kızlar fikirlerinize ihtiyacımız var :(:(:(

middleburypink

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
157
46
kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Hem onlardan hem sizden çalın bence

Kültürler çok farklı gerçekten. Bu konuda ortak noktayı kardesinin ve nisanlisinim vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Biz evlenirken de ailelerimizin ortak istekleri vardı bu müzik konusunda yani ailelerimiz aynı tür müzik istemelerine ragmen biz eşimle farklı bi tür seçimi yaptık. Onları da kiramadik ama kına gecesinde de onların istediği gibi oldu. Belki kardesin ve nişanlısı her iki ailenin tercihi dışında bi tercihte bulunurlarsa ancak tatlıya bağlanabilir. Düğünde herkes çok hassas oluyor maalesef.

ayyy var hep boyle densizler hic biri icin degmez. zatrn damadin durumu da yokmus sanirim en iyisi nikah. sonrasinda da yakin akrabalar yemege goturulebilir. bizim dugunde de esimin akrabalari dugunde semmamme calinirsa gelmeyiz demisler. sanacaksiniz ki doguluyuz, sileliyiz biz. o adama inat da caldirmistim semameyi.

İki ailenin kararlarının dışında bi karar vermenin imkanı yok maalesef kararlar çok kesin o kürtçe müzik çalacak lilili zılgıt çekilecekkk başka şansı yok bizede çingenelikle 7 kuşaktan uzaktan yakından alakamız olmadığı halde çingene olarak bakıyor ailesi

damat nikaha yanaşmıyor illa düğün istiyormuş

ama düğünü siz yapıyorsunuz sonuçta,o yüzden büyük bir kısmında onların istedğinin çalması saçma olur, o yüzden eşit yapın bence,
Bizimde zorumuza giden şey bu oldu dediği şey aynen şu oldu '' düğünü kız tarafı yapmış erkek tarafı yapmış ne fark eder zaten'' onca şey yapmamıza rağmen karşılığı bu oldu

Ayrıca bizim çalgıcımızında gelmesine yanaşmıyor bizde o zaman düğün salonundakiler ne çalıyorsa onda oynasınlar dedik ne yapalım yanii

illa düğün olacaksa huzursuzluk çıkmaması açısından her iki taraftan da müzik çalınsın bence. düğünü sizin taraf yaptığı için ağırlıklı olarak sizin yörelerin müziği çalar ama araya biraz da onların kültürlerinden bir şeyler serpiştirin. yoksa sorun olur bu da damada yansır, düğün gününü istedikleri gibi geçiremezler.

Biz doğuluyuz, kuzenimi Karadenizlilere gelin verdik. Horon da çaldı bizim yöre de.. Ama çoğunlukla Karadeniz müzikleriydi. Biz kız tarafı olduğumuz için pek üstelemedik. Yani bizde kız tarafı erkek tarafı kadar oynamaz.

bizde illa biz oynayacağız demedikki zaten hiç birşeye ellerini sürmemelerine rağmen düğüne kürtçe çalan birini getirmekte ne demek oluyor ne yaptılar ki birde oynamak istiyorlar cefasını biz çektik sefasını onlar mı sürsün ?

hayır onlar öyle istemiyor sadece kendi yörelerinden çalsın çoğunluk olarak onlar oynasın istiyor

Şimdi siz bunca söylenilen iyilikleri yaptığınız halde,damat dolduruşa gelen tipse,o insandan hayor gelmez.O ayrı bir konu da;biz de doğulular sevilmez ne demek.Vermeseydiniz kızınızı o zaman.İki ayrı memeleketten evlenen gelin damadın 1 er saat kendi yörelerinin müzği çalar normalde düğünlerde.

Yani bizim için mesele düğünde oynamak veyahut oynamamak değil artık hiç bir şekilde yardımları dokunmadı evi biz temizledik yerleştirdik herşeyi biz yaptık yapılanlar söylenmez ama söylemek zorunda bırakıyorlar. birde kalkmış düğün bizim diyorlar

doğulu ne demekse artık , yöreye göre insan ayrımı mı yapıyor siz "batı trakyalılar" . doğulular insan yemiyor sevmiyorsanız da saygı duyun. iki yöreden de çalgıcı gelsin bu kadar basit.

Kardeşim sevdiği istediği için verdik babam ilk başta hiç istememişti zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…