kızlar fikirlerinize ihtiyacımız var :(:(:(

doğulu ne demekse artık , yöreye göre insan ayrımı mı yapıyor siz "batı trakyalılar" . doğulular insan yemiyor sevmiyorsanız da saygı duyun. iki yöreden de çalgıcı gelsin bu kadar basit.
Saygı duymasaydık kızımızı vermezdik değil mi ?? Ben buraya fikir almak için yazdım azar işitmek için değil

hayır onlar öyle istemiyor sadece kendi yörelerinden çalsın çoğunluk olarak onlar oynasın istiyor

o istekte bulunabilmeleri için kusura bakmasınlar ama düğünü onlar organize edecekti o zaman. hem ellerini sürmeyip hem de en çok biz oynayacağız demek bencillikten başka bir şey değil. benim eski erkek arkadaşım da doğuluydu onların kendi düğünlerinde de kürtçe şarkı falan çalarmış ama mesela hep şey derdi iki düğün yaparız hani bir tanesi daha bizim yöreye uygun daha çok benim tarafımın katıldığı, bir tanesi de onların memleketinde onların kültürlerine yakın olarak. çok biliyorlarsa paraya kıyıp kendi memleketlerinde başka bir düğün düzenlesinler ya da elde olanla idare etsinler.

o istekte bulunabilmeleri için kusura bakmasınlar ama düğünü onlar organize edecekti o zaman. hem ellerini sürmeyip hem de en çok biz oynayacağız demek bencillikten başka bir şey değil. benim eski erkek arkadaşım da doğuluydu onların kendi düğünlerinde de kürtçe şarkı falan çalarmış ama mesela hep şey derdi iki düğün yaparız hani bir tanesi daha bizim yöreye uygun daha çok benim tarafımın katıldığı, bir tanesi de onların memleketinde onların kültürlerine yakın olarak. çok biliyorlarsa paraya kıyıp kendi memleketlerinde başka bir düğün düzenlesinler ya da elde olanla idare etsinler.

benimde burada anlatmak istediğim şey bu ama bazı arkadaşlar ısrarla ayrım yapıyorsunuz diyor bunun ayrımla hiç bir ilgisi yok ayrım yapsaydık ne halin varsa gör der hiç birşeye elimizi dahi sürmezdik ben buraya insanlardan seviyeli bir şekilde fikirlerni almak için yazmıştım ama görüyorum ki çok fazla yanlış anlayan oldu

sürekli annemi babamı arayıp kardeşimi borca soktunuz ev aldı borca girdi diyorlar ev aldıysa anneme babama mı aldı ömür boyu kendisi oturacak orda

Bizimde zorumuza giden şey bu oldu dediği şey aynen şu oldu '' düğünü kız tarafı yapmış erkek tarafı yapmış ne fark eder zaten'' onca şey yapmamıza rağmen karşılığı bu oldu :KK43::KK43::KK43:

valla yazdıklarınıza bakınca bana pek sağlıklı gelmedi damadın böyle demesi, kardeşiniz ne diyor

düğün masraflarını tamamen siz mi karşılıyorsunuz?
erkek tarafının katkısı olacak mı?

damadınızın bu kadar yapılmış iyiliğe ve vericiliğe karşılık "kız yapmış erkek yapmış ne fark eder" diye çıkışması hiç hoşuma gitmedi.
evet fark etmez belki ama sırf akrabaları o şekilde istiyor diye diretiyor belli.

ayrıca akrabası olacaklar, açıp "oğlumuzu ev sahibi ettiniz" diye teşekkür edecekleri yerde laf mı ediyorlar bir de??? :KK12:

kız kardeşiniz üzülmeyecekse düğün olmaması en hayırlısı gibi.. nikahla evlensinler damadı ikna etsin...

İş damatta bitiyor siz ne yaparsanız yapın o biz böyle yapıcaz diyip sizin tarafıda o tarafıda bertaraf edip ortak bir karar alacak her iki tarafta buna uyacak. Yoksa o düğünde bir huzursuzluk mutlaka olacak.

Kardesiniz cok pisman olacak. Yanlis anlasilma olmasin dogulu oldugu icin degil, bu tur seyleri kendi iclerinde halletmeden sorunu direk size yansittigi icin. Ille de dugun diye tutturacagina kimsenin laf edemeyecegi bir nikahla olayi bitirebilirdi. Hem kendi birsey yapmiyor hem de ille de dugun... Kafaya bak.

Sizinkiler doğuluları pek sevmiyor ama doğuluya kız veriliyor. Ne tezat bir durum. Madem evleniyorlar bırakın damat ve gelin ne istiyorlarsa yapsınlar.
Her iki tarafıda mutlu edecek bir ekip getirilebilir. İki taraftanda söyler.

