kızlar fikirlerinize ihtiyacımız var :(:(:(

O evlilik yürümez .. Biliyorum çok çirkin şuan yaptığım ama balık baştan kokar .. O çocuğun akrabaları daha şimdiden ablanızı üzüyor çocuğu dolduruyor üstelik babanız resmrn bu zamanda yapılmayacak şekilde imkanlarını seferber etmiş .. Kürt , türk fark etmez kültür farkı büyük .. Şimdiden söylüyorum ablanız bile bile lades diyor.. Böyle olumsuz yorum yaptığım için özürdiliyorum lütfen affedin ama eğer evlenirse ablanız umarım ben haksız çıkarım

benzer durumu yasıyoruz benım kardesımle doğulu bırıyle nışanlandı. bız egelıyız çok farklıyız ama gönul işte.nışanı kız tarafı yapar yaptık ama mesela 3 sarkı bızden 3 sarkı onlardan orta yolu bulduk
ama düğünü erkek tarafı yapar.tabıkı bızım ıstedıgımız sarkılarda calınır lakın dugun onların sehrınde olacagı ıcın bızde fazla kışı gıtmez yanı sırf halay olsada sorun çıkmaz kalabalık degılız cunku.ama sız kalabalıksanız orta yolu bulmalısınız.mesela getırsın halay ceksınler ama bırı daha olsun oda araya turkçe şarkılar soylesın yoksa hoş olmaz
bu arada düğünü erkek tarafı karşılıyor degıl mı? salon masraf vs

Ayrıca bizim çalgıcımızında gelmesine yanaşmıyor bizde o zaman düğün salonundakiler ne çalıyorsa onda oynasınlar dedik ne yapalım yanii

Olduuu paşam. Siz bu damadı çok aradınız mı Allah aşkına bu nasıl bir yüzsüzlüktür. Onca şeyi siz yaptınız yoksa ben altından kalkamazdım benim zaten bir ailem yok diğerlerinin de ne dediği umrumda değil diyeceğine paşa hazretleri bir de kafa tutuyor. Çok fazla yüz vermişsiniz bu damada çoookkk, o da astarını istiyor :KK12:

Olduuu paşam. Siz bu damadı çok aradınız mı Allah aşkına bu nasıl bir yüzsüzlüktür. Onca şeyi siz yaptınız yoksa ben altından kalkamazdım benim zaten bir ailem yok diğerlerinin de ne dediği umrumda değil diyeceğine paşa hazretleri bir de kafa tutuyor. Çok fazla yüz vermişsiniz bu damada çoookkk, o da astarını istiyor :KK12:

Hiç sormayın annemin hiç erkek çocuğu olmadığı için damatlarına oğluymuş gibi davranıyor bide anne babası olmadığı için hiç üzmediler valla Allah sonlarını iyi etsin bilemiyorum ailecek çok üzgünüz o kadar masraf o kadar emek boşa gitmez inşallah

Sizinkiler doğuluları pek sevmiyor ama doğuluya kız veriliyor. Ne tezat bir durum. Madem evleniyorlar bırakın damat ve gelin ne istiyorlarsa yapsınlar.
Her iki tarafıda mutlu edecek bir ekip getirilebilir. İki taraftanda söyler.

Ben gelin damada üzüldüm; iki aile kendince karar veriyor, asıyor, küsüyor.

Vermeseydikte ana baba rızası olmadan kaçıp gitse miydi ? kız seviyorum istiyorum dedi ne yapsaydık ? günümüzde bunun pek çok örneği var yıl 2015 olmuş hala anne babası razı gelmedi diye kaçan kızlar var kardeşimde sevdiğiyle evlensin istedik.

Hiç sormayın annemin hiç erkek çocuğu olmadığı için damatlarına oğluymuş gibi davranıyor bide anne babası olmadığı için hiç üzmediler valla Allah sonlarını iyi etsin bilemiyorum ailecek çok üzgünüz o kadar masraf o kadar emek boşa gitmez inşallah

Valla şu konuyu açın kardeşinize okutun da kızcağızın sonu daha da kötü olmasın. Allah bizlere çok işaretler gösteriyor ama biz görmemek için adeta direniyoruz. Adam şimdiden belli etmiş kendini aslında neresinden dönülse kardır şuan kardeşiniz ve aileniz için. Hayırlısı olur inşallah..

