• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kızlar eski adetleri biliyorsanız bakarmısınız??

nira87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2013
54
1
48
ben bi kaç yerden duydum fakat onlarda anlamını bilmiyor.. eskiden bi kız istenceği zaman kızın erkek kardeşi veya abisi olması gerekirmiş ve derlermiş ki

" Kızın erkek kardeşi olsun isterse kundakta olsun "

bu söz niye söylenmiştir ? ?

Kız kardeşini yada ablasını koruması için yani ona arka olur diye kıza zarar gelmemesi için die biliyorum ben

ben bi kaç yerden duydum fakat onlarda anlamını bilmiyor.. eskiden bi kız istenceği zaman kızın erkek kardeşi veya abisi olması gerekirmiş ve derlermiş ki

" Kızın erkek kardeşi olsun isterse kundakta olsun "

bu söz niye söylenmiştir ? ?

Bir de şuna benzer bir söz vardı "Abisi olmayan evden kız alınmaz." gibi gibi.. bunun cinsiyetle alakası yok, abiler kızkardeşleri hep koruyup kolladığı ona zarar gelmemesi için uğraştığından eskilerin lafıdır, abisi olan kızlar illa ki bazı şeylere alışıktır bir de, bazı kısıtlara izin almalara bu yüzden de daha iyi olarak düşünülürmüş. Ama tabi ki ilk önce olay kızda bitiyor bunlar eskilerin laflarıı..

ilginiz için teşekkür ederim. eskilerin batıl inançları çoktu kimbilir hangi mantıkla kullandılar :)

Back