Ben gelin damada üzüldüm; iki aile kendince karar veriyor, asıyor, küsüyor.

of çok zor bir durum, bi kere damadın tutumu yanlış, sizin aileniz ona o kadar yardımcı olmuş o söz söylenmez ki, tabi onu da anlamak lazım baskı görüyor kendi ailesinden.
ama yinede bi çalgı için tatsızlık olmasını engellemek damadınızın elinde..
benim kına gecemde de tatsızlık çıkmıştı..
aynı yörenin insanı olmamıza rağmen hemde..
ben her tür müzik yapan bir çalgı tutmuştum, beğendiremedim, illa yöremizin ki olsaymış..
bi suratlar, kalkıp oynamamalar filan..
Allahım çalan çalgı yüzünden huzursuzluk mu olur, o damadın ailesine de akıl erdiremiyorum, kendi eşimin ailesine de..

akrabalar ihtiyaçlara gelince karışmıyorlar da çalgı çengiye mi karışıyorlar

keşke sizinkiler o kadar fedakarlıkta bulunmasaydı baksanıza hiç bir türlü yaranılmıyor

kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Bence iki tarafınkinden de iki taraf sıkılır. Bizim burada düğünler dışarıda oluyor, müzikten kafamız patlıyor. Siz de konuklarınız da sıkılırsınız. Diğer taraf için de öyle. Sorun çıkacağına sade bir nikah yapılsın, olsun bitsin. Beni m düğünümde de sevmediğim şeyler çaldı, eşimle birbirimize girdik. Bütün düğün boyunca sıkıldım, eşimle kavga ettim, küfrettim hep. Eve gelince birbirimizi boğmadığımız için şanslıyız.

damat biraz saygısız ve nankör sanırım ? erkek tarafısın ama hem elini cebine atma oturacağın evden düğününe kadar kızın babası yapsın hemde utanmadan illa düğün olacak ve illa bizim yöremizin çalgısı olacak diye rest çek :KK35:

aileniz ve kardeşiniz fazla yüz vermiş damada bence mahcup olacağı yerde pişkince neler diyor :KK20: madem öyle düğünü de sen yap çalgıcıyı da sen getir hadi bakalım deyin

• Beğen
Reactions: anu
kızlar merhaba aslında bu kardeşimin sorusu buradan fikirlernizi almak istiyorum kardeşimin 1 ay sonra düğünü var ve nişanlısı diyarbakırlı nişanlısının anne ve babası yok bu nedenle damadında isteğiyle annemlerle aynı apartmanda oturacaklar ev almalarına yardım etti babam. Damattan hiç bişey istemedik altın takı seti vs sadece 3 bilezik alacak herşeyi tek başına yapacağı için hatta onun alması gereken çoğu şeyi benim ailem aldı maddi manevi destek olan hiç kimsesi yok şuanda zaten oturacakları evde kalıyor.Ev için gereken herşeyi biz elimizden geldiğince kardeşim mutlu olsun diye yapıyoruz.Yani konu çok uzun burada anlatamayacağım şeylerde var ailesi çok fazla patavatsız sürekli dedikodumuzu yapıyorlar sürekli damadı kardeşime karşı dolduruyorlar annemi babamı arayıp tuhaf tuhaf konuşuyorlar. benim asıl sorum şu şimdi karşı taraftan hiç kimse düğün için hiç birşey yapmadı iğne bile almadılar desem yeridir.Akrabaları düğünde onların yörelerine ait çalgıcı tutmalarını istiyorlarmış damatta sülalaeye rezil olurum tutmazsam diyor biz batı trakyalıyız ve bizde doğulular pek sevilmez bu bi gerçek düğüne biizmde sülalemiz gelecek ve böyle birşey nasıl karşılanır hiç bilemiyorum.Babam senin ailen öyle istiyorsa bizde kendi yöremizden birini getirirz çalar ya da nikah kıyarsınız olur biter dedi arada kırgınlık oldu biraz sizinde fikirlerinizi alabilir miyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
valla benımde esımın ve aılesının durumu olmadıgından tum masraflar aıleme ve bazı seylerde ortak ıkımıze aıt. ama aıleler anlayıslı kımse kımseye karısmıyor kultur olarakta aynıyız zaten. kultur farklılıgı olması sıkıntı ama bırsey yapmayan ınsanların arayıpta laf soylemesı, karısması problem bence dugun kız tarafında olacak ıse kendı adetlerınıze gore yapın dugunu. onlarda cok ıstıyorlarsa baska bır zaman eglenırler kendı aralarında yada bırkac halay malay calınır dugunde gonullerı olsun dıye :KK66:

X