benzer durumu yasıyoruz benım kardesımle doğulu bırıyle nışanlandı. bız egelıyız çok farklıyız ama gönul işte.nışanı kız tarafı yapar yaptık ama mesela 3 sarkı bızden 3 sarkı onlardan orta yolu bulduk
ama düğünü erkek tarafı yapar.tabıkı bızım ıstedıgımız sarkılarda calınır lakın dugun onların sehrınde olacagı ıcın bızde fazla kışı gıtmez yanı sırf halay olsada sorun çıkmaz kalabalık degılız cunku.ama sız kalabalıksanız orta yolu bulmalısınız.mesela getırsın halay ceksınler ama bırı daha olsun oda araya turkçe şarkılar soylesın yoksa hoş olmaz
bu arada düğünü erkek tarafı karşılıyor degıl mı? salon masraf vs
babamın sunduğu teklif aynen sizin yazdığınız şekildeydi ama damat beyimiz onada yanaşmadı birde üstüne peygamber olsa artık o çalgıcıyı getiremez odüğün salonuna dedi ağzimiz açık bakakaldık

Diyarbakirli bir gelinimiz var aynen harfi harfine burada anlatilan damat gibi:KK66: dugunde kurtce calgi muzik istediler ve savasir gibi tepine tepine de oynadilar bizim taraftan kimse piste cikmaya bile cesaret edemedi odumuz patladi cunku:KK66:kaldi ki biz de gaziantepliyiz ama iste sehirden sehire bilearamizda cok fark vardi yani
Hadi dugunu atlattik derken gelin hanimin istekleri assssla ve asssla bitmedi yedi bitirdi resmen ailemizi
O nedenle ister istemez biri diyarbakirliyim deyince veya oradan kiz alicaz kiz vericez deyince bir cekiyorum kendimi amanin allah muhafaza diye
Her memleketin iyisi kotusu herseyi olur saygi duyarim ama korku da baska birsey biz ailece resmen korkuyoruz cunku basimiza gelmeyen kalmadi arkadas

düğün masraflarını tamamen siz mi karşılıyorsunuz?
erkek tarafının katkısı olacak mı?

damadınızın bu kadar yapılmış iyiliğe ve vericiliğe karşılık "kız yapmış erkek yapmış ne fark eder" diye çıkışması hiç hoşuma gitmedi.
evet fark etmez belki ama sırf akrabaları o şekilde istiyor diye diretiyor belli.

ayrıca akrabası olacaklar, açıp "oğlumuzu ev sahibi ettiniz" diye teşekkür edecekleri yerde laf mı ediyorlar bir de??? :KK12:

kız kardeşiniz üzülmeyecekse düğün olmaması en hayırlısı gibi.. nikahla evlensinler damadı ikna etsin...
Erkek tarafı diye birşey yok varsada biz henüz katkılarını maalesef göremedik düğün masrafları takılan takılardan karşılanacak daha şimdiden kardeşimin bileziklerinede göz koydular ve artı olarak kardeşime altın değil para takıcaklarını söylemişlerr çok üzgünüm:KK61::KK61::KK61::KK61:

Diyarbakirli bir gelinimiz var aynen harfi harfine burada anlatilan damat gibi:KK66: dugunde kurtce calgi muzik istediler ve savasir gibi tepine tepine de oynadilar bizim taraftan kimse piste cikmaya bile cesaret edemedi odumuz patladi cunku:KK66:kaldi ki biz de gaziantepliyiz ama iste sehirden sehire bilearamizda cok fark vardi yani
Hadi dugunu atlattik derken gelin hanimin istekleri assssla ve asssla bitmedi yedi bitirdi resmen ailemizi
O nedenle ister istemez biri diyarbakirliyim deyince veya oradan kiz alicaz kiz vericez deyince bir cekiyorum kendimi amanin allah muhafaza diye
Her memleketin iyisi kotusu herseyi olur saygi duyarim ama korku da baska birsey biz ailece resmen korkuyoruz cunku basimiza gelmeyen kalmadi arkadas
evet sana aynen katılıyorum bizim damadın ablasını evlendirdiler geçen yaz damadın iliğini kemiğini sömürdüler :KK43::KK43::KK43::KK43: evin gırgırına kadar aldırdılar yemin ederim ki

kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Kültürler çok farklı. Ama asıl damatla gelinin ne istediği önemli. Yani kusura bakmasında iğne bile almayan sülalesi damat evlendirirken rezil olmuyorlar da çalgıcı gelmeyecek diye mi rezillik oluyor.

