gibi bir kardeşin var, değer verdiğiniz belli ama bu damat adayı ne sizin aileye ne kardeşine pek uygun değil gibi. Bana kalırsa işin içinde maddi kaygılar var. Zaten kültürlerün uymadığı ortada. Adam bildiğin iç güveysi olmaya çalışıyor.

Ayrıca sinir olduğum bir durum daha var ki, Batı Trakyalılar, balkan göçmeni olur Çingene değil!

madem calgida sıkinti var iki gece düğün yapilsin damada söyleyin bir gecede o yapsin bu adam isssizmi ki herşeyi babaniz karsiliyor maddi yönden sıkintisi var ise para biriktirene kadar bekleseydiniz bide şu açıdan baksaniz olaya belki içguveysi gibi hissedip onun verdiği sıkıntidan ötürü boyle davraniyodur

Çok verici taraf oldu mu tepene çıkan çok oluyor. hersey de böyle. işte evlilikte, evlilik arifesinde, arkadaşlık ilişkilerinde her şeyde....

zor işiniz. Allah kolaylık versin

Middle, ortada bir terslik var. Siz kardeşin seviyor diye vermişsiniz, 5 kuruşu yok diyede elinizden geleni yapmışsınız ama adam hem düğün yapacak parası yok, hem düğün istiyor hemde ille kendi tarafından çalgıcı gelecekmiş diye diretiyor ne iş?

Pardon ama çiçek gibi bir kardeşin var, değer verdiğiniz belli ama bu damat adayı ne sizin aileye ne kardeşine pek uygun değil gibi. Bana kalırsa işin içinde maddi kaygılar var. Zaten kültürlerün uymadığı ortada. Adam bildiğin iç güveysi olmaya çalışıyor.

Ayrıca sinir olduğum bir durum daha var ki, Batı Trakyalılar, balkan göçmeni olur Çingene değil!
Kim çingene demiş ki?? Dedem Tatar , Babaannem Selanik göçmeni.. Çingene azınlıkta bile diyebilirim..
Gerçi İzmir'de yaşıyorum ben ama haziranda gideceğiz tekrar..

X