• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar evinde soba kullanan varmi??

_citygirl_

hiç bitmeyelim..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.341
1.057
133
Kizlar yaşadığım yer dolayısıyla evimde soba kullanmak durumundaym çünkü henüz dogalgaz gelmedi. Benim gibi soba kullanan varmi nasil idare ediyosunuz kis boyunca benim sadece bir odamda var diger odalarim buz gibi cildirmamak elde değil

bizim evde sobali doğrusu bi odayı yakıyoruz diğer odadakiler misafir gelmedikçe yanmyo çok zor oluyo özellikle temizlik yaparken canım kek pasta falan istiyo soğuktan yapamıyorum o kadar yani ama buna da şükür

Kizlar yaşadığım yer dolayısıyla evimde soba kullanmak durumundaym çünkü henüz dogalgaz gelmedi. Benim gibi soba kullanan varmi nasil idare ediyosunuz kis boyunca benim sadece bir odamda var diger odalarim buz gibi cildirmamak elde değil
bende soba kullanıyorum..sütunlu soba..
oturma odasında ..çocuk yok evde,akşam olunca eşim ve bir oğlum işten gelmeden sobayı yakarım..üstünde kazanla su ısıtırım.çay demlerim..ekmek kızartırım..oh mis valla.
bu kömür sobası harika hamam gibi oluyor oda..çok sıcak olursa alttan kapat uyusun istersen aç ısınsın..diğer odalarda pek işim olmaz yatak odasını sabah toplarım..genelde mutfakta olurum yemek bulaşık falan ..gün içinde kimse olmaz evde ..akşam olunca iş çıkar...eee napalım kış ayındayız soğuk olacak..adanada yaşıyorum..ben adananın nemli sıcak yaz havasını düşünürüm bu soğuk günlerde,hemen ısınırım hayalimde..

Bizde de klima var İzmirde yaşıyoruz ama kesmiyo bazen elektrikli soba kullanıyorum elektrik faturası fora tabi 300 lira geldi bu ay :25:

Benim birde okulum var gidip geldigim icin soba konusunda cok zorlaniyorum eve bi geliyorum ev buz gibi en onemlisi mutfagim çok soguk bulasiklarimi buz gibi suda yikiyorum. Titreye titreye yemek yapiyorum resmen..

Benim birde okulum var gidip geldigim icin soba konusunda cok zorlaniyorum eve bi geliyorum ev buz gibi en onemlisi mutfagim çok soguk bulasiklarimi buz gibi suda yikiyorum. Titreye titreye yemek yapiyorum resmen..

Evde sıcak su filan yok mu neydi şu bağlanan şeyin adı şofben mi ondan

bir de bulaşık eldiveni kullanabilirsin ellerin için

Son düzenleme:
benim evimde sobalı hatta geçenlerde çok zorlandığıma dair konu bile açmıştım
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/677554-sobali-evde-ev-isi-yapmanin-zorlugu.html
soba iyi hoş ama bir oda sıcacık
mutfakta duramıyorum
üstelik 2.5 yaşında kızım var devamlı peşimde dolaşıyo
arkamdan gelmesin diye tv açıyorum bu seferde vicdan azabi çekiyorum
kışın sobalı odada yatıp kalkıyoruz sıkıntı olmuyor
ama mecburen mutfakta vakit geçiriyorum
üstelik doğuda yaşıyoruz burdaki soğuk bir başka
Tamam sıcak suyun var kestaneni yapıyorsun filan bunlar güzel yanları da birde zorluğu var
Yine de Çok şükür halimize diyorum.

İmkanın varsa eve elektirikli şofben taktır. Ufak olanları ucuz oluyor diye biliyorum, eğer yoksa da bulaşıkları soğuk musluk suyuyla yıkama. Kettle'da su ısıtıp musluk suyuyla karıştır zaten bir leğen ılık su çıkar sana. Onunla yıka rahat rahat hem tabakların kiri yağı kolay çıkar, hem ellerin donmaz.

Hatta kettle bile gerek yok sobanın üzerinde de ısınır, sen neden buz gibi suyla yıkıyorsun ki?

Bir de ufak elektirikli ısıtıcılardan al, oda değiştirdiğinde ya da okuldan eve ilk geldiğinde bir 10 dakka ısınana kadar yakarsın. Çözülür sorun.

Son düzenleme:
Sıcak su için termosifon kullanabilirsin soba için malesef bulunduğu yer dışında çok büyük sıkıntı oluyor sıcaklık geçişleride hastalıklara kapı açıyor evinin durumunu bilmiyorum ama hol yada antre gibi merkezi bir yer varsa misait oraya kur cayır cayır yakarsın en azından diğer tarafların da bir nebze soğuğu kırılır. Ben bir üsre yazlık bir kasabada yaşadım ordada doğalgaz filan yoktu ama ihtiyaç hasıl olduğundan elektrikli kombi kullandık doğlagazı aratmıyoar açıkcası çokda maliyetli değil bunu önerbilirim faturada öyle can yakıcı olmuyor tek sorun elektrik kesintileri oluyor

kızlar bana epey fikir verdi
mesela bulaşıklar için bulaşık eldiveni aldım
eller daha az hissediyor soğuğu gerçekten
bir de mutfakta elektrik sobası kullanıyorum artık
işe yarıyor. pasta börek çörek islerini oturma odasına sofra bezi serip sıcak odada yapıyorum
birde banyo wc yıkamaya bir çözüm bulsam süper olacak :)
çünkü soğuk sular suyu yüzünden afedersiniz idrar yollarımı fena üşütmüşüm
birkaç gündür fenalardayım

Son düzenleme:
Evet haklisiniz ama ben kirada oturuyorum ve acikcasi buraya cokta masraf yapmak istemiyorum o kadar durumum yok. Birde benim mutfagim holde kapisi falanda yok anlayacaginiz bi türlü isinmiyor. Sobayi başka odaya kurma ihtimalimde yok cunku baska odada baca yok kizlar. Aslnda holde olsaydi her yerim isinirdi ama ev sahibim izin vermedi ne yazikki o yüzden bu evi hic sevmiyorum

Back
X