Valla şu konuyu açın kardeşinize okutun da kızcağızın sonu daha da kötü olmasın. Allah bizlere çok işaretler gösteriyor ama biz görmemek için adeta direniyoruz. Adam şimdiden belli etmiş kendini aslında neresinden dönülse kardır şuan kardeşiniz ve aileniz için. Hayırlısı olur inşallah..
ilk işim bunları okutmak olacak zaten çok teşekkür ederim fikirleriniz paylaştığınız için. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah Bu arada Allah bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eder inşallah

Kültürler çok farklı. Ama asıl damatla gelinin ne istediği önemli. Yani kusura bakmasında iğne bile almayan sülalesi damat evlendirirken rezil olmuyorlar da çalgıcı gelmeyecek diye mi rezillik oluyor.
anlamadığımız şeyde bu zaten inanın çok şaşkınız ne yapacağımızı şaşırdık artık bir yandan kardeşim üzülmesin diye uğraşıyoruz bir yandanda bu böyle olmaz artık diyoruz çok saygısızlar :/

anlamadığımız şeyde bu zaten inanın çok şaşkınız ne yapacağımızı şaşırdık artık bir yandan kardeşim üzülmesin diye uğraşıyoruz bir yandanda bu böyle olmaz artık diyoruz çok saygısızlar :/

Canım, hem ev almalarına yardım edin, hem damada sahip çıkın aile olsun... Hem de sizinle uğraşılsın. Damat ne diyor peki bu saygısızlıklara? Baban bence karşısına alıp konuşsun, yoksa ailemi senin ailen yüzünden üzemem desin. Babanın şimdi bu şekilde damada sınır çizmesi emin ol evleneceklerse kardeşin açısından çok iyi olur.

Canım, hem ev almalarına yardım edin, hem damada sahip çıkın aile olsun... Hem de sizinle uğraşılsın. Damat ne diyor peki bu saygısızlıklara? Baban bence karşısına alıp konuşsun, yoksa ailemi senin ailen yüzünden üzemem desin. Babanın şimdi bu şekilde damada sınır çizmesi emin ol evleneceklerse kardeşin açısından çok iyi olur.
Damadımız burnundan kıl aldırmaz ailesine laf dahi söylettirmiyor ki kız kardeşime hiç birşeyden bahsetmiyor ailesiyle ilgili bazen anneme anlatıyormuş sadece.Bir defa kardeşim ailesine laf söyledi diye kıyametler koptu şuanda da babam çalgı getirmesine pek yanaşmadı diye hırsını kardeşimden çıkartıyor. birde aramışlar kardeşim çok borca girmiş ne yaptı bu kadar parayı diye anneme soruyorlar edep ya hu edep ay ben bile kafayı yemek üzereyim ne yaptıkta böyle birşeyle sınanıyoruz diye düşünüyorum artık.

evet sana aynen katılıyorum bizim damadın ablasını evlendirdiler geçen yaz damadın iliğini kemiğini sömürdüler :KK43::KK43::KK43::KK43: evin gırgırına kadar aldırdılar yemin ederim ki
Demek ki memleketin insani boyle:KK66:gelin yedi yildir evli bes kere mobilya yeniletti ayda 5000kredi borcu oduyorlar gelin hanimin maasi kaliyor sadece geriye bizim salak oglanin cebinde delikli kurusyok ki sabahlari bir simit alsin da yesin iki araba aldirdi bir ev ustune cocuguna bakici geliyor evine de temizlikci ben de halime yanarim:KK66:olamadik bir diyarbakirli diye takiliyorum bazen iste

aldıkları perdeye bile karıştılar ucuz alcaksı
Demek ki memleketin insani boyle:KK66:gelin yedi yildir evli bes kere mobilya yeniletti ayda 5000kredi borcu oduyorlar gelin hanimin maasi kaliyor sadece geriye bizim salak oglanin cebinde delikli kurusyok ki sabahlari bir simit alsin da yesin iki araba aldirdi bir ev ustune cocuguna bakici geliyor evine de temizlikci ben de halime yanarim:KK66:olamadik bir diyarbakirli diye takiliyorum bazen iste
benim zavallı kardeşime düğünde altın bile takmıycaz demişler para takıcaklarmış aldıkları perdeyi bile çok gördüler ucuzunu alın dediler birde kıskançlar ki sormayın ailelerinde ilk ev alan bizim damat oldu o yüzden

Onlara göre düğünü erkek yapar ve düğünün büyük kısmında onların oynaması gerek oynamaya çok düşkünlerde:KK62:
Bir nikah yapsınlar yeter bence. Düğünde gergin bir ortam olacağı bariz. Ne lüzumsuz bir risk. Hazır damatın bahanesi de varmış; gücüm yetmiyor şu aralar extra masrafa desin çıksın.

X